היי! (סוגשל) חדשה כאן. D:

קיווי7

New member
היי! (סוגשל) חדשה כאן. D:

אני לא יודעת אם מישהו זוכר אבל הגבתי פה פעם, לפני.... שנה? חצי שנה?
זה סיפור קצת מצחיק, איך שהחלטתי להגיב פה שוב. הדבר הראשון שאמרו לי כשהגבתי פה הוא שגיל 15 זה קטן מדי ואני לא יכולה להחליט עדיין, ואני מניחה שזה שאני בת שש עשרה עכשיו לא ממש עוזר (בהתחשב בזה שאני בת שש עשרה רק בשעתיים וחצי האחרונות...). בכל מקרה, קצת אחרי שהגבתי בפעם הראשונה הגעתי למסקנה שאו שאני באמת קטנה מכדי להחליט, או שאני פשוט מינית רגילה וכל שאר העולם מאוד היפר-מיניים. המצב השתנה אחרי שבערך חצי או רבע מהחברים שלי באיזשהו שלב שאלו אותי על דעת עצמם אם אני א-מינית או משהו בסגנון (כל אחד והניסוח שלו, רק שניים השתמשו בביטוי עצמו), אז התחלתי לחשוב שאם זה באמת עד כדי כך בולט כנראה שבכל זאת פספסתי משהו חשוב בתהליך החשיבה. או שפשוט יש להם רדאר ממש-ממש רגיש.
אז עשיתי חשיבה שנייה והגעתי למסקנה שאני כנראה לעולם לא אדע את התשובה (כי אני פשוט אופטימית!), ו... הנה אני פה!
אז, היי?

k500

Active member
מנהל
ברוכה השבה

מזל טוב

את מוזמנת להישאר בפורום ולהמשיך להתלבט אם את רוצה.
כמו כן, ישנו פורום של א-מיניים באיגי, ארגון נוער גאה, אם את מכירה, גם שם ניתן להתלבט.
בכל מקרה, תוכלי להעזר בפורום, לשאול ולשתף את מה שאת מרגישה או חושבת בנושא, אנחנו כאן. בהצלחה.

p019

New member
ברוכה השבה

גיל 15 או 16 אולי מוקדם מידי לדעת אם תישארי א-מיני לשארית חייך,
אבל זה לא אומר שאת לא א-מינית עכשיו.
כל עוד את פתוחה לאפשרות שאולי תמשכי מינית בעתיד - איך שום בעיה שתגדירי את עצמך א-מינית כרגע - אם את מרגישה צורך בהגדרה.

בכל מקרה - הגדרה או לא, את עדין צריכה להתמודד היום עם חברה מינית בתור אדם שכרגע לא נמשך מינית - לכן את בהחלט במקום הנכון

ברוכה השבה! ומזל טוב!

זה נכון שמדובר בגיל צעיר כדי לחוש שזה משהו משמעותי בהוויה שלך, אבל כמו שכתבה P019, אם זה מה שאת כרגע, אז זה מה שאת.
פשוט תקחי בחשבון שזה גיל שהמון משתנה בו ואולי יום אחד זה יהיה אחרת.

את לא צריכה לחכות ליום הזה, רק לדעת שזה אפשרי כדי שאם במרקה הוא יגיע תכולי להכיל אותו בקלות ולא תרגישי 'אוי לא. אז כל החיים שלי חשבתי שאני משהו אחר! לא יכול להיות שזה קורה לי!' או משהו בסגנון...

בכלל, תמיד טוב לשמור על ראש פתוח בכל דבר, ומנגד להרגיש טוב עם מי שאת היום ולהכיר במה שאת היום.
זה קצת קשה לפעמים, אבל הדרך הטובה להרגיש טוב עם מי שאת היום היא לא לתהות על מה יקרה לך בעוד שנה או עשור ויחד עם זה להיות כל הזמן קשובה לעצמך ולמה שעולה בך למקרה שיעלו דברים אחרים שלא הרגשת קודם.

