היי משמר אזרחי!!!!1

היי משמר אזרחי!!!!1

גם אני מצטרפת לשורותיכם!!! מזל טוב לי כבר עברתי שני שיעורים מהקורס ואני נורא נהנית טוב פרטים בהמשך ביייי

קורס של המשא"ז בגבעת זאב

בנתיים למדנו על תפקידי השוטר ותפקידי המשטרה, סמכויות עיקוב עצירה (אם ככה אומרים) וכאלה ... צפויים לנושיעוריםעל עזרה ראשונה וכיבוי (!!!) , הגנה עצמית, תפקידי הסיור, הכרת ניידת, מרד"מ.יומן, מודיעין, נוער + סמים, אתיקה מקצועית, חפץ חשוד, אימוני נשק קרבין כללי זהירות ומטווח בסוף כמובן יהיה מבחן. את הקורס אני עוברת עם בני נוער ובוגרים ביחד.. אבל לבוגרים יש גם שני שיעורים על תנועה.... בסוף הקורס אני אתחיל להיות מתנדבת במחוז ש"י.... אתה גם בפורום של הכיבוי, נכון?

ofirgaon

New member
אבל את בת 16

זאת אומרת משא"ז קלאסי אז למה אני לא עברתי כל כך הרבה דברים כאלה?! אנחנו בעצם מה שכתוב בפנקס כיס למתנדב ועוד קצת דברים. איך לטפל בחפץ חשוד. כל מיני סמכויות וכאלה.. שיעור על נשק (כל מה שכתוב למעלה לקח בערך שעה) ואז עשינו מטווח (לקח עשר דקות) וזהו... אני סתם מתעניין בכיבוי אבל אני לא צופה אש או משהו כזה.. אולי בעתיד אהיה. כיון אני מתנדב משא"ז בת"א.

Deathatred

New member
טוב שמכשירים אותם באופן יסודי

כי ש"י היא גיזרה שאסור, אבל בפירוש אסור, לחפף בה. אצלנו לפחות, כל מתנדב עובר כמה הדרכות - פשוט מסבירים לו את הנושא במשך חצי שעה וזהו, וכמובן הדרכת נשק ומטווח.

כמו שאמרת ש"י היא גזרה חשובה

ובגלל זה הקורס יסודי כל כך.... המשא"ז של הנוער זהה לשל המבוגרים כמעט בהכל חוץ מהמדים- המבוגרים מקבלים מדים של שוטר אמיתי ואנחנו לא. ההבדל היחיד הוא בשיעורי תנועה או משהו. בכל מקרה נראה לי שזה אמור להיות די נחמד! זה לא בא חס וחלילה על חשבון הכיבוי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזהו, אני מה זה מזיינת ת´שכל ביייי

שלום30

New member
אפשר היה לשער את הגיל ממה שכתבת בהו

בהודעתך הקודמת את הקורס אני עוברת עם בני נוער ובוגרים ביחד.. אבל לבוגרים יש גם שני שיעורים על תנועה.... הוא צדק ?

מזה הוא יכל להבין שאני נוער

16, 17, 18 אבל הוא צדק... אולי זה משהו בדיבור (אפילו שאני מנסה להשמע נהורא בוגרת וחכמה9 ואולי זה בגלל הכרטיס האישי.... בכל מקרה הוא צדק (וחצי.... )

מתנדב

New member
מתלהבת מהכיבוי 1 ברוכה הבאה לפורום

אני שמח לשמוע שאת מצטרפת אלינו גם למשא"ז, מקווה שתהני מהפעילויות ומהסיורים. בכל מקרה מתי את מסיימת את הקורס?

רמירז..

New member
שלום לך...את זוכרת אותי?

מה הפורם כיבוי כמה ירדת שם אז על המשמר? טוב, אני לא אחזור לזה....רק אני שמח ששינית את דעתך....וברוכה הבאה ומזל טוב!! גם אני מחר עובר השבעה ויתחילו לי כל הקורסים....

רמירז..

New member
שלום לך...ענבל נכון?

את זוכרת אותי מהפורם של כיבוי? כמה זלזלת וירדת על מתנדבי המשמר? לא משנה..לא נחזור לזה...העיקר אני שמח ששינית את דעתך וברוכה הבאה לשורותינו...אני מקווה שתהני ותתרמי בפעילות ותביני כמה אנחנו עוזרים... גם אני בן 16 וחצי ומחר אני הולך לעבור השבעה, ואחריה את כל הקורסים למיניהם...

אכן.. בעבר ירדתי על מתנדבי המשא"ז

ואני מאד מצטערת על זה!!! קבל שוב את סליחתי! בכל מקרה שיניתי את דעתי מצד אחד, אם כי המתנדבים אצלינו עדיין די על הפנים לדעתי- בלביל זה הצטרפתי- לשנות את זה! לא התכוונתי אליכם... בכל מקרה שוב סליחה!!!! שיהיה לך בהצלחה בהשבעה בקורסים ובכל העבודה החשובה שאחרי!

Leli

New member
סליחה?

איזה מתנדבים כבר הכרת לפני שהתחלת את הקורס? (וזו שאלה מאוד ספציפית וחשובה)

הכרתי מתנדבי נוער מגבעת זאב

וגם כמה שידעתי שורצים ללכת לקורס לצערי אוכלוסיה די מייצגת של מי שבסוף בא לקורס.

למעלה