היי,ערב טוב!

היי,ערב טוב!

חברה שלי בטלה חודשיים לפני חתונה...יומיים אחרי האירוסין אפילו היא לא בקשה מהחתן סליחה היא צריכה לחשוש מזה?

בובזמן

New member
ועוד איך!שמיד תבקש סליחה בכתב..

שלא יסתבכו לה החיים..לא חסרים סיפורים,וכמה שיותר מהר!אני לא פוסקת,אלו דברים שנאמרו..בדעת גדולים.

יודעת

מה, הסליחה אמורה להגיע לאו דווקא בשביל חשש הקפידא. הסליחה אמורה לבוא מתוך רגישות מסויימת לכאב של השני ובשביל הדרך ארץ.

למה *את* שואלת???

מדבריך מובן שלא את ביטלת את השידוך, אם כך, מה זה מטריד אותך כל כך? אם החברה שלך לא מוטרת, למה את מטרידה אותה? את רוצה לעזור לה? נו, בבקשה תמצאי לה שידוך אחר ומתאים יותר. לגופו של עניין: האשכנזים מקפידים על זה, לעיתים בהגזמה. הספרדים לא מקפידים על זה, "זה כמו לבטל צ'קים" שמעתי מדיין ספרדי.

גם הספרדים מקפידים מאד!

הייתה לי חברה ספרידה שביטלה שידוך והמשפחה שלה הפכה עולמות כדי שלא יהיה לבחור קפידה עליה.

אז אולי

יש כמה דיינים, שמחזיקים בכמה דעות, במגזר הספרדי. ואיך שלא יהיה - זו לא סיבה מספיק טובה ללכת על זה מכות.

כדאי לבקש סליחה. בסך הכל זה לטובתה.

אפילו יש כאלה שעושים כתב מחילה וחותמים עליו. תמליצי לה זה חשוב שלא יהיה בניהם קפדה. אם לא בטוחים, תמיד כדאי לשאול רב.

Corall

New member
איך אפשר להתנהג בצורה כזאת?

כאילו, הלו?! מתעסקים עם בני אדם-נשמות. את רוצה לומר שהיא פשוט קמה והלכה? בלי שום שיחת הבהרה הכוללת סליחה? משהו לא מובן כאן. (או שמדובר, באיזה עוול שנעשה לה או מקח טעות שהיא יצאה מאוד פגועה מהסיפור? וגם אז, ``והייתם נקיים`` מה היא צריכה את זה על הראש שלה?) תמוה.

תראי.

מי שמבטלת כ``כ מהר אחרי ווארט אם אין לזה סיבה מוצדקת באמת,אז היא חסרת אחריות.כי ברור שאחרי הסגירה כולך מלא בחששות אם זה טוב או לא.כי לאהוב אפי קצת לא שייך בזמן הווארט.ואחר כך עם כל החברה לידך,הבלגן והחיוכים אין לך זמן לשבת עם עצמך ולעכל...לכן צריך לדעתי לחכות עוד קצת והזמן יעשה את שלו.ואם בכל זאת....אז ברור שחייבים לבקש סליחה.יש כ``כ הרבה סיפורים על קפידות וכדו`,זה לא שווה את זה.עדיף לאמר סליחה ולחזור למסלול תקני ורגיל בלי יסורי מצפון וקפידות ועוד מרעין בישין...

למעלה