נשמח לארח אותך כאן בפורום וכמו שכתב K500 ישנו גם פורום באיג"י שמיועד לנוער בלבד.
חלק מחברי הפורום כותבים גם וגם, כך שאת לא צריכה לבחור או משהו כזה. את יכולה לכתוב בשניהם.

קיווי7

New member
תודה.

תודה לכולכם על הקבלה, על המזל-טוב ועל העוגה. יאמ.

אני לא חושבת שאני אחכה ליום שבו אני אגלה שאני מינית (אם הוא יגיע), דווקא בגלל הקטע של ה'לא יכול להיות שזה קורה לי!', כי אני פשוט יודעת שככה אני אגיב, מניסיון - קודם לא היו לי מצבי רוח משתנים של גיל ההתבגרות, בניגוד לכל החברים שלי שמחליפים מצבי רוח כמו גרביים, ואז יום אחד רבתי עם אמא שלי על איזה משהו טיפשי ורק אחרי חצי שעה של הסתגרות בתוך החדר בכעס על העולם באופן כללי התחלתי לחשוב 'אוי לא! כל החיים שלי חשבתי שאני מיוחדת ואין לי מצבי רוח ועכשיו אני סתם מתבגרת רגילה!'.
זה קרה לפני חודש, בערך, מה שאומר שהרבה מהתסמינים של גיל ההתבגרות באו באיחור של כמעט שש שנים לעומת החברים שלי... אז מי יודע מה יקרה בהמשך...

אני מדי פעם מסתובבת באיגי וגם הגבתי שם פעם אחת, אבל אני מעדיפה את תפוז כי יותר נוח לי פה מבחינת זה שגם היו לי קודם עוד משתמשים, אז אני מכירה את האתר, וגם כי יש לי בעיה בסיסית עם זכירת ססמאות חדשות.

p019 - כמובן שאני מרגישה צורך בהגדרה. אני אסטרופיזיקאית/כימאית/הוסיפו-משהו-מדעי-שנשמע-מתאים לעתיד. הגדרות הן החיים שלי! D:

ו...טוב. עוד משהו שחשבתי עליו. תמיד בבתי ספר, והחברה באופן כללי, מלמדים אותנו חינוך מיני ודברים בסגנון (לרוב בגיל צעיר מאוד ואפילו לפני שאנחנו מכירים את המושגים עצמם, שכמובן המורים לא טורחים להסביר לנו, או שזה מביך אותם), אבל שמתי לב שכמעט לא מדברים על החלק הרומנטי, כאילו זה פחות חשוב. או שאם מלמדים את זה מציגים את שני הדברים האלו כעסקת חבילה או כעוקבים אחד לשני. או רק משיכה מינית בלי הרומנטית. זה הגיע למצב כזה שאני די בטוחה שרוב בני הנוער לא יודעים מה זה להתאהב במובן הרומנטי נטו, ואחך כך עוד מחשיבים אותם (או אותנו? אני לא יודעת אם אני נחשבת דוגמא מייצגת.) לסוטים או טיפשים או מה שזה לא יהיה.
זו רק אני רואה את זה ככה, או שיש פה עוד שמסכימים איתי?

את פשוט צודקת לחלוטין בכל מה שכתבת

על החינוך המיני.
זה משהו שרואים בחברה באופן כללי ולא רק בחינוך.
גם בספרים וסרטים.
זה תמיד סביב מיניות ואם יש רומנטיקה היא תמיד, אבל תמיד, מגיעה עם מיניות.
אין מצב להפרדה ואין בכלל התייחסות לרומנטיקה כמשהו שיכול להתקיים בפני עצמו.

זה כמובן חבל ולדעתי יוצר המון מצבים לא טובים בין א/נשים שמגיעים מרצונות שונים, אבל בגלל התפיסה הזו חושבים שיש רק מסלול אחד ברור לזוגיות / אהבה רומנטית וכד'.

קיווי7

New member
וזה נעשה גרוע יותר

ככל שמתבגרים, לדעתי. כי אז בני הנוער מבינים כמה מעט הם יודעים ומנסים לפצות על זה, ולא תמיד בדרכים הכי.... נכונות. אבל הקטע של ההיפר-היפר מיניות נרגע קצת אחרי גיל ההתבגרות, נכון? אני מקווה שזה נכון.

