היי סרפד

e-magine

New member
היי סרפד

כמו שאת רואה, הפורום הזה שונה מהקודם. אני לא מדבר על מספר המשתתפים, אני מדבר על הגילאים, ועל הרצון שלהם יותר לשתף ולהחליף חוויות מאשר לקרוא מאמרים בנושא ולהתייחס. רציתי להזכיר לך שחוץ ממני, לא מכירים אותך בפורום הזה, לא יודעים שום דבר עלייך ועל היחס שלך לאינטרנט. אם בא לך לספר קצת, אני אשמח. אגב מה שכבר כתבת בפורום זה מאשר לי את הטענה שאנחנו משתנים כל הזמן. כי את נשמעת קצת שונהה ממה שנשמעת בפורום הקודם. האם זה קשור למשבר בהיי טק?

סרפד

New member
אה, בפורום הקודם היו באמת פחות אנשי

ם ולכן הייתי פחות פורמלית. לא שעכשיו אני פורמלית אבל שם הרשיתי לעצמי לסטות חופשי ל- 1001 נושאים לא קשורים. אבל אתה צודק בהבחנתך שהשתניתי. השתניתי בהדרגה בשבועות האחרונים. ואתמול בא שינוי בבום. מאתמול להיום אני לא אותו בן אדם. מה אני אגיד לך. זהר ארגוב. אומר הכל. אה, ואני גם בתהליך פרידה. בלי קשר להתמכרויות. אז אתה רואה, אנחנו באמת משתנים. ביחס לשאר - אני לא בטוחה שיש לי כוח לחזור על הסיפור שוב, ישעמם אותי עוד יותר מאותם, בסה``כ הדברים בפורום הזה די חוזרים על עצמם עם כל משתתף. משום מה... אולי אני אנסה לתקוף מזוית אחרת כי אני קצת שונה. אז, כמו שכבר הזכרתי פה איפשהו, אני כרגע או בתהליך ``חילופי עונות``, כלומר חילופי התמכרויות, או שאני על שתי ההתמכרויות בו זמנית (כלומר חוץ מסיגריות וקולה) - עוד לא ברור לי איך יפול דבר. אבל אני לא בטוחה מה היא התמכרות ואם אכן מדובר בהתמכרויות באמת, למרות הסימפטומים. בכל אופן, לצורך העניין נגיד שאני נוטה להתמכרות או לאובססיביות. מתי זה התחיל? לא יודעת. הפעם הראשונה הזכורה לי היתה מתישהו בנעורי (אני בת 33. ביולוגית בלבד...) כשביליתי כשנתיים בהאזנה כמעט בלעדית לז`אק ברל, כולל פענוח הטקסטים שלו ללא ידיעת השפה. אבל אמא שלי טוענת שכבר בגיל שנה סרבתי לאכול לולא שמעתי שיר אחד מסוים של מוצי אביב (מי זה בכלל?). לסמים ואלכוהול דווקא לא התמכרתי למרות שעשנתי טיפה ושתיתי אולי מיכלית. ברצותי הייתי שתויה שבועיים וברצותי הפסקתי לשנתיים. לגבי האינטרנט - בעקרון אני רואה בו אמצעי בלבד. אני מדירה אצבעותיי מצ`טים, אין לי אייסיקיו, אני מבקרת רק במספר קטן מאד של פורומים הנוגעים לענייני, ואפילו בימים שנהגתי להתכתב לא בדקתי את הדואל כל שתי דקות. יש לי ``התקפים`` של בניית אתרים שאז אני עובדת באינטנסיביות, משך שעות רבות - עובדת וישנה. (אגב, גם לוורקוהוליזם נפלתי טרף לתקופה מסוימת, שהביאה אותי עד כדי התמוטטות פיזית, ממנה נחלצתי בזכות התמכרותי לסמו. החיים מסובכים, חברים). וכמובן אני משתמשת ברשת לדליית מידע, מולטימדיה ושותפים באובססיה העונתית או סתם בענייני השעה. כבר הרבה זמן לא החזקתי עיתון מנייר (אי-מאג`ין טרח להזכיר לי פעם שעוד יש כזה דבר). בממוצע יומי, אני מחוברת לרשת יותר שעות מאשר לא מחוברת. ולכן תכננתי להפכו למטה לחמי. בכל זאת, לאכול צריך (ממש לא התמכרות אצלי). ואה, אי- מאג`ין, עניתי לך בדף הקודם על איזו הודעה. לא משהו חשוב, אני סתם מדווחת.

