היי רציתי לשתף...

אריאלי18

New member
היי רציתי לשתף...

רציתי לשתף אתכם במשהו: אני רוקד 3 חודשים ריקודי עם בירושלים אצל אבנר נעים...ואני פשוט לא יכול להפסיק! תמיד שאלו אותי "מתי תתחיל כבר לרקוד?" ותמיד הייתי עונה "בחיים לא!!! ריקודי עם? מה לי ולזה? זה מיושן?" (אבנר דוד שלי ולכן הייתי נוהג לבוא להרקדות סתם בשביל להיות עם המשפחה שרוקדים כבר שנים) אני בן 18 ואני הכי צעיר בהרקדה וזה פשוט ממכר! אני מחכה לזה כל השבוע!!! בנוסף, אני ממש מתלהב מהקטע שאני לומד ומתקדם, וזה מה שנותן לי מוטיבציה להמשיך...בכל מקרה אני גם חולה על סלסה ועל מוזיקת מועדונים, אבל מהחופש הגדול ריקודי עם זה הדבר העיקרי שלי, בכל מקרה ממש מצער אותי שאין אנשים בגיל שלי שרוקדים ריקודי עם (מעטים מאוד! מתחת לגיל 20) ושכולם מעדיפים ללכת לאומן 17 , וללכת למועדוני סלסה למינהם, הלוואי שריקודי עם היה דבר פופולארי בגילאים הללו ולא רק טראנס-דאנס וסלסה שכנראה זה גל שהולך לחלוף בקרוב, מה אתם אומרים??

יש לי

מה לענות לך בענייני סלסה, אבל אני חוששת שאנשים פה יתמרמרו על כך שאני כותבת על דברים שלא קשורים לריקודי עם. טוב, נו, בכל זאת - סלסה זה לא "גל" שהולך לחלוף בקרוב. הסלסה נמצאת כאן כבר שנים. מה שקרה בשנה-שנתיים האחרונות, זה שפתאום באמת נפתחו בכל פינה בתי ספר לסלסה, ועלה מאוד העניין של הרואדה, ופתאום כל עולל שרוקד שלושה חודשים הופך להיות מדריך סלסה, ומה שקרה זה שמצד אחד באמת יש רקדני סלסה מצויינים - אלה שהם כשרון טבעי, אבל מצד שני יש גם אנשים שבאו כי זה מה שהולך, וחושבים שהם יודעים לרקוד, כשבעצם מה שהם יודעים זה כמה סיבובי רואדה, אבל לא יודעים בגרוש איך לשלב אותם במוזיקה ומה זה קצב וכו´. והגיוני באמת שכמו כל טרנד - גם הטרנד הזה יעלם, ואיתו יעלמו גם כל אלה שהתחילו לרקוד רק כי הם לא יכולים לפספס אף טרנד, אבל הסלסה תישאר איתנו, וכך גם אוהבי הסלסה.

yifat s

New member
אתה צודק

גם בחוג שאני רוקדת בו יש מעט צעירים ובחוגים השונים שבהם ביקרתי כמות הצעירים גם אינה רבה. לדעתי רוב הצעירים כיום מעדיפים לרקוד סלסה ולא ריקודי עם כי ריקודי עם נראה להם דבר מיושן ושמתאים למבוגרים יותר, כמו כן להכנס לתחום הזה יותר קשה מסלסה- בסלסה ישנם מס´ צעדים בסיסיים וברגע שלומדים אותם ועם מעט קואורדינציה כל אחד יכול לרקוד.(בלי לזלזל כמובן בריקודי הסלסה שבעצמי רקדתי קצת ומאוד אהבתי אבל אין כמו ריקודי עם ...
) לעומת זאת בריקודי עם לא מספיקה הקואורדינציה וצעדים בסיסיים כי מגוון הריקודים הוא עצום,צריך לזכור שילובים של צעדים ורוקדים מתחילים הרבה פעמים מיואשים כשהם רואים כמה יש להם ללמוד כדי להגיע לרמה של מתקדמים. כל שבוע גם נוספים עוד ועוד ריקודים דבר שמקשה עוד יותר להתקדם. התחום הזה של ריקודי עם גם דורש התמדה כיוון שכל הזמן נלמדים ריקודים חדשים לעומת סלסה ששם אם מפסידים שבוע או שבועיים זה לא כ"כ נורא... אין לי פתרון , גם אני נתקלת בבעיה זו-רוב חברותי לוחצות עליי לבוא איתן לרקוד סלסה אבל אני לא מוותרת להן... יפעת

אריאל18 אולי מוכיח

את גירסתה ש מירי לוי ש"מספר הרוקדים ריקודי עם נמצא בעליה". הלואי, אבל כנראה שהיוצא מהכלל רק מעיד על הכלל. ואת יפית, כנראה נגעת באחת הבעיות שבגללן אנו מאבדים רוקדים (ואנו מאבדים הרבה מאד רוקדים, בדוק!!!), ההמצאות החדשות והכמות הבלתי הגיונית של ריקודים הבאים ונעלמים, לא רק שמרתיעים רוקדים חדשים אלא גם "מסלקים" רוקדים ותיקים, וגם מדריכים טובים. נכון שמצד שני החידושים מחזיקים את ההרקדות, אך יש למצוא דרך ביניים כדי שלא נהפך ל"בלתי רלוונטיים".

