היי, שאלה :)

• פותח הנושא CYN2
  • פורסם בתאריך

CYN2

New member
היי, שאלה :)

האם גיל 10 לחתולים נחשב חתול בוגר או זקן ? ומה הגיל הממוצע שחתולים מגיעים אליו ?

ednaye10

New member
לפי מה שידוע לי חתול יכול לחיות בערך כמו כלב

בסביבות גיל 15-16 זה כבר נחשב גיל מופלג.ותתקנו אותי אם אני טועה.

xslf

New member
לא ממש

כלבים גדולים חיים פחות מכלבים קטנים. חתולים נוטים לחיות יותר מכלבים, ולא כזה נדיר שחתול יגיע לגיל 20.

גיל 10 לחתול הוא בוגר עד מבוגר

ממש לא זקן. מרבית החתולים יחיו בממוצע לפחות 14-15 שנים ואם מטפלים טוב, משקיעים במזון איכותי , עוסקים במניעה (חיסונים, בדיקות שגרתיות, טיפולי שיניים תקופתיים.....) איכות ותוחלת החיים יעלו. אצלנו מרבית החתולים הגיעו בשקט לגילאי 18 ויותר מכך
הלוואי שרק ימשיך כך......

CYN2

New member
אם אני יחליף את התזונה של החתולים שלי

לתזונה טבעית, כלומר אני אבשל להם את האוכל, זה יותר טוב מאוכל שקונים בחנות ? כרגע הם אוכלים רויאל קנין סניור ופעם בשבוע אני מערבבת להם עם שאסיר. חוץ מזה הם עוברים את כל החיסונים שצריך ועל כל דבר קטן קופצים לווט'. טיפולי שיניים באמת לא עשיתי להם הרבה זמן.

מעבר לתזונה טבעית אינו פשוט בכלל

ודורש המון למידה והמון התעסקות - חשוב לוודא שהחתול מקבל את כל המינרלים והויטמינים להם הוא זקוק , ובקיצור עדיף להמשיך ולהאכיל במזון יבש איכותי. לגבי טיפולי שיניים - חשוב מאד לא להזניח ולעשות כל תקופה - חיידקי הפה הם מסוכנים מאד וכאשר יש דלקת חניכיים הם עוברים למחזור הדם ומשם מגיעים לאיברים פנימיים כמו הלב ובהם עושים נזק קשה ובלתי הפיך. אם לא עשיתם הרבה זמן - כדאי לקבוע תור ולעשות בקרוב.

למעלה