היי, עזרה עם חתול...

אלישבע777

Well-known member
ראיתי היום באני-פט, מתקן האכלה לכלבים, שמתכנתים אותו לשעת פתיחה. לדעתי, גם כלב מפונק כשהוא רעב - הוא יאכל!! אם לא תעשי עניין מזה, הוא יבין שלא יעזור לו כלום... גם עם ילדים זה אותו דבר...
(כלבים וילדים, גונבים את ההצגה...)

oninadoi

New member
הבאתי חתולה חדשה הביתה והיא אוכלת לכלב שלי את האוכל למרות שיש לה את האוכל שלה . מעבר לזה ברגע שהיא נוגעת בכלי של הכלב שלי הכלב שלי לא רוצה לאכול ממנו יותר.
אני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות מצד אחד הכלב שלי בדיכאון ומצד שני אני לא מצליחה לעצור אותה. עצות?

Yukita

Active member
מנהל
הי, אצלנו בבית יש גם כלבים וגם חתולים. לחתולים יש אוכל זמין תמיד בפינה (מוגבהת) שלהם, אבל לכלבים אין אוכל זמין תמידית- זה לא נחשב למומלץ עבור כלבים. לכלבים ממליצים לתת ארוחות מסודרות, בין השאר כי רובם נוטים לאכול יותר מדי בבת אחת, וגם כי האוכל היבש פשוט מתייבש לרמת קרקר חסר טעם בישיבה כל הזמן בקערה.

מניסוח ההודעה שלך ניחשתי, אך בלי לדעת בוודאות, שאצלכם האוכל של הכלב כל הזמן זמין, כל הזמן יושב בקערה. אולי כדאי לשקול מעבר לארוחות מסודרות, שמאפשרות לדעת בדיוק כמה הכלב אכל, שהוא אוכל כמות שנכונה לשמירה על משקל נכון, ושהאוכל שלו יוצא טרי מהשק - עם ריח ועם טעם. בארוחות מסודרות אפשר להשגיח ולוודא שהחתול לא נוגע באוכל. אם זה לא נכון, אז כמובן שקל יותר לפתור את הבעיה כי אם יש אצלכם ארוחות - פשוט משגיחים שהחתול לא יתקרב בזמן הארוחה.

יש לציין שאצלנו בבית יש שני כלבים - אחת לא אוהבת שהחתולים מנסים לאכול לה את האוכל, והיא בפשטות עושה להם פרצוף כועס ומפחידה אותם שלא ייגעו לה באוכל. השני לא מגרש אותם ולפעמים קורה שיש ראש של חתול יחד עם הראש של הכלב בתוך קערת האוכל. במידה מסוימת זה גם תלוי באישיות של הכלב, עד כמה הוא מוכן להשגיח על האוכל שלו. בכל מקרה אינך רוצה שיתפתח מצב שבו הכלב מרגיש שעליו לשמור על האוכל שלו אם האוכל יושב שם כל הזמן ולא רק בארוחות, כי אז יתקיים בבית מצב של תוקפנות תמידית שעלולה להסלים. זו סיבה נוספת לעבור לארוחות ולא להשאיר אוכל. כלב שלא רגיל לזה - אפשר להרגיל בעזרת תוספת מעט אוכל רטוב או רוטב טעים לאוכל המוגש כארוחה לאכילה מיידית, כדי לעודד אותו לאכול את כל המנה שלו - בכל מקרה, העלמת האוכל אחרי הזמן המוקצב לארוחה והחזרתו רק לארוחה הבאה תעזור גם היא לעניין. אולי תרצי לוודא עם הוטרינר שלכם קודם שאין בעיה לעבור מאוכל זמין תמיד לארוחות מסודרות - כלומר אם זה באמת מה שקורה אצלכם בבית.

גורדיאן-II

Active member
אף פעם לא שמעתי על כלב שרואה אוכל ולא רוצה לאכול אותו, ולא חשוב למה, כלבים הם כמו שואב-אבק, זוללים הכל.
(גילוי נאות: אני לא מבין הרבה בכלבים, אבל מכיר די הרבה אנשים עם כלבים)

Yukita

Active member
מנהל
אף פעם לא שמעתי על כלב שרואה אוכל ולא רוצה לאכול אותו, ולא חשוב למה, כלבים הם כמו שואב-אבק, זוללים הכל.
(גילוי נאות: אני לא מבין הרבה בכלבים, אבל מכיר די הרבה אנשים עם כלבים)
זה נכון שרוב הכלבים אכלנים, וזו אחת הסיבות העיקריות להמלצה על חלוקה לארוחות מסודרות. עם זאת - יש בהחלט כלבים לא-אכלנים... יש לי אחת כזו בבית שהיו תקופות שממש היה צריך לשכנע לאכול.

למעלה