היי שאלה לי

soulbird

New member
היי שאלה לי

טוב , נתחיל מההתחלה. אני בת 29 חולת אסטמה מגיל 5 בערך. תמיד בבית היו לי חיות . בעיקר כלבים וחתולים . הבעיה שלי היא שכאשר אני הולכת לחברים שיש להם חיות (חתולים וכלבים ) יש לי תמיד התקפים אסטמתים. מה שמוזר שעם החיות שלי אין לי כל בעיה . האם יכול להיות שפיתחתי "נוגדנים" לחיות שלי? אני תמיד חשבתי שכלב זה כלב ואם עם שלי אין לי בעיה אז איך זה שכאשר אני הולכת לחברים יש לי התקפים? האם לקיחת אנטי הסטמינים יכול למנוע התקפים? בזמן שיש לי התקף אני לוקחת ונטולין (שלא ממש עוזר בהתקף חריף) לא נעים לי להגיד לחברים שביקור בדירתם גורם לי להתקף ושיש לי להתף אני תמיד הולכת לשרותים לקחת משאף כי לא נעים לי. הייתי מאוד רוצה לשמוע רעיונות אגב נב... למה אין כאן פורום לחולי אסטמה? בתודה מראש ציפור הנפש אה כן נב 2 אני גם בטיפול הומיופאטי

אסתי123

New member
,תשובה לציפור הנפש.

שלום לך,ציפור הנפש כמה דברים לי אליך. 1} עם העובדות אי אפשר להתווכח. אם האסטמה מופיעה ליד בעלי חיים לא מוכרים, זה המצב. משהו בחוסר ההכירות שלך איתם גורם לך להתקף. האם את זוכרת איזה חוויה לא נעימה עם בעלי חיים מן הילדות ?עם החיות שלך אין כל בעיה. 2]מה הבעיה עם ההודאה בעובדה שיש לך התקף אסטמה? האם זה איזה סוג של פשע? חטא? האם את יודעת שהם ירגישו אשמים? מה לא נעים בזה? 3] כמה זמן את בטיפול הומיאופטי ומהי השפעתו? האם תדירות ההתקפים פחתה? 3}טיפול קינסיולוגי יכול למנוע את ההתקפים בעתיד ע"י איבחון וניטרל הגורם היחודי לך להם. 4[ בקשר לפורום אסטמה, פני להנהלת הפורום בתפוז. כול-טוב ובהצלחה

soulbird

New member
אממ תשובה לאסתי 123

1 האם את טוענת שאסטמה זה משהו פסיכוסומטי? הרי זה הוכך שאסטמה היא תגובה אלרגית המוזר הוא שאני לא אלרגית לחיות שלי אבל כן לאחרים . הרי פרווה זו פרווה. 2 אני בטיפול קרוב לשנתיים . וחל שיפור מסויים ובקשר לאי נעימות , מה לעשות יש בלקיחת משאף סטיגמה חברתית

אסתי123

New member
לציפור הנפש

1} ומהי אלרגיה? ומהו הגורם לה ???? 2}בחירה שלך והחלטה שלך 3} "סטיגמה חברתית"?????????????????? לא שמעתי על סטיגמה כזאת. אסיים בציטוט מספר ילדים אהוב הנקרא "ציפור הנפש" "עמוק עמוק בתוך הגוף שוכנת לה הנפש איש אינו מכיר אותה אך כולם יודעים שהיא קיימת" כול-טוב

soulbird

New member
לאסתי 123

1 אלרגיה : לאלרגיה יש הסבר רפאי - תגובה מסויימת לגירוי מסויים כמו קדחת השחט (hay fever) א קשור לפסיכולוגיה 2 אני אכן בטיפול הומיופאטי - שמשפר את המצב 3 סטיגמה חברתית אכן קיימת שגורמת לאינעימות יום קסום ציפור

