היי ערב טוב לכם

sarin42

New member
היי ערב טוב לכם

משתתפת מדי פעם ודי נחמד להעשיר את הידע, זקוקה לעזרתכם בייעוץ בני בן 20 שוחרר עקב בעיה רפואית מצהל לאחר 5 חודשים מתקשה למצוא עבודה יש לא בעיה מה לכתוב בקורות חיים בקשר לצהל בנושא זה ישנה בעיה שירתת 5 חודשים השתחררת ואתה בן 20 כרטיס הביקור קורות חיים למד בגרות מלאה הנהלה חשבונות סוג 2 ךא מתחבר למקצוע מאידך לא מוצא עבודה עשרות ראיונות הלך מסעדות בית מלון תחנות דלק ממש שפל הבטחת הכנסה לא מגיע מגיל 20 מה עלי לעשות כדי לעזור לו יש לא רשיון נהיגה שוקל בריחה מהארץ אך אין לו משאבים איך עלי למכור את הקורות חיים שיזוז משהו הוא נאה מתאמן בחדר כושר נראה במיטבו דיברתי עם רב מקובל אמר שזה טבעי ש 3 חודשים לא מוצאים ושיניח תפילין כל יום מאין תבוא הישועה אני חושבת אפילו על עסק זעיר אני מבקשת ייעוץ דחוף מה עלי לעשות ואיך לעזור לו הוא במצב אין לו דמי כיס וקשה לו משתדלת לתת פה ושם אני חד הורית גם מצב לא קל אנא ייעוצכם כרגע לא מחפש זוגיות קודם חשוב לא פרנסה בהמשך רוצה לעשות תואר בעזרת השם אבל מה עם עבודה שאין אפילו מאומה עשרות ראיונות עבר כח אדם לשכת עבודה אין מה לתת לבחור שלמד כלום

bridges

New member
אחריות...

שלום רב לך ותודה על שאת משתתפת בפורום, אני מבין שלא קל לך עם מצבו של בנך ואת רוצה מאוד לעזור. כמי שקוראת בפורום את בוודאי יודעת שאין לנו (כולל לך) אפשרות לעזור למי שאיננו מבקש ומחוייב להיעזר. שימי לב שמי שפונה לרב זו את, ומי שפונה לפורום זו את. ההרגשה שלי היא שאת מתייחסת לבנך כאילו הוא עדיין ילד בעוד הוא כבר בוגר צעיר בגיל 20. מה יידרש על מנת שתוכלי להתייחס אליו כאל אדם מבוגר? מה יידרש על מנת שהוא יפנה לעזרה במקום שאת תפני בשבילו לעזרה? בהצלחה, רונן

coachingyou

New member
איך לסייע לבנך בן ה-20

בוקר טוב, אני מבינה מדבריך שאת במצוקה עקב מצבו של בנך - האם גם הוא במצב מצוקה? את מוכנה לעשות הכל בשבילו - האם הוא מוכן לעשות הכל כדי להצליח? או שמא את זו שרוצה להמשיך ולעשות עבורו את הדברים. בקשי מהבן שלך לכתוב את בקשתו פה בבלוג או בכל קשר אישי אחר. תני לו לעשות את אשר הוא רוצה לעשות ולא מה שאת רוצה! תני לו לקחת חלק בתוך היוזמה שלך לעזור לו. בן 20 הוא כבר לא ילד ואני מבינה שבנך עדיין לא מספיק בוגר - זו ההזדמנות שלך לתת לו להתבגר בדרך שלו. וכדי לעזור לך - אשמח לעזור, לתקן ולשפץ את קורות החיים שלו - בתנאי שהוא זה שישלח אותם (ולא את במקומו!!!) והוא זה שיענה לי תוך כדי בדיקה. כך תוכלי להתחיל להעביר אליו את השליטה בחייו. בהצלחה, דורית גן-מור

שחרור מוקדם מצה"ל

אמנם זה לא חוקי להסתכל על שירות צבאי בעת הקבלה לעבודה, אך אין מה לעשות - זה משפיע. הבן שלך יכול להשלים שירות - לעשות שירות לאומי - הוא יכול להשלים לשנה או לשנתיים. השירות לאומי יאפשר לו לרכוש ניסיון בעבודה, לקבל המלצות (כמובן אם יעשה היטב את שירותו) וגם לקבל זכויות כמו חייל משוחרר בהתאם לאורך התקופה שישרת. זה יעזור גם כלכלית. יש די הרבה בנים שקיבלו פטור או שחרור מוקדם שעושים שירות. אני מצרפת לך פה קישור של עמותת "שלומית" - לשירות לאומי - תני לבנך שיכנס לאתר שלהם ויבדוק את האפשרות הזו. יש לזכור ששרות לאומי חייבים לסיים בגיל 22, לכן כדאי שימהר לפנות. על בחור בגיל 20 אפשר להסתכל כעל צעיר וכעל בוגר - אני חושבת שהוא מספיק בוגר בכדי להחליט מה טוב עבורו ואת יכולה לסמוך עליו, ועוד עדיין צעיר ובוודאי ישמח לקבל את התמיכה של אמא, אך האחריות - עליו. בהצלחה.

למעלה