היי רותי..

BrokenLight

New member
היי רותי.. ../images/Emo13.gif

יש לי שאלה אולי קצת טיפשית.. התחלתי ללמוד נהיגה לפני חודשיים. בגדול, כשאני רגועה אני נוהגת פחות או יותר בסדר יחסית למספר השיעורים. הבעיה היא שרוב הזמן אני ממש ממש לחוצה. בשיעור אני לא מצליחה להגיע למצב שאני סומכת על עצמי בנהיגה. הרבה פעמים כשאני נוהגת, הכל כאילו מתערבב לי, הנתיבים, הרמזורים, התמרורים, הפניות ואני נלחצת עד למצב של שיתוק מוחלט, שאני לא יודעת מה לעשות ומרגישה שאני עומדת לאבד שליטה. משיעור לשיעור אני מרגישה לחוצה יותר ויותר, כי אני מאבדת ביטחון עם הזמן במקום לרכוש אותו. כמובן שגם הנוכחות של המורה מלחיצה וזה גורם למעין חרדת ביצוע, אבל אני מרגישה שהפחד הזה עמוק ורחב יותר. השאלה ממה זה נובע לדעתך ומה אפשר לעשות כדי למנוע את הלחץ? לפעמים אני מרגישה שכדאי לי לוותר על כל הרעיון הזה וזהו.

BrokenLight

New member
ועוד חלום שאני חייבת לשמוע את דעתך עליו ../images/Emo39.gif

זה הולך להיות מאוד מאוד ארוך: היה לי חלום מוזר בלילה שבין שישי לשבת, התעוררתי באמצע הלילה בבהלה. אני יודעת שזה נשמע יומרני, אבל הרגשתי שהחלום הזה משליך על כל נושא היחסים שלי עם גברים עד היום. העלילה מעט מטומטמת וטלנובלית, אבל החלום היה עוצמתי מבחינתי. בחלום הייתי מוכרת בחנות כלבו גדולה. היה שם שומר ממוצא קווקזי, אדם מבוגר שדיבר רוסית שוטפת. אני טעיתי בו וחשבתי שהוא נשוי, אבל כשגיליתי שהוא רווק ניסיתי לפתות אותו, לא במודע. בחלום הכחשתי בפני עצמי שאני מעוניינת בו. לא באמת נמשכתי אליו, אבל באחד הימים הגעתי לעבודה בשמלה שחורה קצרה וחושפת רגליים. הסתובבתי כך בחנות, משכתי מבטים מגברים והרגשתי לא בנוח. חשבתי לעצמי שיהיה לי קשה לחזור הביתה בלילה, לבד, כי בלבוש הזה ודאי יהיה מי שיחשוב שאני זונה. פתאום הוא פנה אליי ושאל אם אני יודעת רוסית. השאלה שלו גרמה לי להבין שהוא מתעניין בי. משום מה היה לי מאוד חשוב לרצות אותו, אז עניתי שכן, אבל לא כל כך טוב. ואז הוא עשה לי כמו מבחן מול אנשים. הם עמדו מולי והסתכלו עליי בזמן שהוא ביקש ממני להגות מילה ברוסית ואני כנראה נכשלתי במבחן ההגייה כי פתאום הוא חייך בסלחנות ואמר שחסרה לי אוקטבה שלמה (?). בחנתי את עצמי במראה וראיתי שהשמלה שלי קרועה מאחור וכל התחתונים שלי חשופים. עברה בי מחשבה מטונפת, שאולי רק בגלל זה הוא התעניין בי. נכנסתי לאחד מתאי המדידה בחנות וניסיתי לסדר את השמלה אבל לבסוף החלפתי לשמלה אחרת. משום מה הוא היה איתי בתא, אבל אח"כ יצאתי ונכנסתי לתא אחר. אחרי שיצאתי העפתי על עצמי מבט נוסף במראה. הפעם נראיתי לעצמי מלאה יותר ממה שהייתי. שני גברים צעירים עברו לידי ואחד מהם העיר משהו על המידות שלי. אחרי שהם הלכו התקרב אליי השומר, שצפה בכל, ואמר שהם לא מבינים כלום, שכך אישה יפה ובריאה צריכה להיראות, ואני הסכמתי איתו בפקפוק. ופתאום ראיתי את עצמי אצלו בבית, אולי כבר אחרי שהספקתי להכיר את הוריו. הייתי לבושה בשמלה לבנה מצועצעת ומאופרת בכבדות. ישבתי מולו אבל הוא לא באמת התייחס אליי. הייתי נואשת לתשומת לב ממנו, למילה טובה. הישירתי אליו מבט מתחנן, ניסיתי לפתות אותו. הנחתי עליו יד ולבסוף התיישבתי על ברכיו. אבל הוא התנער ממני, הסתכל עליי בעיניים חסרות רגש ואמר: מה את רוצה ממני, אה? אם יש לך הערכה עצמית עלובה וההורים לא נתנו לך מספיק חום ואישורים, לכי להיות רוכבת אופניים (?), תתעמלי, תתחרי, תגיעי להישגים. אבל מה את רוצה ממני? ואני נפגעתי וכעסתי. בחלק השני של החלום הרגשתי שחוויתי אונס במובן הפיזי והרוחני של המילה. שכבתי בחדר שלי עם האור הדולק למחצה, במיטה שלי וגבר מבוגר ומשופם שעורר בי דחייה קשה שכב עליי מאחור וכפה עליי את תשוקתו. לא רציתי אותו, פחדתי אבל הייתי משותקת. הרגשתי שיתוק נוראי בכל הגוף, פיזית ונפשית. ניסיתי לזוז ולא הצלחתי. בשלב מסויים ניסיתי לדחוף אותו ממני ולא הצלחתי. המוזר היה שהוא לא הפעיל עליי כוח בכלל, רק שכב עליי מאחוריי ועשה מה שעשה, אבל לא יכולתי להשתחרר ממנו. זה היה כל כך ממשי. הרגשתי כאילו אני מחוברת אליו בכבלים פיזיים ורוחניים כלשהם, כמעט כמו עובר שמחובר לאמו. ראיתי והרגשתי סביבנו כמו חבל טבור כרוך המקשר ביני לבינו. ואז חלפה במוחי מחשבה מעוותת, שאני לא יודעת כיצד נשתלה שם: "אולי זה אבא שלי" ומאותו רגע התאמצתי בכל כוחי להשתחרר ממנו אבל הוא היה כבד מאוד. הוא לא הפעיל כוח כלל, היה פסיבי כמעט, אבל התחושה היתה של קושי עצום להשתחרר ממנו. גם כשבבת אחת הבנתי שאני חולמת, לא הצלחתי לפקוח עיניים ולהתעורר כי פתאום הרגשתי כבדות נוראית. הצלחתי להסתובב בחלום, אבל חזרתי לאותו צד, למרות שחוויתי תחושה ממשית של היפוך וראיתי את התקרה. אבל הגבר הזר הזה עדיין היה באותה תנוחה עליי עם תחושת הכבילות האיומה אליו. הרגשתי שאם לא אתעורר במהרה הוא כמו ייקח ממני משהו, משהו רוחני, ואני אהיה אומללה מאוד. לבסוף הצלחתי בהדרגה להתעורר וכמעט המשכתי לראות אותו מול עיניי כשהתעוררתי. התעוררתי בתחושה שאם הייתי מעשנת, זה וודאי היה הרגע לסיים חפיסת סיגריות וניסיתי להירגע. מה דעתך רותי? אני לא נוטה לסבול מסיוטים, אבל זה היה כל כך מוחשי שזה היה מחריד.

