היי עומר

דגנית

New member
היי עומר ../images/Emo24.gif

'זרקתי' שלושה רונים.. שאלתי.. מה אני צריכה לדעת לגבי אימוני ההוראה, במסגרת הלימודים אני מלמדת שני תלמידים... מה אני צריכה לדעת.. כדי שיהיה קל יותר.. ברור יותר.. הרונים שעלו: ג'רה פרת'רו ת'וריסאז אשמח לתובנות ממך.. תודה, דגנית (הסרתי את עליי הכותרת... blue flower)

ועדיין נראית כמו פרח ../images/Emo140.gif

השיעור קשה לי להעברה, ובכל זאת אנסה. זה ניראה, שאת נמצאת כרגע במקום טוב מאוד עבור עצמך, מעגל נסגר. כדי לשפר או להקל, עלייך למצוא את הדבר שאת לא מצליחה לנכס אותו לעצמך ולהשתמש בו ככוח, אלא משתמשת בו כרגע כמכשול. אני לא יכולה לנחש אפילו מה הוא הדבר הזה, אבל תנסי להתבונן בכל הנקודות שהן מכשול עבורך כרגע, בתהליך הלימוד. כיצד את יכולה להשתמש בהם לטובתך? לדוגמה, אם התלמיד שלך דווקא אוהב מוסיקה ואת מלמדת אותו חשבון, וקשה לו להתרכז בתרגילים, אולי את יכולה ללמד אותו חשבון בחרוזים? ספרי לי איפה זה פוגש אותך, וניראה אם אפשר להרחיב ולמקד...

דגנית

New member
היי עומר ../images/Emo24.gif

מעגלים נסגרים וחדשים נפתחו אני במקום חדש-ישן ואחר ממה שהייתי קודם.. כרגע קשה לי להרגיש את הטוב שבדבר, אבל מאמינה בכך.. המקום הוא טוב כשלעצמו, כי הוא מוביל אותי קדימה בדרך שאני רוצה להיות בה.. לא מצליחה להבין מה גורם לי להכשיל את עצמי או לפחות לחשוב ככה. אם הייתי יודעת לשים שם את האצבע היה לי קל יותר לשנות. אני אמורה ללמד את אחד הילדים אסטרטגיות למידה, רצתי ורצתי קדימה.. ופתאום הבנתי שמשפטים בודדים קשה לו לקרוא. וזה משהו שלא עלה מהאבחון שלי אותו, ולא אמרו לי.. כי הוא עוקף את הקושי.. ואי אפשר ללמד בדרכים אחרות כי ככה המורים רוצים.. בקיצור.. אני רק מקווה לעבור את השנה הזו הכי טוב שאפשר לטובתם ולטובתי.. מאיזו בחינה קשה לך להעביר? קשה לך להעביר את מה שאת מקבלת מרונים למילים? או קשה לך להעביר כי את מהקבלת שהשיעור עצמו קשה?

הרבה פעמים...

אני מוצאת שקשה לי להעביר מסרים אינטואיטיביים במילים. המסר, שמשהו שיכול לשמש בעדך עובד כנגדך, הוא מסר שקשה להעביר אותו בצורה מובנת, אני חושבת. צריך לזכור, שהחיים שלנו בנויים שיעורים שיעורים, דלתות דלתות, ולפעמים, הבחירה שלנו עושה לנו שירות דוב לטווח הקצר, אבל כשמסתכלים על הטווח הארוך, מבינים את המשמעות בקושי. אין בחירות מיותרות, אין שיעורים מיותרים ואין קשיים מיותרים בחיים שלנו. זה כמו באמנויות לחימה - לפעמים, צריך ללמוד להשתמש בכוח של המכה, כדי לשפר את עמדתך... וזה מה שלדעתי ישפר את מצבך. לבדוק מה מקשה עלייך, ואיך את יכולה לשדרג את הקושי לתועלת... שזה קשה, לא? ותוך כדי שאני רושמת לך, אני חושבת לעצמי - רגע, אני אומרת לך לעשות את זה ולא עושה את זה בעצמי... אז הנה, לימדת אותי שיעור חשוב - תודה