אנו ממש מאבדים רוקדים משבוע לשבוע.

לדוגמא, ניקח שלש הרקדות מרכזיות בגוש דן מיום חמישי האחרון : ברעננה, אצל שלום עמר, השבוע היה ריק לחלוטין, ההרקדה החלה ב- 9 בערב ונסגרה ב- 10 מחוסר קהל. באותו זמן אבי פרץ ב"הדר יוסף" נאלץ להסתפק ב-5 זוגות בלבד, האולם היה שומם ובחלקו הפנוי התקיים משחק כדורסל. ואצל גדי ביטון באונברסיטה, אין מה לדבר, גדי ביטון ויגאל טריקי רקדו לבד עם עצמם, לא היגיעו רוקדים כלל, רוב האולם הועבר לטובת תצוגת פרחים ועציצים. ארגון המדריכים הודיע על ביטול ההשתלמויות עקב חוסר עניין ציבורי. חנות "רוקדים" ירדה למקלט - אבל זה כבר מסיבות אחרות. אז מה יהייה ? מירי.

KARMEL EZRA

New member
למירי החביבה. מה שאת כותבת זה

מהמם ולא מתעקל לי בראש.השבוע לא הייתי ביום חמישי אצל שלום עמר ברעננה ואת כנראה יודעת.אבל לפני שבועיים היו אצלו הרבה רוקדים. אז מה פתאום ביום אחד בהיר אין מספיק רוקדים. אין ספק שהמיתון ועלית המחירים בהרקדות משפיעים.השבוע הייתי ברעננה והיו הרבה מאד רוקדים. יכול להיות שעברו מיום ה ליום א אצל גדי ביטון. היה צפוף מאד והיה קשה לרקוד. כיוון שרוב הערב לא היתה לי בת זוג אז גם לבד בעצמי לא יכולתי לרקוד בגלל הצפיפות הגדולה.

מספר הרוקדים בהרקדות הגדולות

אינו מוכיח את טענתך ואולי אפילו מוכיח את ההיפך. מאיפה ה"נתונים הבדוקים" שלך? עשית משאל טלפוני? או שזו תחושת בטן? גם אני לא עשיתי סקר מידגמי מייצג אך לעומת זאת אני בקשר עם 90% מהמדריכים ועם הרבה רוקדים, אולי קצת יותר ממך ומאחרים. בעשיית לוח ההרקדות מזה 15 שנה אני יודע כמה מדריכים רשומים בלוח וכמה הרקדות רשומות (גם את יכולה לבדוק). נכון שיש היום מדריכים שאינם מעונינים שחוגיהם יופיעו בעיתון מפחד מס הכנסה ו/או אקו"ם וחברות התקליטים, אך להערכתי אלה בטלים בשישים. אני יודע על מדריכים טובים שפרשו וגם על מעטים שהצטרפו. אני יודע על הרבה רוקדים ותיקים שמתיאשים ובמקביל כאלה שמתחילים ומתיאשים. אבל כדאי לחשוב קצת במספרים הנה: לפני כ-8 שנים התפרסם ב"רוקדים" סקר שנעשה ע"י משרד קלמן-גייר לקראת תכנית הטלוויזיה של אדם ברוך "גיבורי תרבות" בערוץ 2. למיטב זכרוני (את יודעת איך לבדוק) הנתונים היו שיש כ-200,000 ישראלים שהצהירו כי הם רוקדים ריקודי עם לפחות פעם בחודש. מאז עברו כמעט 10 שנים, עלו לארץ כמיליון עולים. האם יש לנו היום 200 אלף רוקדים? במספרים מוחלטים יש, לדעתי ירידה של קרוב כ-40% אך אם נבדוק באחוזים מגודל האוכלוסיה (וזה המדד הנכון!), יש לנו ירידה של 70% לפחות. נכון שבשנה-שנתיים האחרונות יש לי הרגשה שיש קצת עליה ביחס לשנים 1996-2000 שבהן היתה לדעתי ירידה מתמדת, אבל אלה לא נתונים בדוקים אלא מבוססים על הרגשה ואיזונים חוזרים שיש לי ממדריכים ורוקדים.

שני דברים קטנים !

א. לגבי מהות הדברים, פתחתי נושא חדש ושם כתבתי את עמדתי. ב. לגבי "איזונים חוזרים" שיש לך - אני מעריכה אותך מאד שאתה "מאוזן" ממדריכים ורוקדים, ומניחה שאתה טוב גם כשאתה "מאונך". אני סבורה שהתכוונת ל"הזון חוזר" ב-"ה", שהמילה הנרדפת בעברית החדשה היא "משוב". באנגלית קוראים לזה FEEDBACK, לזה התכוונת, נכון ? בחביבות מירי.