רותי 11

New member
היי חמודה ../images/Emo24.gif

אני אתחיל דווקא עם החלום השני, את מבינה ובטח עלה בך הזכרון של תקופת חיים קודמת ודווקא דיברנו על זה אני לא אוסיף כרגע כלום לגבי זה (כמובן שאת מוזמנת להתקשר אלי). לגבי החלום הראשון מה שמרגיש לי זה שאכן את חיפשת את ההערכה העצמית שלך במקום הלא נכון בצורה הלא נכונה וחשבת שתשיגי אותה דרך גברים, מה שמראה שבסוף החלום הגבר שלך שכנראה הפך להיות בעלך (השומר) בא ללמד אותך באותה תקופה להעריך את עצמך מהמקום שלך מהכשרונות שלך, נשלחת אלייך כאן קריצה והיא שתחפשי במקומות הנכונים בתוכך ולא תברחי לחפש את זה חיצונית ממך ובכיוון אחר לגמרי.

רותי 11

New member
BrokenLight יקירתי

חמודה לא הייתי ממליצה לך לוותר, זה משהו שאת די טובה בו וחבל. תטפלי בזה, ואת יודעת היום איך לעשות את הדברים, זה שאני אומר לך ממה זה נובע זה לא יפתור את העניין יש לך את הכלים לשנות את זה ולשחרר את אותו פחד, אל תשכחי שנהיגה די שייכת לשליטה שליטה עצמית, ומה שעולה לך תוך כדי לימוד זה הפחד מלאבד שליטה על החיים שלך, עד היום היה לך צורך לשלוט בצורה מוחלטת על החיים שלך וכאשר את נוהגת את לא יכולה לשלוט לחלוטין כי את לא יודעת מי בעצם הנהג שיהיה לידך. שחררי את עניין השליטה, ואם את רוצה את יודעת שאת תמיד מוזמנת להתקשר אלי.

BrokenLight

New member
רותי, תודה רבה-רבה לך ../images/Emo39.gif ../images/Emo24.gif

את מקסימה! לגבי החלום עם השומר, זה מעניין. חלמתי את החלום הזה יום-יומיים אחרי שיצא לי לדבר עם השומר במקום עבודה שלי והוא סיפר לי על עצמו ועל המוצא שלו. ואז החלום הזה צף משום מה. מעניין מה במפגש הזה איתו גרם לזיכרון הנשמתי הזה לצוף. שוב תודה ענקית על הכל!

BrokenLight

New member
ועוד שאלה בקשר לשני החלומות |פרח

האם העובדה שהחלומות היו כנראה סוג של שחזור של טראומות (מגלגולים קודמים) שחררו אותי מההשפעה של אותן טראומות? או שאני צריכה לעשות פעולה נוספת של שחרור ממה שעברתי בחלום? (מה שמרגיש לי, שזה שחרר אותי חלקית).

רותי 11

New member
תראי חמודה

אם זה קשור ליעוד ואת לא עושה אותו זה בהחלט לא משחרר, זה רק בא להראות לך את המצב שלך. לגבי השאר לפעמים זה אכן משחרר, לפעמים חלקית ולפעמים לתמיד הכל עניין של זמן

למעלה