היי רותי!

אלמקס

New member
היי רותי!

אני שואל בשם אחותי. יש אישור ממנה. יש לי אחות אחת. אחותי הייתה כבר בעשרות מערכות יחסים ומשום מערכת יחסים, היא לא התקדמה הלאה. אני אשאל את זה בקצרה- האם היא תתחתן מתישהוא? היא מאד לחוצה...

רותי 11

New member
אלמקס יקירי ../images/Emo140.gif

תאמר לאחותך (בטח היא קוראת את זה) השאלה היאל א נכונה לא שואלים מתי מתחתנים אלא למה לא מתחתנים, לחץ לא עוזר בעניין הזה, ואת זה היא בטח יודעת, מרגיש לי שרמת הציפיות שלה מהגברים שהיא פוגשת גבוהה מאוד, היא כאילו בוחנת בתוכה ישר האם הוא נכון לה ומחפשת ישר את המשותף, היא צריכה להרפות ולזרום, נכון שבתחילת הדרך היא לא שמה לב לכך והיום זה הולך ומתחדד אבל היא חייבת להוריד הילוך בעניין ולהגדיר לעצמה ברורות מה היא באמת מחפשת מבן זוג, ולא את הדברים הבנאליים, יפה, כסף, חוש הומור, היא צריכה לדעת להתכוונן למי שמתאים לה לתדר שלה היא חייבת להיות מאוד החלטית לגבי הרצונות שלה, ולא להתחיל לירות חיצים לכל הכיוונים בלי מטרה מוגדרת, להתחתן מתישהו זה תלוי בה לחלוטין אף אחד לא יענה לה על זה באמת, כן יש לה בפוטנציאל נישואים אם זאת השאלה, (יש תקווה) אבל היא לא ממש עושה הרבה כדי לקרב או לממש את אותו פוטנציאל, היא צריכה לבחון את התגובות שלה מול הגברים שאיתם היא נפגשת ולשים לב אליהם כי שם הבעיה העיקרית שלה.

אלמקס

New member
נכון מאד!

לא נעים לי להרחיב יותר מידי, כי מדובר על אחותי,אבל זה פשוט נכון

ענתי44

New member
בקשר לתשובתך לאלמקס

את כותבת שצריך לדעת מה לבקש מהבן זוג... ולא את הדברים הבנאליים. אז מה צריך לבקש. לא שיהיה עם חוש הומור אלא לבקש אדם בעל שלמות עם עצמו, נאמנות , בשלות רוחנית, אדם טיפולי ( מבחינת פינוק ויחס חם ) מה בדיוק מבקשים. איך מחדדים כדי לא לירות לכל הצדדים? מה זה פוטנציאל נישואים?

רותי 11

New member
חמודה זה מאוד אינדבדואלי

לכל אחת יש דרישות שונות והתאמות שונות כל אחת מצפה לדברים אחרים מזוגיות לכן אין מרשם בעניין. מה שכן אם לא באמת יודעים לסגנן אז פשוט מבקשים את הגבר הנכון לך מבחינה תדרית אמנם לא תמיד מקבלים את מה שבאמת רוצים אלא את מה שנכון.

ענתי44

New member
זו עיצה נבונה

לבקש את הגבר הנכון בעיקר אחרי שמבקשים וגם מקבלים גברים לא נכונים. ומה זה פוטנציאל לנישואים? האם למשל אם לנשמה אין פוטנציאל כזה זה אומר שבואה לעולם לא כרוך בזוגיות? או שזה משהו שאנו מועוללים על עצמינו? ובכלל האם קיימים פוטנציאלים בעוד תחומים למשל פוטנציאל הורות או קריירה?

רותי 11

New member
היי מתוקה

הפוטנציאלים שאיתם אנחנו יורדים לכאן נמצאים בחלק הנשמתי שלנו, יש לנו מספר פוטנציאלים בכל נושא שאיתם אנחנו יורדים איתם לכאן, והכוונה היא שאם לא מימשנו פוטנציאל אחד אז תמיד יש לו משהו חליפי או דרך חליפית אחרת. כשאמרתי לה שיש לה בפוטנציאל נישואים זה אומר שיש לה חוזה עם נשמה אחרת להינשא כאן, יש כאלה שבוחרים לא להינשא, יש כאלה שמראש מחליטים לא להינשא בגלגול מסויים, בגלל כל מיני בחירות שהם בחרו. ברור שיש פוטנציאל בקריירה והורות ואני אסביר את שניהם, פוטנציאל בקריירה לדוגמא אם בחרת לבוא ולעסוק כאן באומנות, זה משהו שהוא מאוד רחב, את יכולה לבחור להיות פסלת, ציירת, שזה בעצם שייך בתחום האומנות לאותה נישה, באומנות את יכולה להיות שחקנית או זמרת, שזה שייך גם לאותה נישה, ולכן יש קשת של בחירות בתחום מסויים. הורות כאן זה קצת שונה, כשיש חוזה עם נשמה אחרת זה או שהוא יוצא לפועל או שלא, לדוגמא בהחלטה לעשות הפלה אז לפעמים זאת דחיה ולפעמים זה ביטול (אל לחץ לכל אלה שעשו הפלה אל שופטים ולא כועסים עלינו) תמיד גם יש את עניין המוכנות שלנו לדברים האלה, הרבה פעמים הילד עצמו חש שלא הגיע זמנו באמת ואז נוצרת הפלה טבעית ועוד...

