היי עוזי2

eranzam

New member
היי עוזי2

שלום עוזי. אני ערן תכנאי מחשבים ורשתות בתחיךת הדרך ואורח קבוע בפורום בחודשים האחרונים, הפעם רציתי לפנות אלייך בעניין אחר שהוא לא בעייה טכנית. כמו כול הקבועים בפורום אני תמיד מתרשם מהרמה המקצועית והדרך הנחמדה שבה אתה עונה ועוזר במהירות וביעילות בפורום. ולכן רציתי לשאול אותך מה דעתך על אבטחת מידה כמקצוע בייחד או בנפרד מתפדיד סיסאדמין. וכמו כן רציתי לשאול אותך האם אתה עובד בתחום ? אם כן במה (אם תבחר לשמור על קוניפדנשליות אני אבין).. בתודה מראש ממני ומשאר הקבועים. ערן

uzi2

Active member
אבטחת מידע כמקצוע

אבטחת מידע אינה מקצוע ספציפי אלא תחום רחב של מקצועות. עבודה של Chief Security Officer בחברה גדולה, לא דומה בכלל לעבודה של אחראי על פיתוח של מוצר בתחום אבטחת המידע. יש כמובן ממשק בין התחומים השונים. כל system administrator חייב לדעתי שתהיה לו מודעות גבוהה וגם ידע בכל מה שקשור לאבטחת מידע. לא בכל מערכת צריך שיהיה אדם שעוסק באבטחת מידע נטו. במוסדות חברות וארגונים גדולים חשוב שיהיה אדם שיתרכז בתחום, גם אם כותרת העבודה שלו תהיה יותר כללית. בכל מה שקשור לאנשי מקצוע איכותיים בתוך חברות התחום רחוק מלהיות רווי. אבל זה לא קל להגיע לרמת מקצועיות גבוהה, ולכן למרות שהרבה אנשים נכנסים לתחום עדיין קיים מחסור באנשים ברמה מקצועית גבוהה. המצב בארץ למרות הכל טוב מאשר מהרבה מדינות אחרות. ראשית המודעות יחסית גבוהה, ושנית, תחום הפיתוח בארץ יחסית גבוה - לא מעט חברות מפורסמות בעולם שעוסקות באבטחת מידע הן ישראליות או לפחות חלק מהותי מהמחקר שלהן מתבצע בישראל. אפשר לומר שבאופן יחסי לגודלה, ישראל היא מעצמה בתחום. אם אתה שואל גם ברמה האישית שלך, אז כיוון אפשרי הוא ללכת באמת לכיוון של system administrator ואז לצבור מהכיוון הזה קצת נסיון באבטחת מידע. בדצמבר 2001 כתב בחור בשם רשף במסגרת פרוייקט ה- 60 שניות בנענע מאמר/כתבה על איך זה לעסוק באבטחת מידע כמקצוע, והוא בהחלט היטיב לכתוב: http://planet.nana.co.il/progman/security/lectures/secpro.htm אינני עוסק באופן ישיר בתחום אבטחת המידע כמקצוע אבל יש ממשק.

למעלה