אני בדעה ששיעורי החינוך המיני בעיתיים בגלל שגם המורים מתביישים לדבר על זה, וגם כי התלמידים לא תמיד רואים במורים שלהם אנשים שאפשר לפנות אליהם עם נושאים כאלה. וגם, כמו במקרה שלי, השיעורים נעשים מוקדם מדי והתלמידים פשוט מסרבים לשבת ולהקשיב כי זה לא מעניין אותם.

אני מכירה כמה זמרים שמתייחסים לרומנטיקה כמשהו שיכול להתקיים בפני עצמו, ו... יש גם כמה סיפורים/אגדות כאלה, אני חושבת. אולי היפה והחיה?

ואם אנחנו כבר בנושא, איך יודעים אם מרגישים משיכה רומנטית למישהו? כל הזמן מספרים לנו על תגובות של משיכה מינית ודוחפים לנו לראש שזה משהו שקורה כל הזמן, ומספיק לי להסתובב בין הכיתות בבית הספר כדי לשמוע מה אנשים רוצים לעשות (או לפחות כך הם טוענים) בעקבות זה. אבל אף אחד לא מסביר איך מרגישים כשמתאהבים במישהו/י. בלי הקטע של המשיכה המינית. מה, רוצים להיות קרובים אליו/ה ואוהבים להיות איתו/ה? אני רוצה להיות קרובה לחברים שלי ולמשפחה שלי ואני אוהבת אותם.
בתור אחת שלא חוותה לא את זה ולא את זה, זה די מבלבל.

לא היית קוראת לסיפורי אגדות ספורים שיש בהם

רק רומנטיקה.
זה נכון שמיניות לא מוזכרת שם מפורשות, אבל זה רק מפני שהן מיועדות לילדים קטנים.
כל מי שגדל על אגדה לומד בגיל הנעורים את החיבור בין רומנטיקה למיניות ומכאן מניח אוטומטית שגם האגדות עליהם גדל התכוונו לאותו הדבר (מה שכפי הנראה גם נכון)
שלא לדבר על הצורה הסקסיסטית שבה מציגים את הדמויות הנשיות בכל האגדות האלו.

לא נתקלתי עד היום בסרט 'רגיל' למבוגרים שמציג קשר רומנטי שאין בו מיניות. בכולם זה מחובר יחד.
מה שלא מפריע להם כלל ועיקר להציג מיניות נטול רומנטיקה....

מקמיקא

New member
הסיבה שאגדות מציגות את זה ככה...

זה כי אנחנו מנסים להסתיר את הפן המיני מהילדים שלנו. בניגוד לורוד, אני חשוב שזה לא אומר שהסיפורים האלה פחות רומנטיים, זה פשוט שהילד גדל 'להבין' שהרומנטיקה הזאת משמעותה מיניות, כשזה לא בהכרח נכון.
בכלל, כל סרט דיסני שתחשבי עליו, אף פעם אין דיבור או התייחסות למיניות. כל הקשר הוא מבוסס על רומנטיקה.

בקשר לאיך זה מרגיש להתאהב... אני יכול לספר לך מבחינתי מה זה אומר. כשאני מאוהב במישהי, מעבר לרצון להיות בסביבתה ולשמוע ממנה, ההרגשה הכי בולטת לדעתי היא שאני מרגיש ממש צורך לעשות לה טוב. למשל, אם אני שומע אותה צוחקת, זה מרים לי משקל מהלב, או שאם אני מגלה שהיא אוהבת משהו - נגיד, סושי - אני אביא לה סושי רק כדי לראות אותה שמחה. אני ארצה שהיא תרגיש בטוחה ומאושרת, ואני אפילו אהיה מוכן להקריב מהשמחה שלי בשביל זה.

מצד שני, הרבה מזה אפשר להגיד גם לגבי הרגשתי כלפי המשפחה שלי... אבל כלפי בחורות שבהן אני מתאהב, אני חושב שזה יותר קיצוני ובולט.

