היי, שאלה לי.:)

היי, שאלה לי.:)

אני מתכננת להכין פרלינים בשבוע הבא ומחפשת מתכון טוב למלית שוקולד חלב ופרלינה עם פאייטה. יש למישהו?
וגם - איך הייתם הופכים מלית קרמל למלית קרמל מלוח? פשוט להוסיף ממש מעט מלח גס (או לא גס כי גם ככה פרלינים זה קטן)? לא טעמתי מימיי אבל בא לי לנסות. מה שכן, אני אכין מקסימום 1-2 פרלינים של קרמל מלוח מתוך כל התבנית שיהיו רק כדי שאוכל לטעום, למתנה אתן את אלה עם הקרמל הרגיל.

מתכונים

ניתן למצוא בבלוגנאש. בקשר לפאייטה, שימי לב לא לערבב עם שמנת, אחרת כל הקראנץ' שלהם ילך.

בקשר לקרמל עם מלח או קרמל מלוח, פשוט מוסיפים מלח (יש כאלה ששמים מלח ים אטלנטי, למרות שאני לא מרגיש בהבדל) בשמנת. אם משתמשים במלח גס, צריך לקחת בחשבון שיש סיכוי שלא כל המלח ימס, ואז מישהו יכול לתת ביס בגביש מלח. אני לא אומר שזה בהכרח רע, אבל צריך לקחת את זה בחשבון. בכל מקרה, גם ב"קרמל רגיל" הייתי ממליץ טיפ-טיפה מלח כדי לאזן את המתיקות.

בהצלחה.

בבלוגנאש מצאתי רק פרלין בטבילה עם

פרלינה+פאייטה, לזה התכוונת? זה יהיה בסדר אם אזלף את זה פשוט לפרלינים? (אני לא מכינה בטבילה אלא בתבניות פוליקרבונט.)

motip3

New member
המלצה שלי

מערבוב של שוקולד חלב פרלינה ופאייטה מתקבלת תערובת מאוד סמיכה שגם קשה לזלף אותה וגם יוצרת פני שטח לא ישרים והסגירה תהיה לא אחידה וישרה. ניתן להוסיף יותר פרלינה אבל אז (גם בגלל השוקולד חלב) זה יהיה מתוק להחריד. בסופו של דבר גם המרקם וגם כשטועמים פרלין כזה זה מאוד מזכיר את החטיף "טעמי" לא שזה רע, אני מאוד אוהב אבל לא תמיד זה בדיוק מה שמתכוונים. לכן יש לי שתי המלצות:
1. להחליף את השוקולד חלב במריר שיאזן מעט את המתיקות של הפרלינה.
2. להכין פרלין שתי שכבות. לזלף (או להכניס עם כפית קטנה) את התערובת של השוקולד הפרלינה ופאייטה ומעליה לזלף גנאש יותר נוזלי ושמנתי ולסגור. החיסרון, כאשר זה נעשה בקונכייה ולא בטבילה החלק הראשון שהשיניים פוגשות הוא החלק היותר קשה והחוויה יותר נעימה כאשר פוגשים קודם את הגנאש הרך (זה מתקבל בטבילה).

חיפוש בפורום אחרי המילה "נענע" ימצא לך מתכון שלי לפרלין המורכב משכבת קרנץ' קשיו וגנאש נענע (גם בטבילה וגם בתבנית) על סמך אותו רעיון ניתן להחליף את הקשיו בפאייטה ואת הגנאש נענע במה שרוצים.

אז אולי זו באמת סתם הייתה פנטזיה ואני אוותר

ואעשה פשוט גנאש עם פרלינה ואוותר על הפאייטה.
תודה לשניכם!

למעלה