היי פגסוס, אם מישהו לא ברור זה כנראה אני ...

eatid

New member
היי פגסוס, אם מישהו לא ברור זה כנראה אני ...

כיון שאתה כותב בצורה בהירה וברורה. אז אנסה שוב כיון שהנושא חשוב מאד מאד.

הנושא חשוב אבל מאד מאד פשוט וממש לא צריך לא מאבקים ולא מלחמות אלא רצון, שלא לומר מחויבות של המפקח והכללי.

כל מה שצריך זה לבקש מהמפקח שידרוש מהכללי שבפרק 'רווחים לחלוקה' יוצג תחשיב הכולל את כל הנתונים של א) מה הרווח הראוי לחלוקה בשנה הספציפית. ב) מה הרווח הראוי לחלוקה המצטבר ג) מה ההתחיבויות (במספרים) שעבורן צריך לשמור בקופה חלק מהרווח (הסכם השותפות מאפשר לכללי לשמור רווחים רק לכיסוי התחיבויות [בישראמקו יש עוד את ענין ה 100 מיליון דולר שאפשר לראות אותם כחלק מכיסוי התחיבויות].

זו עבודה טריוויאלית לחלוטין ופשוטה שהדבר היחיד שנידרש היא ההבנה של הכללי שיש לו שותפים מהציבור לרווחים שחובתו להציג להם ובאופן מלא וברור מה מגיע להם, והבנה של המפקח שזה בדיוק חלק מהפיקוח הדרוש.

אין בעיה להציג באסיפה את ההצעה הנ"ל (די מפתיע שהמפקח לא העלה את ההצעה מטעמו לאחר אינסוף פניות ודיונים בנושא), אני מניח שבנד הוא המתאים ביותר לענין אבל אין בעיה להצטרף.

ושוב ושוב, אם כל שנה יוצג התחשיב הנ"ל, עניין פשוט מעין כמוהו, הוא ייתר את רוב השאלות החיבוטים והביחבושים בנושא ואולי יאפשר סו"ס לציבור גם לההנות מהשקעתו וגם להבין כמה ולמה.

bend777

New member
בעניין זה לא כדאי לסמוך רק על האספה.

אם השאלה תישאל באספה רוב הסיכויים שאף אחד על הבמה לא יחזיק את הנתונים בשליפה כי זה דבר שצריך להכין מראש. כדאי להוציא מכתב למפקח ובו בקשה להכליל מעכשיו בדוח השנתי פרק שמסביר בדיוק כמה ולמה כמו שכתב eatid וגם לשאול למה לא להשתמש גם בכספי 14 ולבדוק אם נוצרו תנאים לחלק רווחי 13 גם בסוף 14. זה על חשבון 14? לא נכון כי בשיטה הזאת רווחי 15 יעזרו לחלק את 14 וכן הלאה. בינתיים את הנתונים של 13 לבקש לפרסם כדוח משלים לדוח השנתי וגם להציג אותו באספה.

bend777

New member
מציע שאתה. טוב שאנשים נוספים נכנסים לפעילות.

אני מציע שתכתוב ואם אתה רוצה עוד עין תעביר לי ול-eatid להערות.

bend777

New member
פגסוס זו תשובה לשאלה ששאלת בשעה 20:45

לא יודע למה זה קפץ לפה למעלה

למעלה