e-magine

New member
גם אני יותר עצור כאן, בינתיים

כי יש לי רושם שהחברה לא ממש מתעניינים בהגיגים שלי, יותר רוצים לדבר אחד עם השני. נראה איך הדברים יתפתחו.

2B LoOnY

New member
לא ממש

לדעתי זה לא נכון- בשאר הפורומים שאני הספקתי להיות בהם המנהל לא כל כך משתתף וחבל פה אתה מששתף פעיל בפורום- כמו מישהו שהוא לא מנהל, וזה מאוד נחמד! כי ברוב הפורומים המנהל הוא כמו רחוק מהמשתתף-כאילו יש ביניהם קרח וכאן אין תרגיש חופשי לשתף אותנו בהגיגים!

e-magine

New member
לוני, תודה :)

אני שמח שאת מרגישה כך. זה נכון שיש פורומים שבהם המנהל כמעט לא משתתף, זה נורא תלוי באופי הפורום. מדובר בעיקר בפורומים של אקטואליה, חברה, הכרויות). בפורומים שמוגדרים כתמיכה, כמו שאני מקווה שהפורום הזה באמת יצליח להיות, מקובל שהמנהל משתתף והחברים מצפים לזהאת בנוסף למשיחות בין המשתתפים. בפורומים של מומחים (מחשבים, רופאים, עו``ד, רו``ח, רפואה אלטרנטיבית ורוחניות) הרבה פעמים אין שיח בין המשתתפים, אלא פונים למומחה ושואלים. מה שיפה פה לדעתי הוא שיש שילוב בין הדברים, אני אכן משתתף, מנסה גם לשאול, גם לענות כמה שאני יכול, וגם לספר מה שעל ליבי ומה אני חושב. ומאחר ואני מתעניין בנושא הזה של ההתמכרות וגם סובל ממנו, מנסה גם להביא כתבות או לינקים לעניין.

ליאור...

New member
הייתי פעם בפורמים האלה...

לא בהכרויות, אבל ניסיתי את כוחי ב``דו קיום`` זה לא בדיוק הלך... אני לא אשף ההסיטוריה ושם שמעתי דיווחים מפורטים על מדינת ישראל ותולדותי, אז בשלב כלשהו פרשתי, זה היה רציני מדי בשבילי אחת כמוני... ואני באמת שמחה שהפורום כזה,ומכיל ברובו נוער...זה התחיל להעשות לי כבד מדי הפורום הקודם...

ליאור...

New member
בחייך,העלבת אותנו!

ו...אני מצטעכרת אם אי-פעם לא הגבתי לכתיבה של משהו,ובכלל לדבריך,אני מבלה פה די הרבה, והפורום אפילו תפס דף ב``מועדפים`` שלי שעוד כמה דקות יתפוצץ מעשרות האתרים שם. ושוב..אני באמת מצטערת