בכל מקרה, יש סצינה במטריקס שאני מאוד מסכים איתה, כשניאו פוגש את האורקל בפעם הראשונה:
http://www.youtube.com/watch?v=kWVWNri4IFM

No one can tell you you're in love. You just know it, through and through, all the way to your bones

זה באמת משהו שקשה להגדיר

וכשמרגישים את זה פשוט יודעים.
וכל מה שתארת נכון לאהבה באופן כללי ואני לא חושבת שזה בהכרח יותר עוצמתי ברומנטיקה.
אין לך ילדים, שם זה דווקא יכול להיות עוצמתי הרבה יותר אפילו מרומנטיקה.

אגב, לא טענתי שהם פחות רומנטים. טענתי בגדול מה שאתה.
שלא מציגים את זה כי זה לילדים, אבל בסופו של דבר הכוונה שם מאחורה וכשגדלים מבינים אותה 'לבד'.

orald

New member
אני יכולה להבין אהבה לילדים, גם אם אישית...

אני לא הכי מסתדרת עם ילדים...דרך האהבה שלי לכלבים(הרבה יותר חמודים בכל מקרה
), והאהבה שלי לכלבי המנוח.

וזה נכון מה שאומרים על אמהות זועמות שלא כדאי לאיים להן על הילדים, חחח.

קיווי7

New member
אני לא בטוחה,

שאם אני ארגיש את זה אני פשוט אדע. אבל חייבת להיות איזושהי דרך להגדיר את זה, לא? אניכן יודעת מה זו אהבה, אבל מה גורם לאהבה רומנטית להיות שונה מאהבה להורים, לחיות מחמד או לחברים?

אני לא חושבת שתמיד יש שם את הכוונה. אני די בטוחה שבהרבה מהמקרים המוח שלנו ממציא את הכוונה כשאנחנו גדלים. אני יכולה להעיד על זה אפילו- היה לנו יום "גיבוש" של הבנות בכיתה ואיכשהו זה הגיע לבית שלי (לא רעיון שלי!). התוכנית המקורית הייתה להכין פיצה, וכדי שאחותי הקטנה לא תפריע שמנו לה את הסרט "שטוזונים". בסופו של דבר כל הבנות בכיתה ישבו מול הטלוויזיה, ראו את הסרט (שטוזונים, כן?
) ושוחחו (שיחה רצינית לחלוטין) על כמה ששליח הפיצה חתיך ועל זה שיש מתח מיני ממש מורגש בינו לבין השטוזונית הירוקה והשטוזון הכתום, בזמן שאני והאחיות שלי הכנו את הפיצות. XD

לא מכירה את הסרט המדובר

ושוב, העובדה שבסרט עצמו לא מבליטים/מביאים לידי ביטוי את המיניות לא אומר שמי שכתב אותו/יצר אותו לא התכוון שבאמת אין שם מיניות אלה רק הסתיר ואתה.

הבת שלי הקטנה עדיין די משוכנעת שברגע שמתחתנים מגיעים ילדים לעולם.
מבחינתה חתונה זו הדרך להביא ילדים.

ניסיתי להסביר לה כמה פעמים שאין קשר, אבל כנראה שסרטי דיסני גוברים על שיחות אקראיות עם אמא....

אף אחד מעולם לא אמר לה: חתונה=ילדים. אבל היא פשוט רואה את זה סביבה בכל מקום.
א. בחברה עצמה. להורים נשואים יש ילדים.
ב. בסרטים.... כל קשר של אהבה בן גבר לאישה הוא בהכרח רומנטי
בהכרח מוביל למשפחה (ילדים) וכשגדלים קצת ומתחילים להבין איך באמת באים ילדים לעולם, מבינים שרומנטיקה היא מעטפת למיניות.
כי זה מה ששידרו להם וממשיכים לשדר להם כל הזמן.

orald

New member
נראה לי שאם אי פעם יהיו לי ילדים(בספק)...

אני אהיה ממש גרועה בשיחות האלו של ה"דבורים והפרחים"...כנראה כי אתחיל לסטות מהנושא ולדבר על אנטומיה, תהליכים גופניים, מחלות ובעיות שונות וכו', ועד שאני אסיים הם יקיאו ויברחו מכל מגע אנושי לעד.

