היי שאלה בקשר לכאבי גב

sheep11

New member
היי שאלה בקשר לכאבי גב

שאלתי אותכם שאלה בקשר לכאבי גב מלפני כמה חודשים ומעוד עזרתם לי עכשיו יש לי עוד שאלה. יש לאמא שלי כאבי גב נוראים אנחנו חוששים שנפרץ לה דיסק זה קרה בעבר. היא הלכה לרופא אבל רציתי לשאול אם אתם יודעים על תרופה טבעית שיכולה לעזור לזה או לפחות להפחית את הכאבים המון תודה מראש

0 אור 0

New member
כמה דברים

בעזרת לימוד של תנועה נכונה אפשר להגיע למצב של תפקוד תקין ללא כאבים גם אחרי פריצת דיסק. השלב הראשון הוא כמובן בדיקה של אורתופד על מנת לזהות אם המצב הוא קריטי (שאין סכנה לשלמות העצב וכו'). אם האורתופד מאשר שניתן עדיין להיעזר באמצעים לא דרסטיים, צריך להתחיל בעובדה של פיזיותרפיה - פיזיותרפיסט טוב, גם ישחרר את המצב האקוטי, וגם ילמד אותה אופן תנועה נכון. אפשר לבצע שלב זה גם בעזרת כירופרקט - יש שטוענים שהרבה יותר מהר וטוב. לאחר שעוברים את השלב הזה , כדאי להכנס למוד קבוע של תנועה - אם זה בפלדנקרייז, אלכסנדר, יוגה או טאי צ'י - כל פעילות שכרורכה במודעות לתנועה ושיפור מתמיד, תחזיק את הגב על ידי השרירים ותביא אותם למצב של פעילות ללא כאבים. ודבר נוסף להקלה מיידית של כאבי גב חזקים (מנסיון עם אנשים עם פריצת דיסק): לחמם מעט שמן זית (שיהיה חם אבל לא שורף) , לטפטף לתוכו כמה טיפות של שמן יפני (נמצא בכל בית מרקחת תחת השם הזה - זה שמן מנטה), תשכיבי את אמא על הבטן - תמרחי לה על כל האיזור הכואב ומסביבו את השמן בעיסוי עדין (לא ללחוץ), אחר כך לכסות בשמיכה ולתת לה להמשיך לנוח. אם הכאב נוגע מעצם שנוגעת ישירות בעצב אז כמובן שזה לא יעזור - אבל בדרך כלל הכאב החזק נובע מהתכווצות של השרירים שמנסים להגן על הגב מפגיעה - ואז השילוב הזה של שמנים מאד עוזר.

למעלה