היי שאלה

e n o u g h

New member
כן

אני רוצה עזרה אבל באמת לא יודעת איל אני אוכל אי פעם להסכים לחוש בנבוכה או משהו כי לדעתי זה מפחית את הערך של הבן אדם ועושה אותו כאילו שאין לו ביטחון עצמי ואת האמת שכן יש לי ביטחון ואני כן אוהבת את מי שאני כעת כי אם לא אוהב את עצמי אין אף אחד לא יאהב אותי ואת האמת יש לי רגעים שאני שונאת את עצמי כמו כולם מפני שאני בטוחה שזה דבר טבעי , ישנן רגעים וישנן רגעים הפוכים זה דבר מאוד נורמלי זה לא שאני מתנגדת לביישנות שלי אני פשוט מתה שאף אחד לא ישים לב לדבר הזה כי לא יודעת כי מפריע לי .

לפי מה שכתבת

את מרגישה שלהיראות מובכת - מפחית מהערך שלך. ואת נאבקת בזה. וחוששת מזה. ומנסה להימנע מכך. אבל ממה שתיארת זה לא מוכיח את עצמו. זאת אומרת שהמאבק בהסמקה לא גרם להפחתת ההסמקה
היית מוכנה להתידד עם ההסמקה? להסכים להרגיש את זה לעומק. יש מישהו/מישהי שאת יכולה לתרגל את זה איתו/איתה?

יש כל מיני אפשרויות תרגול

אפשרות אחת: ללכת עם חברה למקום שיש שם אנשים, ולהסכים להסמיק, כשהיא מהווה מעין רשת ביטחון, כי היא לידך. אפשרות שנייה: להיפגש עם חברה בבית. לבקש ממנה להגיד לך משהו שתסמיקי. וכאשר זה יקרה תרגישי את ההסמקה, מבלי לפחד ממנה. יש עוד אפשרויות. משהו מזה בינתיים מדבר אלייך?
בידידות מיכל

shaul8

New member
יש לך 2 אפשרויות

אפשרות 1 - לשנות חשיבה מבחירה ולאמץ תגובה/תחושה חדשה בין זאת שלא משרתת אותך כרגע אפשרות 2 - לשנות באופן פיזי את ההסמקה (לא שמעתי על פטנט כזה שאלה אלייך - האם את מבינה ומודעת למה גורם לך להסמיק? אולי יש שם משהו שקשור ליחס שלך לדבר מסוים בזמן שמישהו מדבר איתך ומשם את מסמיקה? בהצלחה, שאול כספי מאמן אישי

chntal

New member
הסמקה

היי, את בעצם מציינת עד כמה את שונאת כשאת מסמיקה. את גם נלחצת כשבחור מדבר אלייך ובעקבות הלחץ את מאדימה. גם כשמחלקים לך מחמאה את נבוכה ומסמיקה. ניכר כי אכן את בחורה ביישנית - אבל עם זאת עלי להזכיר לך שלפעמים האנשים הביישניים והמסמיקים הם אנשים רגישים מאוד, הם בעלי רגישות לזולת ולסביבתם בכלל וזה יכול להוות עבורך חוזק, (אם תחשבי על התופעה באופן חיובי). אני יכולה לתת לך טיפ לעזרה ראשונה - תנסי לנשום עמוק זה עוזר. כלומר בכל פעם שאת מרגישה שגל הסומק עומד להציף אותך אז תנשמי כמה נשימות עמוקות וארוכות וחישבי באותו רגע על דבר מרגיע שאת יכולה לאמץ לעצמך. אשמח לקבל תגובה.

e n o u g h

New member
לנשום עמוק !

ככה אני תמיד עושה אך לפעמים קשה לי לנשום באותו רגע כן אני יודעת שלביישנות שלי ישנו גם צד חיובי ואני ממש לא אוהבת להיות ההפך מביישנית כי זאת לא אני אך בכל זאת אני מודעת שזה מביך אותי ובגלל זה אני מנסה או משתדלת ככל שאני יכולה שהדבר הזה יופחת ולא ייעלם כי ישנם מצבים שאתה פשוט חייב להסמיק אך לא תמיד. אני מנסה לאחרונה אך לא מצליחה יכול להיות שזה לוקח כ"כ הרבה זמן ?

למעלה