אסתי123

New member
הסבר

1}האם יש הסבר רפואי לגורם לאלרגיה???? אני לא שמעתי הסבר כזה. כול-טוב

m_katzmann

New member
היי ציפור הנפש

אסטמה בהיבט הנפשי שלה היא אהבה חונקת וחוסר יכולת לנשום (תרתי משמע) בזכות עצמך. מאחר שאת עם אסטמה כבר מגיל 5 אני חושבת שאין עוד טעם להסתיר את ההתקפים ואם ונטולין לא ממש עוזר אז יש מגוון משאפים יעילים יותר. יש גם מגוון טיפולים אלטרנטיביים שיכולים לעזור כמו רפלקסולוגיה, קנסיולוגיה וכו ויתכן וגם את יכולה לגלות מתי את נכנסת ללחץ ולמנוע כך את ההתקף. האם את מקבלת את ההתקף מייד עם הכניסה לבית? האם את מקבלת התקף אצל כל אדם שיש לו בעל חיים? מה קרה צמוד להתקף? מה קורה עם נושא השליטה בחיייך? כמטפלת בקנסיולוגיה ממליצה על טיפולים לגילוי המקור לבעיה, אבל זו כבר כמובן החלטה שלך של מה שאת חשה שיעשה לך הטוב ביותר.
מאיה

אדומה2

New member
כמה שאלות

היי ציפור :) יש לי כמה שאלות אלייך, אם אפשר: 1. האם משהו קרה בגיל 5? איזה שהוא עניין שקרה שאת זוכרת? איזה שהוא מעבר? שינויים במשפחה? 2. האם יש לך תיעוד של רופא של המחלה שלך? אם אני לא טועה, יש שני סוגים של אסטמה, את יודעת מהי האבחנה המלאה, או שאמרו לך פשוט אסטמה? 3. כלב הוא כלב, אבל יכול להיות שיש ריכוזים שונים של אבק באזור, או ריכוזים שונים של השערות של אותתו כלב, יש אנשים שאלרגים לסוגים שונים של כלבים בגלל אורך הפרווה שלהם והריכוז של הפרווה באויר שסביבם ויכול להיות שהכל ביחד בכמות מסוימת לא מפריע לך אבל בכמויות אחרות כן. גם עם חתולים יש לך את הבעיה הזו? 4. האם שמת לב להתקררויות חוזרות שמופיעות אצלך? כאבי ראש? כאבי גב? איך המחזור שלך?--- כל אלה שאלות לא על מנת לחטט בפרטיות שלך :) אלא כדי לנסות לבדוק את כיוון הבעיה. כמובן שאין זו אבחנה מדויקת שכן חסר לי לראות אותך, ולפי הרפואה הסינית בה אני עוסקת יש צורך גם באבחנות לשון ודופק, אבל לפחות כיוון מחשבה כן אפשר להסיק מכל זה. 5. לגבי אי הנעימות- זה כבר עניין שלך פרטי עם עצמך, אני לא חושבת שמישהו ייעלב נורא ויקח את זה באופן אישי שיש לך התקף כשאת בדירה שלו, זה לא אומר שום דבר לגבי הנקיון בדירה וכו´, אבל זה כבר עניין פרטי שלך. דעתי האישית- אל תתביישי ואל תרגישי לא נעים עם מי שאת. לא נעים מת מזמן, את יודעת :). 6. פורום לחולי אסטמה- אם אין בתפוז חפשי בוואלה, נענע.... 7. טיפול הומיאופטי- מצוין, כמה זמן? איך ההרגשה? מרגישה שיפורים?

soulbird

New member
אפשר תמיד

1) תגובה לשאלה מ´ס1 . תגובה ראשונית אוי מיי גאד. הרחבה : לפני הרבה שנים חשבו שאסטמה או הסיבות לאסטמה הם פסיכולוגים או מחלה פסיכוסומטית. היום ידוע שלמחלה יש סיבות רפואיות מאמץ גופני או אלרגיות למינהם. (אגב יש סינדרום שנראה היפר ונטילציה נשימה מהירה עקב התקף חרדה שזה משהו אחר לגמרי והטיפול הוא נשימה לתוך שקית חומה ותרגילי הרגעה) תעוד רפואי: אכן יש אני בטיפול אצל מומחה ראות הולכת לבדיקות תקופתיות (מעקב) ובנוסף אני גם בטיפול הומיופאטי. אכן יש שיפור עקב הטיפול ההומיופאטי אני בתיקווה שאוכל להפחית את המשאפים (אמנם לא להפסיקם לגמרי) אני גם לוקחת פליקסוטייד (משאף) שצריך. אני מודעת לנזק שהמשאפים האלה גורמים. 4) אכן יכול להיות סוגים שונים של חתולים וכלבים יכולים לגרום לבעיות

