היי עזרה

היי עזרה

כותבת לכם על הבעיה שלי שיש לי קללות בלב בלי יכולת לשלוט על זה ואז ברכות שאני חוזרת עליהם שוב ושוב בערך רוב הזמן וזה מחרפן אותי. היו כמה פעמים כמעט רוב הזמן שאני מנסה להתנגד לקללות האלה בלב אך הן באות אליי לצערי ואז מתחילות הברכות ( חיים טובים ובריאות ושלום כל טוב וכו אמן) אני לא יודעת שוב אני פוחדת. למשל מתי שמעצבנים אותי/ מעליבים אותי אז בא לי יותר חזק הדחף לקלל ואז אני גם משקיעה המון אנרגיה בהתנגדות. רוב הזמן משתדלת להתנגד לזה ולפעמיים זה בא לבד לצערי האם נירא לכם שזה גם OCD? לפעמיים אני באמת לא יודעת מה זה ומפחדת שהתרופה( אני לוקחת כרגע אסטו 10 מ"ג לא תעזור לי כי אולי זה לא זה ואז מה?)..האם מישו/ מישהי סבל/ה מזה פעם? הייתה לי גם תקופה של נדרים בלב גם בלי שיכולתי לשלוט על זה ואז בלי נדר רוב הזמן ועדיין הייתי בפחד שמא זה נחשב. גם זה היה סיוט של פחד תודה

גרא.

New member
ים של דמעות180,אם את מתכוונת למחשבות שליליות

המציפות אותך,את יכולה ללמוד להחליף את המחשבות האלה במחשבות חיוביות,לאו דווקא ברכות,אלא בכל התחומים שחשוב לך,וזה בלא להתייחס לטיפול התרופתי אם נדמה את המחשבות/הקללות השליליות האלה הרצות בדיסקט שיש לך לכאורה במוח,אפשר ללמוד להחליף את הדיסקט הזה בכזה שיש בו רק מחשבות חיוביות,או ברכות עצמיות.אם זה מעניין אותך את מוזמנת לחזור לכאן לקבל הסבר.

אני מאמינה לא דתייה

האם אתם יודעים בכל אופן במה מדובר? פחות או יותר אשמח לשמוע על מחשבות חיוביות כפי שגרא אמר

היתה לי תחושה חזקה שאכן יש לך רקע דתי מכיוון

שהדוגמאות שנתת לראשונה שחוזרות על עצמן במוחך לי נראות כסוג של "מנטרה".אלה משפטים שתקועים במוחך מתוך שינון שלך או של אחרים בקירבתך בצורה אובססיבית והשתרשו במוחך ללא יכולת להתנתק מהם.איך יוצאים מזה,זה כבר סיפור מורכב יותר שאולי איש מקצוע יוכל להציע לך.

גרא.

New member
ים של דמעות180,יתכן שאת סובלת מ-OCD

יתכן שלא,כפי שנאמר,אין טעם לאבחן דרך האינטרנט.ובכל מקרה,עדיפות מחשבות חיוביות אובססיביות,מאשר שליליות. בראשית המאה העשרים,מצא חוקר בשם אמיל קואה כי אפשר לשכך כאבים,גם לרפא מחלות בכוח חשיבה חיובית.התהליך עליו המליץ הוא תהליך של שכנוע עצמי,מעין שטיפת מוח שאדם עושה לעצמו בכדי לשפר את רמת תפקודו ואת הרגשתו. בתהליך המכונה "אוטוסוגסטיה" את מתבקשת לחזור ולשנן לעצמך לפחות פעמיים ביום,עם הקימה בבוקר וההליכה לישון, משפטים חיוביים כמו,מיום ליום אני מרגישה יותר ויותר בטוחה בעצמי,או...מיום ליום אני מרגישה שאני משתפרת בכל המובנים. למעשה יש מבחר של משפטים חיוביים,המתאימים לכל מצב,שיצורפו לכאן בקישור מפורט.חשיבה חיובית,היא תהליך הכרתי ומודע של בחירת היבטים חיוביים מהמציאות,תוך התעלמות מכל מה שיכול להפריע להרגשה טובה (למשל מחשבות שליליות, או אותן קללות שציינת).ההנחה היא שאת אחראית להגברת הבטוחן העצמי על ידי שכנוע עצמי בכוחך וביכולתך.התוצאות מושגות בכוח העיקרון של נבואה המגשימה את עצמה.מטאפורית,הזכרנו קודם את הדיסק השלילי המתנגן במוח ,כל מה שיש לכאורה לעשות זה להחליף את הדיסק בדיסק עם מחשבות חיוביות.אם תבחרי היטב את המשפטים להם את זקוקה,ותתמידי לחזור עליהם,לא רק שתעסקי פחות במחשבות השליליות,אלא גם הרגשתך הכללית צפוייה להשתפר.בהצלחה. http://www.derech.net/thinkgood_say.htm

לדעתי

אי אפשר לעשות אבחנה דרך האינטרנט, אבל לי זה בהחלט נשמע כמו OCD. אז תוכלי אולי להחליף את המחשבות האובססיסיביות השליליות במחשבות אובססיביות חיוביות. אבל עדיין את עלולה להישאר עם מחשבות אובססיביות. כלומר, תישאר התחושה של "זה בא לבד". אולי כדאי שתתיעצי על זה עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה?

למעלה