היי..עזרה!

THETRUE

New member
היי..עזרה!

שלום, בתקופות האחרונות סבלתי המון ויש לי בעיות מאד חמורות ודיכאון החלטתי לפתוח דף חדש השנה, להשקיע בלימודים, בדימוי העצמי שלי ובספורט אבל הבעיה שאין לי אסרטיביות ומשמעת עצמית ואני לא מסוגל לעמוד במטלות שהצבתי לעצמי!! וישר נדבק למחשב שממנו אני גם כן רוצה לעצור את ההתמכרות יש למישהו עצה לעזור לי??

ברוך הבא,

הזכרת כאן כמה דברים - בעיות חמורות שלא פירטת לגביהן, דכאון, רצון להשקיע בלימודים, בדימוי העצמי ובספורט, וגם שאין לך משמעת עצמית, אין לך אסרטיביות (זה שני דברים שונים), ואתה מכור למחשב. עד כמה שאני מצליחה להבין מההודעה הקצרה שלך, יש הרבה דברים לטפל בהם. נדמה לי שהדבר הראשון להתחיל בו זה בבעיות החמורות ובדכאון שהוא בדר"כ סימפטום לכאב פנימי מאוד גדול, ולא עניין של מה בכך. נדמה לי שיהיה לך קשה לטפל בכל השאר ולהציב לעצמך מטלות בלי לטפל קודם כל בלב העניין. רצוי לטפל בנושא של דכאון בעזרת איש מקצוע ולא בדרך וירטואלית כלשהיא. אם אתה לומד בבית-ספר, התחלה טובה עשוייה להיות אצל יועצת בית ספר או בפנייה לאחד ההורים/קרוב משפחה שאתה בוטח בו. זו העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך על סמך ההודעה שלך. שיהיה לך שבוע טוב,

אז ככה...

ציינת הרבה דברים, וללא ספק קשה יהיה להשתלט על כולם בו זמנית. אתה מציין גם שהצבת לעצמך מטלות, אבל שאינך עומד בהן. השאלה באיזו צורה הצבת את המטרות. אולי הן רבות מידי, קשות מידי, או ערטילאיות מידי? אם תיתן כמה דוגמאות אולי זה יכול לעזור לנו לעזור לך. בכל מקרה, לדעתי מה שחשוב זה ליצור איזושהי הצלחה קטנה, ואח"כ עוד הצלחה קטנה, ומשם להתקדם. למשל, אמרת שאתה רוצה לשפר את הכושר הגופני. בוא נחשוב לא על הספורט הכי אתגרי, אלא הספורט שהכי הכי אוהב לעשות, או הכי פחות שונא לעשות. עכשיו תגדיר משהו שאתה בטוח יכול לעמוד בו. נגיד - אם בחרת שחיה -אז תקבע יעד של 5 בריכות ביום [סתם לשם ההדגמה], פעמיים בשבוע. ברגע שהמשימה היא כזו שתוכל לעמוד בה, הרי שהעמידה במשימה, ולא חשוב אם היא קלה, כבר תחזק אותך ותעודד אותך. תוכל לרשום עליה "וי" גדול. אח"כ משם תוכל לטפס הלאה - להעלות את מס' הבריכות ו/או את מס' הפעמים בשבוע.

למעלה