היי, שאלה חשובה :)

shle2

New member
היי, שאלה חשובה :)

אז ככה, אני מקבלת קצבה מביטוח לאומי כבר למעלה משנתיים. במאי אתחיל "לעבוד" עם תינוק, אשמור עליו כמה פעמים בשבוע עד אחה"צ, אציין שמדובר בתקופה ממש קצרה של כחודש וחצי. עכשיו השאלה שלי היא האם אני צריכה להודיע על כך לביטוח לאומי, זה לא יפגע לי בקצבה?
תודה רבה. בריאות לכולנו :)

levshavur

New member
של

שלום לך,
וברוכה הבאה לפורום שלנו...
לגבי ביטוח לאומי: עד סכום מסוים (נדמה לי 1850 ש') מותר לך לעבוד מבלי שזה משנה משהו עבור הקצבה שלך. (תבדקי כמובן לגבי גובה הסכום כי אולי אני כבר לא מעודכנת).
הנקודה היא שאם את מצהירה לביטוח לאומי- אני לא יודעת מה קורה לגבי מס הכנסה, ולהפך. אם האימא של התינוק תיתן לך קבלות, ייתכן ותצטרכי כן להצהיר, אבל אם מדובר רק בתקופה קצרה מאוד, זה חבל להתחיל לפתוח תיק כעצמאית או להתחיל בירוקרטיה עם ביטוח לאומי.
אני עובדת כעצמאית, וגם מקבלת קיצבת נכות. במקרה שלי מנהל החשבונות יצר קשר עם ביטוח לאומי, כך שהם מעודכנים, אבל מכיוון ומדובר בסכומים קטנים, לביטוח לאומי זה לא משנה. לעומת זאת אם לא הייתי מצהירה, ואחר כך הם היו יודעים על זה, הם היו נותנים לך קנס גדול כי לא הצהרת...
ביטוח לאומי הם מאוד אכזריים לפעמים, וחסרי לב.
אבל רציתי לשאול אותך משהו, מה הביא אותך אל הפורום שלנו דווקא, שהרי זה פורום שעוסק בהפרעות אכילה, ולא בעניינים שקשורים לעבודה או ביטוח לאומי?...רוצה לשתף קצת?
לבשה.

shle2

New member
היי לבשה,

אז קודם כל תודה על התגובה, מעריכה את זה מאוד.
לא סתם שאלתי את שאלתי דווקא בפורום הזה, אני מקבלת קצבה מביטוח לאומי למעלה משנתיים ומתמודדת עם הפרעת אכילה קרוב לחמש שנים. אני מדי פעם נכנסת לפורום, אבל משתדלת שלא משום שקשה לי לקרוא חלק מהדברים שנכתבים כאן. כרגע אני במקום טוב ואני מקווה שהמקום הטוב ילך ויהיה יותר טוב :) תודה ששאלת :)
בריאות לכולנו :)

levshavur

New member
אני שמחה שאת במצב טוב...

של שלום,
אני באמת שמחה בשבילך שדברים משתפרים.
לגבי הודעות שקשה לקרוא: בדיוק בשביל זה מסמנים 'טריגר' בכותרת על מנת שהקוראים יידעו שמדובר בהודעה בעלת תוכן קשה כלשהו, זה יכול להיות משהו בהקשר של ההפרעה, זה יכול להיות גם משהו קשה מהחיים האישיים של הכותבת או הכותב.
בכול אופן, במידה ותירצי לשתף קצת על התהליך החיובי שעברת,
על מנת לחזק פה קוראות אחרות, או 'סתם' לשתף, את תמיד מוזמנת

לבשה.

shle2

New member
תודה, מעריכה זאת מאוד :)

העניין הוא שהמילה "טריגר" - או לצורן העניין האות ט' - לא באמת מונעת ממני להיכנס לקרוא. זו כבר בעיה שלי, אני יודעת, אבל מאחר ואני מודעת אליה אני לא מרבה להיכנס ולקרוא.
אציין גם שהפורום הזה הוא יוזמה מבורכת, כבר נתקלתי בבנות ששפכו את ליבן וקיבלו תגובות מחממות, זה ממש לא ברור מאליו. ואולי אנצל את ההזדמנות בכדי לומר תודה לכל אותן בנות (ובנים) שמנסות לעודד ולהעלות חיוך אצל האחרת, אז תודה רבה :)
תהיו חזקות, כי אפשר לנצח. אף אחד לא אומר שזה פשוט אבל זה בהחלט אפשרי.
מחבקת כל אחד ואחת מכם. שבוע מבורך מלא חוויות חיוביות.

levshavur

New member
תודה גם לך...

של שלום,
תודה לך על המילים החמות.
אני יכולה להגיד שלפחות בשבילי, הפורום הזה שימש בית במשך שנים...ואני בטוחה בזה שאני לא היחידה...אכן זה בהחלט מקום לשפוך בו את הלב.
יום עצמאות שמח לך ולכולן/ם ,
לבשה.

למעלה