soulbird

New member
אגב אני לא מחפשת פורום רפואי

לאסטמה אלה יותר בכיוון התמיכתי יום קסום ציפור

אדומה2

New member
הבהרה

לפי הרפואה הסינית, אסטמה היא מחלה שיכולה להופיע בעקבות איזושהי טראומה שקרתה בגילאים צעירים, למשל- גירושים של ההורים, מוות של אחד ההורים או של מישהו מאוד מאוד קרוב, מעבר בית טראומתי וכיו"ב- בדרך כלל זה נסוב סביב פרידה ואובדן. לרגע אני לא חושבת שהמחלה אינה מחלה של ממש, היא קיימת והיא שם, פשוט מפני שיש קשר בין גוף ונפש- יש הקשרים כאלו זה הכל. דרך אגב, הנשימה והנשיפה לתוך שקית חומה זה כבר לא ממש תופס, היום יש כבר שיטות יותר נעימות ונכונות לטיפול בחרדות אבל זה כבר משהו אחר :)

m_katzmann

New member
מה קודם למה התרנגולת לביצה

היי ציפור הנפש, אז השאלה היא באמת מה קודם למה התרנגולת לביצה או הביצה לתרנגולת? האם הסיבה הרגשית היא זו שגרמה להופעת הסימפטום הפיזי, או שהסימפטום הפיזי הוא זה שגרם לבעיה הרגשית. הקשר בין הגוף לנפש הוא כל כך הדוק שלפעמים ממש קשה לזהות מהי הסיבה הראשונית. אבל בא נקבל את דעתך שמאמץ גופני או אלרגיות למיניהם הם הגורם לבעיה (ורק נשאלת השאלה למה דווקא לאדם מסויים זה המאמץ הגופני גרם לאסטמה ולאדם אחר שעושה את אותו המאמץ הגופני - אין אסטמה - סתם שאלה למחשבה). אז אנחנו נושמים קשה ומרגישים חריגים וצריכים ללכת לשרותים כדי להרפות - האם גם כאן לא מעורב הרגש? בקיצור כל טיפול שיטפל רק בגוף - רק יחמיר את הבעיה, כי הוא לא טיפל בכל השלכותיה. מאיה

soulbird

New member
אי אויי לי

התשובה ללמה אדם אחד מקבל התקף אחרי מאמץ והאחר לא היא בגלל רגישות. כמו למשל שאדם א´ אלרגי לפנצילין ואדם ב´ לא. זה לא שאני מבטלת את ההשפעה של הנפש על הגוף אבל ההשפעה היא מינורית.

m_katzmann

New member
מה מניע את אותה הרגישות

היי ציפור הנפש, אז מה היא בעצם רגישות? תחשבי על המילה עצמה ועל מקורה - רגש. נסי למצוא חולי אסטמה שאינם רגישים תרתי משמע. ומה היא הסיבה לאותה הרגישות? במקרים רבים אפשר לשים את האצבע על טראומת לידה או הריון שהמוח זוכר ומונע מאיתנו מלחוות שוב - דרך התכחשויות, כמו ההתכחשות שלך להשפעה של הנפש על הגוף. את הגוף אי אפשר להפריד מהנפש. וכל רגש מוקצן הוא תוצאה של חוסר איזון גופני-רוחני-רגשי ותתפלאי אך עבודה על הרגש יכולה להבריא גם אנשים מאוד חולים. ואנשים מאוד חולים יכולים להתמודד עם מחלה ולגבור עליה בזכות אותו הרגש - מה שהרופאים מכנים:"נס רפואי". מאיה

soulbird

New member
טוב מה לעשות אני לא ממש מסכימה

אני מאמינה שיש הסבר רפואי לכל בעיה רפואית. הטענה שאסטמה היא בעיה פסיכוסומטית כבר מזמן חלפה למהעולם (תודה לא´ל) זה שנולדתי בליידה קייסרית לא משפיע בכלל אל האסטמה שלי.

m_katzmann

New member
באמת?

