היי, עזרה בבקשה

3SEP

New member
היי, עזרה בבקשה

בן דוד שלי הוא בן כמעט 4, והוא עלה השנה לגנון (ואני עדיין מטלבת אם זה שייך לפורום הזה או לפורום תינוקות). הוא ילד מאוד נחמד, אוהב לצייר ולשחק, אבל יש איתו כמה בעיות: 1) הוא מאוד מאוד עקשן, אם לא עושים משהוא אז הוא ממש מעוצבן, הוא מרביץ ומקלל (בארבע שפות, הוא ממש חכם), איך גורמים לו להבנים שצריך קצת סבלנות או לפחות שיהיה פחות עקשן. 2) הוא לא מוכן לאכול בשר, כשהוא היה בגן (של תינוקות) אז הגננות שיכנעו אותו איך שהוא, לאכול משהוא, לפחוןת מרק, אבל היום כל מה שהוא מוכן לאכול זה רק: פיצה, צ'יפס, פרוסה אם שוקולד, שוקולד וזהו לא יותר!. שום דבר אחר הוא לא מוכן לאכול, הוא טוען שהכל מגעיל עוד לפני שהוא אכל את זה). איך אפשר לגרום לו לאכול אוכל בריא יותר? 3) הוא לא מוכן להסתפר, פעם כשהוא היה בגן הוא הסתפר, והיום הו לא מוכן אפילו שמישהוא יגע לו בשער וזה ממש מפריע לו השער אבל הוא פשוט לט מוכן לוותר עליו. אני מצטער אם טעיתי בפורום אבל מי שיכול לעזור אז בבקשה ממכם.

פלגיה

New member
שלום לך

ההתנהגות הראשונה שתיארת נפוצה מאוד בגיל 4. הצצה קטנה בפורום "חינוך לגיל הרך" (192) תראה לך עד כמה זה נפוץ, וכמה רעיונות לטיפול התופעות האחרות טיפה יותר חריגות. תזונה בריאה צריכה להיות מטופלת במסגרת משפחתית מלאה, יחד עם ארוחות בריאות עם ההורים. לגבי תספורת - באמת אין לי מושג. מעבר לכל - היכולת שלך לשנות משהו בתור בת הדוד של הילד היא מוגבלת מאוד.

3SEP

New member
תודה לך

זה לפחות חצי נחמה שזה לא רק במשפחה שלנו...

למעלה