היי ! שאלה בנושא ציסטה

geni1

New member
היי ! שאלה בנושא ציסטה

אז הייתי היום בבדיקת אגן קטן הן: רירית הרחם בעובי 8.9 מ"מ. דוגלס ללא נוזל ונמצאה ציסטה בגודל 28*19 מ"מ מישהי יכולה לכתוב מה המשמעות של התוצאות? האם הציסטה גדולה? מה זה אומר שהדוגלס ללא נוזל ? והאם עובי רירית הרחם תקין?

טיפטיפ29

New member
מה שאני יודעת..

הרירית רחם טובה, לקראת ביוץ, או ביוץ, הציסטה עשויה להיות זקיק, כלומר, הוא למעשה מה שעוטף את הביצית עד לביוץ עצמו, השאלה היא באיזה זמן של המחזור עשית את הבדיקה. אם את סביב הביוץ, סביר מאד להניח שזה המצב, צריך לעקוב ולוודא שבעוד כמה ימים הציסטה תיעלם.

אנונה11

New member
קצת תשובות מתוך הנסיון שלי

רירית - בסדר תלוי באיזה יום של המחזור את. הציסטה היא כנראה זקיק שלא בייץ והפך לציסטה, אם היא שקופה היא ברך כלל נעלמת עם הוסת הקרב. נוזל בדוגלאס רואים בדרך כלל אחרי ביוץ. אם הוגדרת כפוליצסטית אז אלו הן התופעות האופייות. בהצלחה

נועם@בת

New member
עובי רירית מצוין

לא הודגם נוזל בדוגלס פירושו שכנראה לא עברת ביוץ בשעותה אחרונות. זקיק בגודל כזה כבר יחשב כציסטה- כלומר כזקיק גול שלא יבייץ, אם כי לפעמים מדובר שטעות מדידה והקיקי מוצלח ותמים. בהצלחה נועם

geni1

New member
../images/Emo35.gifמה שכתבת זה סינית בשבילי...

אפשר לצרף פירוש למתחילים? הטכנאית אמרה לי שיש זקיק יפה ושכדאי לקיים יחסים... זה לא אומר שיש ביוץ? (אני כבר לא מבינה כלום
)

פּוֹנְג

New member
מוזר, כי על פי מה שכתבת בהתחלה

לא הוזכר זקיק אלא ציסטה. ציסטה זה כמו שאמרה לך נועם - זקיק שלא בייץ. (ואם הוא לא בייץ אז אי אפשר להכנס להריון) נוזל בדוגלס זה עוד אחד הסימנים על מנת לדעת אם היה או לא היה ביוץ. אצלך לא נראה נוזל - סימן שלא היה ביוץ.

geni1

New member
הטכנאית אמרה לי...

שיש ציסטה - וגם הראתה לי בצילום דבר ענקי... ושיש זקיק גדול. לא הגיוני? זה מה שהיא אמרה. בכל מקרה אני אלך לרופא שלי ביום חמישי. אמא שלי כבר הבהילה אותי ...

chompi1

New member
קודם כל, אין מה להבהל...

אם את ביום ה- 13, אז יכול להיות שאת לפני ביוץ, ולכן הציסטה = זקיק. בזמן הביוץ הביצית משתחררת מהזקיק והזקיק נעלם, והביצית מוכנה להפריה. לכן מה שטכנאית התכוונה זה שאת ממש ממש לפני ביוץ ולכן צריך לקיים יחסים היום. זקיק שלא נעלם לאחר הביוץ הופך לציסטה (שבדר"כ נעלמת בזמן המחזור). מאחר שהזקיק הוא גדול יש חשד שכבר היה ביוץ, שהוא לא בייץ וכבר הפך לציסטה (ושוב, אין מה לדאוג גם אם זה מה שקרה). האם עשית US לפני או שזו הפעם הראשונה החודש? האם זה היה הזקיק היחידי שנראה ב- US? האם את מקבלת איזשהו טיפול? בכל אופן, צריך לבדוק את המצב אחרי המחזור שוב (בתקווה שלא יגיע בכלל...) ולראות שהציסטה נעלמה. אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, ושנרגעת...

geni1

New member
תודה - הרגעת אותי

יש לי תור , בפעם הראשונה, למרפאת פוריות באמצע החודש. לאולטרסאונד הפנה אותי רופא הנשים שלי , לבדיקה שגרתית , לפני התור. אני לא בשום טיפול. אבל בכל זאת,הטכנאית לא הייתה שולחת אותי לרופא בחזרה אם זאת לא הייתה ציסטה? הרי היא בטח יודעת מה ההבדל בין ציסטה לזקיק... (אני מקווה)

chompi1

New member
חמודה,

אם זה המצב, אז יכול להיות שהציסטה היא באמת זקיק ואת לפני הביוץ. (הרי הטכנאית גם אמרה לך לקיים יחסים היום, לא?) בקיצור, גם אנחנו וגם הטכנאית לא בטוחים מה המצב האמיתי (לפני או אחרי הביוץ), ולכן היא שלחה אותך לרופא. אפשר יהיה לדעת רק אם תעשי בדיקה חוזרת, שתראה שהזקיק נעלם. בכל מקרה את הרי תגיעי לרופא, והוא בטח ישלח אותך לבדיקה נוספת. אבל בואי נאמין שזה זקיק ושהוא יבייץ היום, ואתם תעשו אהבה וילדים, ותכנסי להריון, ותחזרי לאולטרסאונד רק כדי לראות דופק. טוב? שיהיה בהצלחה, חמודה, ולא להלחץ, הכל בסדר.

נועם@בת

New member
סליחה על הסינית

טוב, חלק זה לא סינית, זה סתם טעויות בהקלדה. ציסטה היא זקיק גדול מידי שלא יבייץ. אם יש גם ציסטה וגם זקיק, הזקיק יבייץ, הציסטה לא. צריך לעקוב אחרי הציסטה כדי שלא תגדל יותר מידי, ככה לשים עליה עין. אין נוזל בדוגלס, כלומר בשעות האחרונות שלפני האוטרסאונד כנראה לא בייצת. בביוץ הביצית משתחררת והנוזלים שהיו בזקיק מתנקזים למקום שנקרא דוגלס. לפעמים יש ביוץ ואין נוזלים כך שזה לא סימן מובהק. מאחר ויש זקיק (חבל שלא כתבת את זה כבר בהתחלה) הוא גדול מספיק, זה אומר שאת לפני ביוץ ומה שנשאר זה לקחת את הבעל למיטה ולעשות אהבה בלי להעיר את השכנים מלמטה
. שיהיה בהצלחה נועם

הזקיק לא נעלם אחרי ביוץ

אלא הופך לגופיף צהוב אשר מפריש פרוגסטרון לתמיכה ברירית. כלומר אחרי ביוץ עדיין יראו באולטרא סאונד את הגופיף הצהוב.

geni1

New member
איזה שבוע לחוץ היה לי...../images/Emo5.gif

כבר דמיינתי את הגרוע ביותר. היום הייתי אצל הרופא עם אמא שלי , והוא אמר שאני בייצתי (אז למה הדוגלס נראה ככה?) ושהטכנאית אולטראסאונד לא יודעת מהחיים שלה. הוא ממש צחק עלי על איך שהייתי לחוצה...
שיצחק, העיקר שהכל בסדר... רציתי להודות לכן על התמיכה והעידוד.

למעלה