את באמת חושבת שכאשר ניתקו אותך בצורה לא טבעית מרחם אמך, כאשר אמך סבלה בעצמה כל כך בימים הראשונים הקריטיים כל כך לקשר הזה בין אם לבת - שלזה אין כל השפעה על בריאותך הפיזית והרגשית? עשי סקר קצר בין אנשים חולי אסטמה ותגלי כמה הקשר הזה בין ארוע טראומטי בהריון ובלידה כן קשור לאסטמה. והדברים ידועים, רק מטאטאים אותם מתחת לשולחן. ורק לידיעתך. אין הסבר רפואי לכל בעיה רפואית. כשבני היה בן10 הוא סבל מסדרה של התעלפויות שבעקבותיהן אושפז בבית חולים במשך 10 ימים. עשו לו את כל הבדיקות ולא מצאו את הסיבה. כי הסיבה היתה רגשית. באותו הזמן עברנו במשפחה תהפוכה גדולה והוא איבד את היציבות וזעק הצילו. אז איש איש באמונתו יחיה. רק חבל שאת כך מתכחשת לעצמך, אבל אני תקווה שיום יבוא ועוד תראי כמה הדוק הקשר. ותרשי לעצמך לטפל לא רק בגופך אלא גם בנפשך. מאיה

soulbird

New member
גוף ונפש מקשה אחת??

אוקי תראי אני לומדת פסיכולוגיה ואני יודעת שיש תת תחום כפסיכולוגיה בריאותית אבל לי נדמה שברפואה אלטרנטיבית קצת מגזימים בקשר שבן אדם בא אלייך לטיפול את אמורה לטפל בסמפטום ולא להיות הפסיכולוגית שלו. אדם בא אליך בגלל כאבי ראש . לא נראה לי במקום לשאול אותו על הילדות שלו כי זה לא קשור.

m_katzmann

New member
וזהו כל ייחודה של הרפואה האלטרנט

היי ציפור הנפש, ברפואה האלטרנטיבית אנחנו לא מטפלים בסמפטום, אלא באדם. כמובן שאם אדם יבוא אלי עם כאב ראש אז כמובן שאעשה קודם כל - כל מה שאני יודעת כדי להפחית את כאב הראש המיידי, אךך ללא טיפול במקור לכאב הראש, בסיבה לדאגנות היתר שלו,בדפוס הנשימה שהוא סיגל לעצמו שמונע זרימת דם תקינה למוח, בתזונה שגורמת לו כל פעם מחדש לחוסר איזון ולעבודה מאומצת יותר של הכבד המשפיע גם על הטחול, וכשאבר יוצא מכלל איזון והוא לא משתתף עוד בשיא פעילותו בתהליך שיועד לו, זה פוגע לא רק בו והתוצאה היא זעקת הגוף לתשומת לב לטיפול בחוסר האיזון וכשאנחנו עסוקים בלהתקדם בחיים ולא מקשיבים לגופנו ולבקשה לקצת רגיעה בסופו של דבר - זה יבוא לידי ביטוי גם במחלה, אך בכל מחלה יש לנו את האפשרות לעצור ולנסות לשנות את דפוס ההתנהגות שלנו או להמשיך לשאוט קדימה ולצפות למחלה הבאה. לעתים כשנבין שאם לא נפעל עכשיו - זה עלול להיות מאוחר מידי האדם יתחיל לעשות פעילות גופנית, לעבוד פחות שעות,לאכול אוכל בריא יותר וכו. הילדות שלנו היא חלק מההווה שלנו. המוח שלנו זוכר כל טראומה ומנסה לעשות את הכל כדי לשמור עלינו שלא נחווה עוד טראומה שכזאת. הוא מסגל לנו דפוס מסויים הבא לידי ביטוי באיך אנו מוציאים את הרגש החוצה, ביציבה שלנו, במה שאנחנו עושים בשעת משבר, בצורת הלמידה שלנו, באיך אנו מתייחסים אל הסביבה הקרובה שלנו, בחלומותינו, ברצוננו, בכח שלנו להתמודד. ותתפלאי איך נטרול המתח השלילי מארועי העבר יכולים להשפיע הן על הרמה הפיזית והן על הרמה הרגשית. בפעם הבאה כשתרגישי לא טוב תנסי לחשוב מה קדם רגשית לארוע זה. כמעט תמיד אפשר לשים את האצבע על ארוע מסויים, שגרם למתח רב, שגרם להחלשות הגוף. אז מי שמעוניין בטיפול בסימפטום ילך לרופא שיתן לו כדור או טיפול בעזרת מכשיר מסויים שיפעל על אותו האיבר ויגביר את הפעילות של איבר אחר, ויגרום כבר לסימפטום הבא. ומי שמעוניין בטיפול באדם השלם יבוא אלי ותוך כדי עבודה על איזון האדם תסתדר בין היתר גם הבעיה שלשמה הוא הגיע וגם בעיות אחרות. מאיה