דגנית

New member
../images/Emo24.gif

לפעמים כשקשה להעביר את המסר צריך.. לתת לאצבעות להקליד ולרשום.. מה שיוצא זה מה שצריך להיות.. לטווח הארוך... השיעורים שמקשים עלי עכשיו יעזרו לי למצוא את מקומי בטווח המיידי.. עכשיווי.. פה.. פה קשה לי.. אבל היום הבנתי משהו, אני צריכה לשנות את התקליט. לא קשה לי. הכל טוב.. וקל.. ומצויין.. לחשוב יותר חיובי.. תודה עומר,

קשה ../images/Emo26.gif קל

לא מסכימה איתך... אני יודעת שזה נשמע נורא קולי, במקום להגיד "קשה", להגיד "קל", אבל שימי לב - ה"קשה" הזה צריך למצוא את דרכו החוצה מהגוף שלך, מהמרחב שלך, אחרת יהפוך להיות חולי. אם יש קושי - תני לו להיות! אולי אפשר שיהיה "קשה" בלי שיהיה "עצוב" או "מייאש". צריך לזכור - אנחנו כאן בשביל הקושי ולא בשביל הקלות. שם, בקושי, טמונים השיעורים שלנו, השיפורים שלנו. זו דעתי, דעתי היא שכשמרגישים שקשה, ומנסים להפוך את זה לקל - נהיות הדחקות ונהיים מצבורים. אני למדתי, להתמודד עם הקשה, אחרת - מקבלים אותו עם ריבית...

דגנית

New member
קודם כל..

את צודקת. עדיף להתמודד עם הקושי, ולתת לו להיות לתת לו מקום, ולפתור אותו. ולא להדחיק אותו. אבל.. מהכרות רבת השנים והזמן האחרון P-: עם עצמי.. אני יודעת שאני מכניסה את עצמי ללופים שגם אם לא נורא קשה לי.. כבר מאוד קשה לי כי ככה.. כי ככה אני עושה את הדברים. אז נכון שאני צריכה להתמודד עם מה שקשה לי ועוד יותר להבין מאיפה הקושי הזה אבל.. לא לתת לו לשלוט בי, ולהפוך לקשה יותר... קושי מושך קושי.. כמו ששליליות מושכת שליליות.. ועכשיו מייאש אותי לחשוב על מחר בבוקר.. ועל השיעור שעוד לא מוכן.. ועל המרצה, שאני די בטוחה שכועסת עלי.. ואולי.. בגלל זה הבטן כואבת, והראש.. והלחץ מתחיל....... ולא רק החורף אשם..

מבינה... ../images/Emo10.gif

הרונים מתייחסים לתקופה כזו כמו לתקופה של חורף, שבה מוכרחים להסתגר - כמו קלף הדוב בקלפי סגולה... לפעמים בחיים, לא משנה כמה אנרגיה אנחנו מוציאים, כלום לא זז, כלום לא מתקדם... אני שולחת לך המון המון כוחות, לעבור את התקופה הקרירה הזו ולהגיע מהר ועם כוחות ואמונה, לתקופה שבה תהיי מרוצה ושמחה! בקרוב, הלוואי אמן!

דגנית

New member
תודה עומר ../images/Emo24.gif

מה שבטוח.. בפעם הבאה שאחשוש מלהגיע לשיעורים בבית הספר.. אזהר מסכינים.. נחתכתי חתך עמוק.. תפרים.. יום מנוחה בבית.. P-: פחות כואב.. תודה

דגנית

New member
פיזית עומר.. ../images/Emo24.gif

אין לי מושג איך, אבל הצלחתי לחתוך את יד ימין.. חתך עמוק וכואב, שני תפרים... ביקור במיון התמודדות עם פחד של להיפצע כאשר אני לבד.. כואב, כבר אמרתי?! יעבור..

למעלה