קיווי7

New member
את כנראה באמת לא מכירה את הסרט,

אין שם מיניות בכלל. ואני די בטוחה שגם לא רומנטיקה. זה סרט תמים לחלוטין מהבחינה הזאת. ברמה של אליעזר והגזר, חמישה בלונים וכו'...

אני לא בטוחה שזה בהכרח ככה. אני בעצמי גדלתי (וגדלה) באזור וחברה שונים משאר הארץ, שבה כמעט כל המבוגרים היו נשואים (אחד מתנאי הקבלה למקום שבו אנחנו גרים) ועם ילדים, וכשהייתי קטנה הייתי בטוחה שבסופו של דבר כל האנשים בעולם יתחתנו ויולידו ילדים במוקדם או במאוחר כי ככה זה כולם ואפילו בסרטים אומרים את זה כל הזמן, וככה גם שאר הילדים שאני מכירה חשבו. אבל עובדה שעכשיו הם לוקחים באופן כמעט אוטומאטי את העובדה שאני א-מינית או לא מתעניינת ביחסי מין ולא מבינה את העניין סביב זה (זה אותו דבר, בעצם, לא?), אפילו בלי לדעת שיש כזה מושג בכלל. והם הסיקו את זה מעצמם.
אז יכול להיות שיש עוד משהו שמשפיע על זה.

מקמיקא

New member
אפשר לייחס ל*כל* דבר תכונות מיניות

*במיוחד* לאליעזר והגזר. באמת, אליעזר 'מושך בגזר', וצריך את אשתו שתבוא לעזור לו?

אבל אני מודה שזה מאוד מעניין שהם 'הבינו' את זה לבד. בדרך כלל זה לא הכיוון שדברים כאלה הולכים, אנשים מניחים שיש משהו לא בסדר ומנסים 'לעזור'. אפשר לשאול איפה את גרה?

קיווי7

New member
משום מה יש לי הרגשה שפספסתי

את הפואנטה של הבדיחה. אבל אני זוכרת שכשאני ראיתי את זה כל פעם מחדש תהיתי איך לגזר אין כאב ראש, אם במשך כל היום אנשים באים ומושכים לו בשיער.

היו כמה שניסו 'לעזור' (ואז קיבלו תצפית מקרוב על הצד החיצוני של המחברת שלי), אבל רובם פשוט משלימים עם זה שאני לא מתעניינת בזה. חוץ מזה, זה לא שאין להם נושאי שיחה אחרים. הם לרוב עוברים לדבר על דברים אחרים אם אני מבקשת או כשמישהו (זה בדרך כלל מישהו אחד מסויים) שם לב שאני מנסה להשתלב בשיחה ולא מצליחה.
אבל יכול להיות שהם חושבים שאני עדיין לא עברתי את השלב הזה בגיל ההתבגרות, אז הם משלימים עם זה.

אני גרה במשגב ואזור הגליל התחתון, מקום מופלא שבו אפשר ללבוש סנדלי שורש או קרוקס ועדיין להחשב באופנה. נדמה לי.

קיווי7

New member
הממ...

טבעון... כשהייתי בכיתה א' היה לי מורה לכדרות מטבעון, והוא היה טבעוני. זו הסיבה היחידה שאני זוכרת אותו והפעם הראשונה ששמעתי על המקום הזה.

זה גם מה שעובר לי בראש

אני מגדירה את עצמי כאדם רומנטי.

אני מעוניינת בקשר רומטי עם בן המין השני, אבל לא במיניות עם חדירה.

אני מרגישה שאני היחידה בעולם שמרגישה ככה, כי כשני מספרת לאנשים שאני מכירה על התחושה הזאת שלי אז אומרים לי שיש לי לאקונה התפתחותית, למרות שאני בת 27.

גם אותי זה מאוד מבלבל שכל התייחסות לקשר רומנטי מקושרת תמיד עם מין ואין שום אפשרות להפריד בין מין לרומנטיקה.

אני עדיין בקונפליקט עם החבר שלי ומאוד מקווה שהוא יקבל אותי כמו שאני בלי לנסות לשנות אותי.

למעלה