אדומה2

New member
רפואה סינית ופסיכולוגיה

יש זרמים בפסיכולוגיה (הפסיכותרפיה כפי שהיא מוכרת היום מתבססת על פרויד שאמר את הדברים כבר לפני שנים רבות- והוא עלה על זה כשחקר את תופעת ההיסטריה) שמדברים על זה שלאדם יש תופעות שנובעות מטראומות בעבר למשל הפרעות אכילה- בולימיה ואנורקסיה נרבוזה. לפי מה שאת אומרת, את תטפלי באישה כזו בצורה מאוד סימפטומטית- אם היא הפסיקה להקיא- זהו, נגמר הטיפול. האומנם? מה שאת מתארת- האדם שמגיע כדי לקבל טיפול לכאבי ראש נקודה, הוא תיאור של הזרם הביהביוריסטי שהוא עובד- אבל לפרק זמן מוגבל. תטפלי בכאבי ראש=תטפלי בסימפטום. לא טיפלת בשורש הבעיה- יצוץ משהו אחר. אנשים באים עם סימפטומים מסוימים ורוצים שהם ייעלמו אבל עם הזמן הם מבינים שהם חייבים לעשות שינוי מהותי אחרת הדברים לא ישתנו. אסטמה כמו מיגרנה ברפואה סינית אינה פסיכוסומטית, היא בעיה קיימת ממצב שקיים וטבוע באדם. תטפלי בשורש הבעיה, כלומר בתבנית הפגועה ותעזרי לגוף ולנפש שלך להשתקם- תוכלי להקל עד להעלים את המיגרנה והאסטמה- תלוי בחומרת המצב ובמצב הגוף והנפש בזמן הגעתך לטיפול. את בתור מישהי שלומדת פסיכולוגיה, אני ממש מופתעת שאת אומרת את הדברים הללו, הרי הכל קשור, איך לא יהיה קשור? ולא, אני לא אומרת לך את הדברים ממקום רוחני ללא בסיס ותפיסה במציאות. הראיה הזו שגוף ונפש הם שני דברים נפרדים היא צרה והיא רק תגביל אותך ולא תאפשר לך לעזור ולטפל באנשים בצורה יעילה יותר. גוף ונפש אחד הם זו לא תפיסה שנכונה *רק* לרפואה סינית או כל תחום אחר, פסיכולוגיה גם היא מתייחסת לזה. אני בכל מקרה לא רואה את תפקידי כמטפלת ברפואה סינית כמישהי שבאה ומתקנת. אני לא עושה את השינוי, אני עוזרת לאדם לעשות אותו, רק למטופל יש את הכוח לעשות שינוי בחייו. אם את רוצה להקל על עצמך עם האסטמה, תנסי לראות מעבר לרפואה הסימפטומטית ותראי אולי יש רקע לדברים, בדרך כלל מוצאים את התשובה אם מחפשים באמת. לסיום המונולוג, הייתי רוצה להמליץ לך (ולכולם) על ספר מעניין ומלמד מאוד של ד"ר יורם יובל "סערת נפש", שהוא פסיכולוג ופסיכיאטר, תראי מה הוא כותב שם ותראי שהדברים הם לא בדיוק כפי שהם נראים. בהצלחה.

soulbird

New member
אממ

מחלת אנורקסיה נרבוזה ובולימיה נרבוזה ידוע כמחלה פסיכיאטרית ורשומה כך ב DSM . הטיפול הוא טרופטי\ תזונתי \פסיכולוגי (טיפול נפשי) . הסיבה לתופעה היא מורכבת היא יכולה להיות מכמה סיבות 1 דימוי גוף לקויי 2 תראומה (שונאת ת´ מילה הזאות) חוויה ילדות קשה פרפקסיוניזם (הרצון להיות מושלם תמיד) 3 ועוד אלף סיבות אחרות אה כן ולא לשכוח גם חברה חולה שמאכילה את הבנות הצעירות את האימג´ של ברבי המושלמת וכל הפרסומות MTV ו fashon tv את הספר סערת נפש קראתי את הספר כוחה של הנפש לרפא את עצמה (לא זוכרת מי המחבר)גם קראתי --- אגב אני אכן מטופלת על ידי הומיופטית שהיא אגב גם רופא קונבנציונאלית

למעלה