ענתי44

New member
זה מדהים

בבוקר כשהתעוררתי ביקשתי שתעני לי. והנה אני עכשיו פותחת את המחשב ואכן נעניתי. האם הפוטנציאל הזה הוא מוחלט ואי אפשר לשנותו? למשל. נגיד שנשמה בגלגול קודם מתה בלידה ומחליטה לא להקים משפחה וללדת. אבל החיים בגלגול העכשווי גורמים לה בכל זאת ללדת האם זה אפשרי? האם יכולים להחליט בגלגול נוכחי לגבי גלגול בעתיד? למשל מי שילדה רק ילד אחד ורוצה בגלגול אחר להיות אישה וולדנית? או שזה נקבע כשהנשמה למעלה? ובקשר לפוטנציאל קריירה. אם למשל אני חשה שהייעוד שלי הוא כתיבה, אבל ספרים שחלק מהם יעזרו לאחרים. למשל מורה נבוכים בקשר לאלצהיימר, האם בגלל זה אמא שלי חולה? או אם אני רוצה מאוד לכתוב ספר ילדים למניעת פגיעה מינית בהם, האם בגלל זה חוויתי בילדותי אירוע? או שהרצון לכתוב ולעזור דווקא בנושאים כאלה הם בגלל מה שנשמתי חוותה? ואם זה אכן ייעודי, אז למה אני מפחדת לכתוב למרות שיש בי הכשרון ומסתפקת בכתיבה כעיתונאית ( שגם שם לפעמים אני זוכה לעזור לאנשים )

רותי 11

New member
חמודה את הכל אפשר לשנות

כמובן עם הבנה שלכל דבר יש השלכה. אבל כמו שצייינתי לרוב אנחנו באים עם מספר פוטנציאלים על אותו נושא ככה שזה לא סגור הבריאה חכמה לא משנה הרבה פעמים הדרך (לא תמיד) אלא בסופו של דבר שנשיג את המטרה או היעד עצמו. הבחירות נעשות על ידי הנשמה עצמה כי היא מנותקת מרגשות נמוכים היא רואה את הדברים ממקום אחר שלנו בני האדם קשה לראות, נכון שהגלגולים מסתמכים על הרצונות שלנו כאן או החוויות הכל נבנה בהתאם למה שקרה כאן. בהחלט יכול להיות שאם תרצי לכתוב ספר שנובע ממקור אישי ברור שהרבה פעמים אנחנו חווים את הקשיים האלה כדי שהם יעזרו לנו לכתוב עליהם או להעביר אותם הלאה בכל דרך שהיא, הרי אין חכם כבעל נסיון, ואנשים בדרך כלל מרגישים הזדהות עם כאלה שכבר חוו ואל מביאים את הדברים ממקור של שמיעה, בטח אם זה מורה נבוכים ולא סתם סיפורת. לגבי החשש שלך לכתוב, יכול להיות שאת צריכה לבדוק עם עצמך את עניין ההערכה העצמית שלך.

ענתי44

New member
איך בודקים הערכה עצמית?

כי יש לי חיזוקים רבים מאנשי מקצוע בדבר יכולתי וגם מאנשים שקוראים דברים שלי. ואפילו סיפור ילדים קצר שהתפרסם בעבר ובכל זאת אני נתקעת בכתיבה. אני יודעת שבשנים האחרונות שלקחתי על עצמי את הטיפול באמא שלי, הן האחריות לשלומה וגם טיפול הלכה למעשה חלו בי תמורות עצומות כאדם, חשה שהנשמה שלי מזוככת יותר. גיליתי על עצמי המון דברים טובים. המון כוחות שלא ידעתי שקיימים בי. ובכל זאת יש מצב שבפנים ההערכה העצמית נמוכה? איך יודעים ומטפלים בכך?

רותי 11

New member
את יודעת שזה לא משנה

כמה מחמאות אנחנו נקבל - אם בפנים לא נרגיש את זה זה לא יעזור. ראשית צריך להבין שהבעיה היא באמת חוסר הערכה עצמית זיהוי הבעיה הוא ההתחלה של הכל, את בודקת עם עצמך בלי לעשות לעצמך הנחות אלא בודקים מתחילים עם שאלות הלמה את מכירה את זה? למה קשה, מקבלים תשובה ואז שואלים שוב למה עד שמגיעים לשורה תחתונה, בקיצור קשה להסביר את זה ככה בכתב. אני אביא לך כאן תרגילים להערכה עצמית ותנסי לבחון את עצמך באמצעות זה.

למעלה