KARMEL EZRA

New member
לירון. אתה טועה כאשר אתה מכניס

בחישוב את מליון העולים שעלו ארצה.אתה צריך להבין כי הראש של העולים לא היה בריקודי עם. הראש שלהם היה בבעיות הפרנסה כאשר הם עבדו מהבוקר ועד הלילה בשתיים ואפילו שלושעבודות ביום כדי לחסוך כסף לקנית בית ולא לזרוק כל השנים את הכסף על שכר דירה גבוהה וכמובן גם לנצל מהר את הזכות לקנות אוטו בלי מכס. כמובן שחלק מהעולים מרוסיה כן רקדו אבל ריקודי העם לא קסמו להם כי הם היו רגילים לרקוד את ריקודי שנות הששים בוריאציות מגוונות. כמו כן רבים מהם עד היום אוהבים לרקוד ריקודי סלסה. אין ספק ירון שלפני כ-10 שנים התחילה ירידה משמעותית במספר הרוקדים ריקודי עם ולעניות דעתי הסיבה היא השיגעוןוההתנפלות הגדולה על חיבור ריקודי עם חדשים רבים מאד שציבור הרוקדים לא היה מורגל למסה כזאת של ריקודים חדשים ופרשו מריקודי העם וגם עלי זה השפיע שפרשתי לתקופה מסויימת עד שהתרגלתי וכיוונתי את עצמי למצב החדש.אכן רואים בברור שיש עליה במספר הרוקדים בשנתיים האחרונות ואני חושב שהסיבה היא העליה המסיבית במספר הגרושים והגרושות שמחפשים חופש וגרויים חדשים. כתוצאה מהצלחה של מפלגות מרץ ושנוי להעביר בכנסת לטובת האימהות החד הוריות וכתוצאה של שטיפות המוח של הפסיכולוגים למיניהם והסיבה העיקרית כתוצאה מזה שהרבה נשים כיום הן עצמאיות מבחינה כלכלית,הנשים מתחתנות עושות ילד וזה חשוב להן ואחר כך ממהרות לבקש להתגרש והאבא ישלם מזונות.

KARMEL EZRA

New member
אסביר בקיצור כדי שתבינו אותי.

א. העליה הרוסית לא נמשכה לריקודי העם אלא לריקודי שנות ה-60. ב. מלפני כ-10 שנים חלה ירידה במספר הרוקדים בגלל שחיברו ברבה ריקודים וחלק גדול לא נקלט ג. בזמן האחרון יש עליה במספר הרוקדים כי יש הרבה פנויים פנויות גרושים וגם דור הרוקדים שבינתיים התבגר והילדים עזבו את הבית אז ההורים פנויים יותר לרקוד ריקודי עם.

ירידה במספר הרוקדים? איפה?

חבריי לפורום שלום רב. אמש ביקרתי בחוג של המדריך: זאב ניסים, בקיבוץ אלונים. אין לי מושג מאיפה ההנחה, שיש ירידה במספר הרוקדים? כ- 400 רוקדים הצטופפו באולם, ובקושי אפשר היה לזוז, היו גם המון צעירים וצעירות, מחזה באמת נדיר, ההרקדה הייתה מצויינת,(פעם שניה שאני מבקר שם), הרפרטואר היה מגוון מאוד, בשילוב מעולה של ישן וחדש, שלושה סבבים של מעגלים וזוגות, שנמשכו עד השעה: 01:00. זאב לימד בבינוניים את הריקוד: תנועת הרכבות, ריקוד מעגל של: יענקל´ה זיו ובזוגות עשה חזרה על: ברצלונה, ריקוד חדש של אבי פרץ. האוירה כמו תמיד הייתה כייפית אמיתית, הרוקדים היו בחתך כל הגילאים, מאוד מאוד נהניתי. אפרופו ירידה במספר הרוקדים, הרי לכם כמה חוגים שנמדדים במאות: בצפון: זאב ניסים, אבי ומאיר אמסלם, ירון כרמל, ספי אביב, חיים מילשטיין במרכז: גדי ביטון, אבי פרץ, שלום עמר, אייל עוזרי, רוני סימן טוב, שלום עמר, שמעון עשור, ישראל שיקר, משאל ודודו ברזילי, ויקטור גבאי, שמעון שוכר, שמעון מרדכי, בתיה קרוננברג, לוי ברגיל, בדרום: שרה אביב, חיים ועקנין, יום טוב אוחיון, רפי זיו, ירושלים: אבנר נעים, חיים צמח, דודו זילכא, בועז כהן, ויסלחו לי אלה ששכחתי את שמם, או שאינני בטוח לגביהם, לפי דעתי, יש עליה ניכרת במספר הרוקדים, והם לא הגיעו רק בגלל: קומא איחא, מחול השבת, לילה בדרום, דבקה עוד, ועוד.. (ריקודים יפים לכשעצמם), אלא ובעיקר בגלל: תקוותינו, יהריה, אור חדש, מי יתן ואמן, צימאון, איזה כיף מורנה, בדם אהבתי, חבקי אותי, ועוד... מה לעשות, אנשים רוצים מוסיקה עכשוית ואינית, זה הדלק שמניע, כל הרקדה ובכל העולם. אנשים צועדים קדימה לא אחורה. יום יפה לכולנו. יום טוב.

למעלה