היי, שאלה קטנה

alfa and omega

New member
היי, שאלה קטנה

בשעה טובה ומוצלחת פתחנו אני והפרוד תיק ברבנות בשבוע שעבר. וביקשנו לזרז את התהליך ולעשות דיון משותף על אישור הסכם הגירושין והגט בהקדם האפשרי. בקיצור, התקשרו אלי והודיעו שביום רביעי אני כבר אהיה גרושה... מעבר לרגשות הלא צפויים של עצב (הייתי צריכה לצפות לזה אני מניחה אבל איכשהו לא חשבתי שיהיה ככה כי אני לא שם רגשית יותר בכלל) אני קצת לחוצה מהמעמד עצמו - ספרו בבקשה על מה הולך שם, מה התהליך פחות או יותר, כמה זמן זה נמשך וכו' וכו'. ביקשו גם שאני אביא עד או עדה (לזה נשים נחשבות משום מה, לא כמו בנישואין) ורציתי לדעת - מה תפקיד העד בכל העניין? מה שואלים אותו משהו או שהוא סתם נמצא על מנת להעיד שאנחנו מתגרשים?

m a y a 69

New member
תשובה קטנה

הטקס לא הכי נעים שבעולם אבל אין מה להילחץ, במקרה שאת באמת שלמה עם ההחלטה. תקחי בחשבון הרבה זמן המתנה בין לבין כי הכל הולך נורא לאט. חוץ מזה, אנחנו לא הבאנו עדים וגם לא ביקשו מאיתנו להביא. יש שם מספיק דוסים שמסתובבים בלי תעסוקה ומשמשים כעדים. מה שכן חשוב זה להביא את הכתובה. בהצלחה רבה..

ב ד ר ך

New member
את העד

שואלים בעיקר שאלות שקשורות לשמך האם יש לך שם חיבה, שם נוסף ומה שם אביך ואימך. טקס קצר, לא משהו דרסטי, שיהיה בהצלחה

ילוטייל

New member
הסטייל הוא 3 דיונים.

בראשון מנסים לראות כיצד לעשות שלום בית אם משהו שם מהסס. נעצר התהליך לכמה חודשים. בשני - כל אחד מביא עד - העד מעיד שאת זה את והוא זה הוא. כנראה מימים עברו שלא היו ת.ז. ונעשו מעשי רמייה ותחמנות. [שואלים מה הכינוי של האדם ואביו ושטויות אחרות]. בשלישי - גט. ולכן מי שאמר שאין צורך ב"עד" - טועה. זה חלק מהתהליך. בנוסף לפי מה שראיתי ברבני, במזכירות שלו וכד' - מתייחסים לנשים פחות יפה מלגברים. אבל זה רק הניסיון שלי. ואני מקווה שלעולם - לא אצטרך למוסד הזה יותר.

ילוטייל

New member
שכחתי - קחי את כל מחצית היום.

אפילו שקבעו לך שעה, תכנסי שעתיים יותר מאוחר. למשל בדיון השני שלי הביאו אסיר שייתן גט לאשתו - ...הרי זו הדרך שלו לצאת לטיול מכלא דמון שאטה ובאר שבע..את חושבת שנתן גט?? צעקות צרחות, האמא שלה צרחה, והוא בשלו תחזירי לי את הנייד, תחזיריר לי שרשרת זהב. בקיצור לא נתן גט. הכל שומעים בחדר ההמתנה. לקח שעתיים. במקום ב 9 נכנסו ב12 וחצי. הלך חצי יום. ועוד חוויות יש. אבל אין לי כרגע זמן. תביאי מטפחת משלך, אחרת תצטרכי להתכסות במטפחת מקופסת ההפתעות של המזכיר [עם ריח לא מש..] ותתלבשי צנוע הם אוהבים צנוע. ככה אולי לא ידלקו עלייך מזכירים ופקידים ודיינים.

m a y a 69

New member
באיזו רבנות התגרשת?

אני הייתי בת"א ואף אחד לא ביקש ממני לשים מטפחת וגם לא ביקשו עדים. שאלו אותי לגבי השם שלי וכינויים נוספים ושמות ההורים. העדים היו מהרבנות עצמה ורק עמדו ברקע.

