היי קרני

• פותח הנושא hlp
  • פורסם בתאריך

hlp

New member
היי קרני

קראתי חלק מההודעות שלך ושל אחרים ,ואת נראית לי אחלה בן אדם, אם היו מספיק אנשים כמוך בעולם,אני מאמין שלא היו נדלקות מלחמות... רק וויכוחים, אולי במילה מתאימה יותר : דיונים... וזה נראה לי יותר מדי וותרני.. לצערי פעם חשבתי כמוך במשך הרבה זמן,אבל עולם החומרה והקפיטליזם שינה אותי בלי שהיתה לי שליטה על זה ,הרבה פעמים (בעבר) שנאתי את הסלחנות שלי,את היכולת שלי לוותר לאחרים ,למרות שידעתי שאני מוותר וסולח מפני שאני חזק מספיק לעשות זאת,אבל זה נמאס לי הזמן והגיל לימדו אותי להיות אנוכי יותר ,ופחות לוותר..השינוי הזה (מ)אפשר לי להגיע ליעדים שלי יותר מהר,אומנם בפחות שקט ,וקצת יסורי מצפון,אבל מהר יותר .השינוי\התפתחות הזו באישיות שלי מאפשר לי לחיות פחות עם הרגשה של פספוס. אומנם מלחמות (זה כולל בין היתר וויכוחים לוהטים ופגיעה באחרים,ולא דווקא מלחמות בין מדינות) זה דבר לא טוב,אבל הם מקרבים את שני הצדדים לפשרה והכרעה. לא יודע ,אבל מקווה שלפחות חלק מהדברים שלי מובנים,בחלק אופן מזכותו של כל אחד להסתכל עליהם מהזווית שלו.

hlp

New member
שגאיות כתב!:-):-)

האם נהוג כאן לבקש סליחה על שגיא(ע)ות! כתב?

naknik

New member
להסתכל על דברים בצורה שונה

הי hlp פעם הייתי כמוך ... אולי לא בדיוק אבל לפחות לפי עיקרי הדברים זה נראה לי דומה .. אבל זמנים עוברים ואנשים משתנים וגם יש כל מיני דברים בחיים שמשפיעים בקיצור מה שרציתי להגיד שאני עדיין לא נטשתי את כל המחשבות האלה .. לפחות לאלה שקשורות לדברים גלובלים אבל בין אדם לאדם .. זה תלוי באנשים אבל מה שכן אני עכשיו מרגיש שלם עם עצמי ... אפילו שלא תמיד זה יעיל , גם אז זה לא היה תמיד יעיל .. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות .. בנתיים גליתי שהמצב הנוכחי שלי עדיף מהקודם ... אבל זה עניין של השקפת עולם (שעדיין לא השתנתה לחלוטין אבל בתהליכים ... :) ) בקיצור מה שרציתי לומר .. זה תראה איזה תהליך מוזר .. אחד עובר (אני סתם מגדיר פה משהו) מאופטימיות לפסימיות והשני להיפך... מעורר מחשבה .. במיוחד שאני מכיר איך זה להיות בצד השני וגם אתה .. תחשוב על זה .. :)

קרני

New member
בוודאי שיש ויתורים...

ויתורים על אנרגיות שליליות, על כעסים... אני חושבת, ואני מכלילה את עצמי בתוך כל זה, שיש כאן בעיית תרבות בתפיסה הזאת... ואולי אני מכלילה שלא לצורך... יש נטייה לאנשים לחשוב שכדי להביע דיעה ולהתנגד לדיעה שמנגד, או לשכנע אחר בצדקתך, או לפתור בעיות - צריך לצאת למלחמה. במלחמה כידוע, אין מנצחים... אני מאוד מאמינה בעקרונות שלי, ולא בקלות מתקפלת, אבל אני חושבת שיש דרך הרבה יותר אפקטיבית לנסות ליישב דברים וזה בעזרת הכלים התקשורתיים שניתנו לנו עוד מימי הבריאה (מאז כמובן, עוד התפתחנו...) במרוצת השנים, כבחורה מאוד טמפרמנטית, גיליתי שהלבה המתפרצת לא מביאה אותי לשום מקום. הכעסים הפכו לכעסים פנימיים, ומשכו אותי למקומות לא נעימים. לכל אחד יש את המקום ממנו הוא בא ואת המטענים שהוא סוחב איתו, לכל אחד יש סיבה ולגיטימציה להביע ולהאמין בדיעה שלו. לכל אחד יש את הזכות לעשות את זה גם אם הצד השני לא מסכים לדעתו. כתבת שמלחמות מקרבות בין הצדדים למרות שהן לא דבר טוב, ושהן רק פוגעות. הממממ.... כיצד הן בדיוק מקרבות? הרי לא אקט המלחמה עצמו מקרב... מה שמקרב זה לבסוף השיחות והדיונים... אז... אם אלו ממילא הדבר שמקרב, למה לא להתחיל משם? למה להתחיל ישר עם מלחמה?!?! מלחמה היא פורקן ואקט אמוציונלי, ופורקן ואמוציה כזו היא שלילית ומביאה להרס. צריך ללמוד לנתב את הרגש הזה למקום יותר מחושב וקוגניטיבי, שמשם יכולים לצמוח הרבה רעיונות יפים שתורמים גם לרגש. אני גם חושבת שבעזרת דיונים, ניתן להפרות אחד את השני ולקרב בין צדדים מכל הבחינות, כמובן, תלוי באיזו גישה מגיעים לדיון... בנוגע אליי אישית... אני מאוד משתדלת להבין את הצד השני ואת הגישה שלו. לפעמים אנשים אומרים דברים שיש להם משמעות הרבה יותר עמוקה מהדברים שכביכול עולים לפני השטח. לכל אחד יש סיבה לאמירת דבריו, ואם בעיניו היא אמיתית, מי אני שאומר לו שהוא לא צודק? כן, אנסה לשכנע אותו, להסביר לו, להגיד... אם זה לא עוזר וזה לא פוגע בי... שיחיה חייו... אם זה קשור לחיים ביחד... כן, מוותרים, וזה חלק מכל מערכת יחסים... אם לא מוותרים, מפסידים. החכמה היא לדעת לווסת את הויתור ולשים את הגבול בין ויתור לבין תבוסה הנוגעת לערכים ועקרונות-על בל יעברו. זה כבר סדר עדיפויות... ולסלוח, לא בהכרח אומר לוותר, לסלוח זה אומר להבין... וכאן אני מצטרפת לנקניק ואומרת שהכל זה עניין של ראיה, ואיך אתה בוחר להסתכל על הדברים... נראה לי שקשקשתי יותר מדי... :)) תודה על התגובה המאוד עניינית, שהעלתה בי המון מחשבה כיצד להגדיר פרספקטיבה... שמחה על הביקור ומקווה שתקפוץ שוב... יום טוב קרני @ @ J U

naknik

New member
צריך להתחיל לשמור על המילים שלי , איפה הכספת כאן ? :)

למעלה