היי,שאלה...

Nofar20079

New member
היי,שאלה...

לדוד שלי יש מאפיה בלונדון, אם הוא מבקש לקבל אותי לעבודה אז אני יקבל ויזת עבודה?

Woking

New member
כנראה שלא

לפני שדוד שלך יכול לבקש ויזה עבורך, הוא צריך להוכיח שהוא מיצה את כל האפשרויות למלא את המשרה בשוק העבודה המקומי, שזה אומר כל האיחוד האירופי. מאחר שעבודה במאפיה לא דורשת כישורים מיוחדים, קשה לראות איך זה קורה, ובפרט שבריטניה מוצפת פועלים ממזרח אירופה שמוכנים לעבוד כמעט בכל שכר.

Benkok

New member
האמנם?

באמת בודקים את הנושא הזה של אפשרויות העסקה בשוק המקומי? בתאילנד למשל גם קיים החוק הזה (אפילו יש כביכול רשימה של עבודות שזרים לא יכולים לעסוק בהן) אבל לא באמת בודקים את הדברים האלה, הרי הדוד שלו יכול לרשום שהמאפיה שלו פונה בעיקר לישראלים המתגוררים בלונדון ולכן הוא חייב אותו כ"מנהל מחלקת מכירות לשוק הזרים הלונדוני" או משהו חרטטני כזה. השאלה שלי היא אם מסתכלים על ההגדרה בדף הבקשה או שגם עושים ביקורי פתע כדי לאמת את האינפורמציה...

mussya

New member
בודקים ותופסים

ראה את התשובה שלי לקפוצ'ינו, וחוצמיזה נזכרתי גם בסיפורים של חבר שלנו שעובד במס הכנסה (או יותר נכון HER MAGESTY Revenue & Customs) במנצ'סטר, על לובשי שחורים ובעלי זקנים שמנסים להפיל העלמות מס על ההלכה ואיך הם בודקים ותופסים אותם...

Cappuccino

New member
האם מדובר בתהליך ארוך ומסורבל כמו בארה"ב?

או שזה רק איזה טופס שצריך לחתום עליו?

Woking

New member
עונה לשניכם

אני לא ממש בקי בתהליך. אני יודע מהן הדרישות. אם אני לא טועה, המעסיק צריך להדגים שהוא ניסה לגייס בשוק המקומי, כמו פרסום במדור דרושים. ברור שאפשר לפברק, והרבה תלוי במה הפקיד מחליט לעשות עם זה. אני יודע מסיפורים על בקשות שנדחו. אני לא ממש יכול לדמיין מצב שבו מאפיה, עם כל הכבוד, מצליחה לקבל אישור להעסיק עובד זר. איזה כישורים מיוחדים צריך בשביל לעבוד במאפיה? מי שמעוניין יכול לקרוא עוד כאן: http://www.bia.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/workpermits/applying/

Cappuccino

New member
הנה מקרה לדוגמא (ורעיון לפונה)

בעל מאפיה, מחליט שהוא רוצה לייצר מוצרים כשרים. הוא מבין שכדי לכסות את העלות וכאב הראש הכרוכים בכך, עליו למכור גם מוצרים חדשים המתאימים לאותו קהל. הוא מפרסם מודעה בה הוא מבקש אופה עם נסיון באפיית חלות, לחמים מסוימים, אזני המן וסופגניות. אף אחד באותה עיר לא נענה. למה שלא יקבל אישור לעובד זר?

נילי9

New member
כשרות, ניתן לעבור קורס קצר כמשגיח כשרות

בירושלים, ולקבל תעודת משגיח, ובדרך כלל " ההגירה " לא מתווכחים עם עסק שרוצה "השגחה"

mussya

New member
במקרה...

הבוסית לעתיד שלי הגישה את הטפסים לפני שבוע וחצי, ואני עזרתי בהכנות. צריך להסביר למה יש צורך בתפקיד. צריך להוכיח שנעשה חיפוש רציני למועמדים אזרחי האיחוד - בעיתון ארצי ו/או באינטרנט. אם באינטרנט - צריך להסביר למה בחרת את האתר הספציפי. בכל מקרה צריך לצרף העתק של המודעות ומצוין בפירוש שהמודעה צריכה להיות בהתאם לתפקיד (מודעת שורה לתפקיד ניהולי לא תעבור). יש גם פרק זמן מוגדר בו המודעה צריכה להיות מוצגת (לא פחות מX שבועות, לא יותר מX חודשים לפני התחלת התעסוקה). צריך לתת את מספר המועמדים שפנו בכלל, וכמה מתוכם היו שורט-ליסטד. ואז לפרט למה אף אחד מהשורט-ליסטד לא נבחר. צריך לצרף הוכחות למיקום המעסיק בבריטניה ולהיותו מה שהוא (במקרה שלי עמותה רשומה), את כל התעודות וההמלצות של המועמד הנבחר, כולל להסביר איך אימתת אותם. צריך עוד כל מיני הוכחות פיננסיות ואחרות, לא זוכרת בדיוק. אחרי ששולחים את הבקשה, התהליך אורך כשמונה שבועות במהלכם ייתכן ויגיעו למעסיק לבדוק אמיתות. אחרי שמקבלים את האישור (במהרה בימינו אמן
), צריך גם לקבל מהשגרירות הבריטית בתל אביב ויזה חדשה, והם מקפידים לציין שיכול להיות שהשגרירות לא תאשר. דרך אגב, צריך להגיע לתל אביב גם אם חיים באנגליה, כמוני. שאלות
?

Cappuccino

New member
תודה לך../images/Emo140.gif

ושתי שאלות המשך: 1. האם זה לויזת עבודה צמודת מעסיק ספציפי או לתושבות קבע? 2. האם זה טוב לכל סוגי המקצועות?

mussya

New member
1. ויזת עבודה צמודת מעסיק ספיציפי

ואפילו תפקיד ספציפי - אם הגדרת התפקיד/שעות/שכר משתנים, צריך שוב לבקש אישור (אבל הבנתי שזה הולך די בקלות). לגבי תושבות קבע, אני חושבת שעם ויזת עבודה אפשר להגיש בקשה לתושבות קבע (INDEFINITE LEAVE TO REMAIN) אחרי שלוש שנים עם ויזת עבודה, ואחרי שנתיים נוספות אפשר לבקש אזרחות. לא בטוחה לגבי הזמנים, זה לא רלבנטי לגבי כי אגיש בקשה על בסיס בן-זוג (מגורים משותפים). 2. זה לכל תפקיד שמצריך תואר ראשון לפחות או תעודות מקצועיות (לא יודעת בדיוק לגבי זה כי בשבילי זה היה התואר). בנוסף יש כאן תוכנית נקודות HMSP - צריך להשיג מספר מסוים של נקודות על ידי שכר, השכלה, קירבה לבריטניה - ואז מקבלים אישור עבודה כללי, לא צמוד מעסיק. יש יתרון בולט לבעלי תואר שני במנהל עסקים. יש גם תוכניות מיוחדות לבעלי מקצועות נדרשים, פעם זה היה מקצועות רפואה, אני לא בטוחה עכשיו. לא בטוחה אם זו הקישורית שווקינג כבר נתן, אבל זה האתר הרשמי שמסביר הכל בפירוט. אשמח לנסות לענות אם יש עוד שאלות וכמובן לעדכן אם וכאשר

למעלה