e-magine

New member
לא התכוונתי, חס וחלילה להעליב,

תביני ליאור, כשאני כותב, אני כותב עם חיוך גם אם אני לא מוסיף סמיילי, אין לי שום בעיה עם הפורום, ההיפך, כיף לי לנהל אותו, ממש ממש. חוץ מזה, הפורום הוא בשביל החברים, לא בשביל האגו של המנהל :) יחד עם זאת, קבעתי לעצמי להיות פתוח בפורום ולהגיד מה אני מרגיש. תראי מה קרה, פשוט אמרתי ואז לוני היגיבה ואת היגבת, ועכשיו אתן יודעות מה אני מרגיש ואני יודע מה אתן מרגישות, ולפחות מבחינתי, עכשיו יותר טוב מקודם. הבאתי איזה שתי כתבות די ארוכות על גלישה והתמכרות וקצת הפתיע אותי שאף אחד לא התייחס, אבל זה לא אומר שהתעכזבתי מזה או משהו בסגנון הזה. תאמיני לי שאני יודע שיש לכם מספיק שיעורים והדבר האחרון שאני מחפש זה לשפוך לכם על הראש חומר קריאה ארוך ומשעמם. בסדר? פשוט מאד, תביני, היו לי ויש לי כל מיני תכניות עם הפורום, אבל לא יכולתי לדעת מראש מי יבוא, מי יתמיד, מי יתחבר עם מי, מי ירצה לשאול ומי לא, כל הדברים האלה הם כיף בשבילי. ובסך הכל

ליאור...

New member
:cool:

ברור שבחיוך... קראתי את 2 הכתבות שלך, אם אתה מתכוון לאלו באתר, וברור שלא התכוונתיי ברצינות לגבי מה שכתבתי קודם...והחומר הכתוב,בכלל לא משעמם, האמת, הכתבה שהתפרסמה במעריב, ועוד כתבות על התמכרות,יש לי ה-כ-ל אם תרצה לראות את האוסף אתה מוזמן...וכמובן,כולכם.

e-magine

New member
ליאור את מדהימה!

וברור שאת לא חייבת להגיב למה שכל אחד כותב.

2B LoOnY

New member
????????

ובסך הכל? נראה לי שנקטע לך חלק ממה שכתבת וסתם שאלה- מה ההבדל בין ``רשמת`` לבין ``כתבת``??? לוני

2B LoOnY

New member
אז זהו שאני לא

בעצם-אני כן אוהבת את הפורום הזה-אני מאוד אוהבת אותו אבל תקלות טכניות כאן שיש לי פה היום מעיקות מאוד!!! כל פעם שהדף של הפורום נגמר להטען אז הוא מתחיל מההתחלה-כאילו הכפתור של הרענון תקוע וזה לא קורה לי בשום אתר/פורום או בכלל פורום אחר בתפוז אז נא לסלוח לי אם אני לא אענה על השאלות שלמטה-בשלב מסוים אני צריכה לעצור את הטעינה ואז אני מפספסת מספר הודעות וגם, הסמל החדש הזה של העין ממש נחמד ושימושי-עכשיו לא קורה לי שאני קוראת הודעה פעמיים

ליאור...

New member
גם אני שמתי לב...

פתאום הוא קפץ לי ככה מול העיינים...מוזר איך ששמים לב לדבר כזה קטן...

רותי ב.

New member
סרפדית,

ההודעה שלך כל כך הזכירה לי את עצמי בכל כך הרבה מובנים, שזה לא יאומן. לא נותר לי אלא ללמוד בנית אתרים, ועוד קטנות כאלה, וזהו, וכל שאר הדברים, וורקוהוליזם, העיתונות הניירית, מה-זה בכלל? דליית המידע, הסירוב להתקין אייסיקיו (אני הולכת ונשברת בקטע הזה), הסירוב להכנס לצ`טים, (הולכת ונשברת כנ``ל) ועוד כל כך הרבה, מה אומר ומה אדבר, זה כאילו כתבת עלי.. (-:

סרפד

New member
ומה באשר לנטיה הכללית להתמכרויות?

מעניין אותי איך את רואה את מקום האינטרנט בחייך - התמכרות? סגנון חיים? פשוט אמצעי נוח יותר וזמין יותר לדברים רבים?

למעלה