ילוטייל

New member
בפתח תקווה. לא מומלץ. ../images/Emo197.gif

שם המדרגות הפוכות לא יורדים ביציאה. עולים ביציאה. מעמק הבכא לחופש הנהדר. כל מה שתיארתי היה אפס קצהו של מה שהולך שם. לא יודע בת"א אולי הדין שונה יותר ליברלים כאילו? בכל מקרה תיזהרי הגברת אומגה/אלפא לא להתחצף לרבנים. אין להם לא כח ולא זמן בשבילך. העדים שנמצאים שם לתת עדות על הגט זה עבודה שלהם! יש להם יופי של משכורת רק כדי להגיד - "אני שלמה בן מיכאל מעיד שהגט הזה ניתן בנוכחותי"... העדים מטעם הזוג [נגיד האמא שלה והאבא שלו - עצובים, במבוכה, לא מביטים אחד בעיניים של השני] מעידים כמו שאמרתי שזה האדם, ומה הכינוי שלו אם יש נגיד "יצחק הידוע בכיוניו איציק" אפשר להביא גם חבר. לא חובה לגרום סבל להורים סתם..

alfa and omega

New member
אני ירושלמית ככה שמצפה לי דוסילנד

אמיתי. האמת רציתי להביא חברה אבל אף אחת לא יכולה! זה מדהים! נותרתי בודדה ולבסוף אימא שלי התנדבה ללוות אותי (מפתיע לכשעצמו כי היא מה זה אדישה - גם כשהתחתנתי זה לא עניין אותה וגם עכשיו זה לא). אך לעומת זאת בערב... מסיבת רווקות (התגרשות, גירושין - תיקראו לזה איך שבא) ולשם באמת יגיעו כל החברות. בין לבין פיניתי זמן אולי לבכות קצת, אם יתחשק.

ילוטייל

New member
ירושלים זו מדינה אחרת.

שימי רקויאם של מוצרט ותתחילי להגיע לאלוהים. הוא גר בירושלים. ככה אמרו לי.

alfa and omega

New member
כן, פגשתי אותו אתמול אבל

הוא מעדיף טרנסים, אומר שרקוויאם זה פאסה.

alfa and omega

New member
אני ב 215

מוסיקת עולם את אומרת? העולם שלהם כ"כ קטן... הכי מצחיק בהזמנה ששלחו לי היום לבית הם התבלבלו בשם של בעלי. מעניין - אם התחתנתי איתו בשם אחד ועכשיו אני מתגרשת ממנו ושמו אחר, זה תופס?

לא מבינה את הקטע שלהם בשמות

והכינויים שלנו מלפני 300 שנה. כאילו מה? מישהו יכול להתחזות ולהתגרש בשביל מישהו אחר? ביג דיל, להתגרש. מילא לוודא אדם כדי שיקבל מיליון דולר

alfa and omega

New member
קטעים הא? לפחות לא היה משעמם...

טוב במקרה שלי איחדנו את הכל וכבר בפתיחת תיק שאל אותנו הפקיד לגבי עניין השלום בית וסירבנו. כשהוא התקשר להודיע לי על הדיון ביום רביעי אפילו שאלתי אותו אם אני אצא משם עם גט והוא ענה שכן. יצא ממש זריז (טפו טפו טפו). שבוע וגמרנו.

אני יצאתי צוחקת מהטקס...

התת רמה לטקס דתי הייתי מתארת לך אותו אך אני התגרשתי לפני 16 שנה אולי דברים השתנו בכל אופן שיהיה לך בקלילות ובהצלחה

alfa and omega

New member
אני גם מקווה לצאת צוחקת (-:

ואני מגייסת מעכשיו את כל הסבלנות שלי וקבלת האחר כדי לא לצאת באיזה יציאה על הרבנים המחוננים. הכינו אותי שממש יגידו לי לשתוק ולעמוד בצד וכאלה. אני ממש מקווה שזה יהיה הדיון הראשון והאחרון שלי שם.

אייל 401

New member
מאיפה לקחתם את זה יששיטה בדוקה

אם יש הסכמה אז הענין פשוט מביאים עד אחד (למה לבזבז שני ימי עבודה ) חופן של שטרות ירוקים קטנים (חמישיות עשיריות )וברגע ההכי חשוב שהדיין כבוד הרב אומר :טוב ניקבע לכם תור למתן גיטין ,על הגבר לקום ולאמור כבוד הרב מצטער אני לא בא עוד פעם ................. תוך שניה כבוד הר דואג לגט מסודר וכל זה למה ?הפחד גדול שלהם הן העגונות . לגבי הפרוצדורה היא לא מסובכת צריך רק ללמוד לדקלם כל מיני שטויות . בהצלחה .

alfa and omega

New member
רעיון טוב,

אני אשכנע את הפרוד שלי שזה מה שהוא יגיד אם הם ינסו למשוך את זה. איזה שטויות צריך לדקלם? או שרק הגבר מדבר?

אייל 401

New member
רק הגבר ,אישה לא נחשבת אצלם

כל כך אם תשימי לב הרבנים לא מישרים מבט אליך כלל

למעלה