היי. משהו קצת שונה

Barbaronet1

New member
היי. משהו קצת שונה

קראתי את רוב ההודעות. כולם פה רק מדברים על ויזות. אשרות וכו וכו. רציתי לשמוע נושאים יותר ׳חיים׳. אני אספר את הסיפור שלי והקושי שלי ואשמח לשמוע על החיים שלכם עם הבן זוג, קשיים שהיו ואולי עדיין ישנם ומה אתם חושבים. אז ככה. לפני 3 שנים הכרתי גבר שבדי. נסחפתי כאילו אין מחר. הוא נדלק אני נדלקתי. באמת סיפור אהבה. הוא בא לבקר. אני נסעתי אליו. (עכשיו , אני באה מרקע מסורתי. זה ישמע מפגר, בבקשה אל תצחקו. אבל פעם הייתי חרדית אז שה׳ ישמור אני ? יהודיה שיודעת מה ה׳עונש׳ החמור לצאת ואפילו לגעת
בגוי?) אבל כן. קצת הציק לי שהוא נוצרי אבל השתקתי את המצפון או הנשמה איך שתקראו לזה. המשכתי עם הסיפור. החלטנו שזהו. נישאים. כמובן שהמשפחה עשתה קצת מצפון בנוסף למצפון שלי שקצת הציק מבפנים. אבל המשפחה דווקא אוהבת אותו עכשיו, אך כן מצער שאינו יהודי ואינו רוצה להתגייר. לארץ אינו יכול לבוא לגור כי מקום העבודה שלו שם בשבדיה. מקום קבוע, משכורת טובה. פה לא יהיה לו מה לעשות. אני שלא מצאתי עצמי כל כך בישראל. בין עבודה מסריחה לאחרת, לא היה אכפת לי לעבור לשבדיה ועברתי לשם איתו. מפה לשם נכנסתי ללמוד שפה בבית ספר. אני רגילה לעיר גדולה. אוטובוסים. רכבות. קניונים. הגעתי לעיירה נוצרית קטנה במרחק 7 שעות מעיר הבירה. נופים משגעים אכן. יערות אגמים. הכל כחול וירוק. אין אוטובוסים. אין רכבות. אין אפילו קניון חחחח. קשה להתרגל. ואנו גרים גם במרחק של כשעה הליכה ממרכז העיר. פה אני חייבת להשתמש באופניים. מה לי ולזה ? בחיים לא רכבתי על אופניים. נפלתי נחתכתי יו לי תפרים. כל כך פחדתי מהאופנים שנהיו. לי סחרחורות. אין מה לדבר על חברים. תחושה של לא שייכת לשם בכלל. מה אני עושה פה ? חוץ מללכת לבית ספר וסיבוב על הכלב מדי פעם כשלא התעצלתי לא עשיתי כלום. הגיע חורף. ועוד אמרו לי שהחורף השנה היה קל. רק מינוס 32 מעלות ! הייתי צריכה ללכת ברגל מהבית לתחנה היחידה בעיר כדי לתפוס אוטובוס לעיר אחרת. מינוס כפור כלבים. אופנים לא מתפקדות בשלג. יוצאת ב6 בבוקר קוררררר הולכת ברגל כשעה וחוזרת הבייתה ברגל גם. רק יוצאים מהדלת הגבות מתכסות בקרח. השערות באף נדבקות. הריסים. לא תענוג גדול. אני לא יודעת באיזשהוא שלב איבדתי את עצמי? הייתי שם 9 חודשים. הזהות נמחקת. אין סממן יהודי. יהודיה יחידה במקום. רק כנסיות וישו ישו כל הזמן. גם היה רוצה שאלך איתו למן מפגש שלהם. כמו כנסיה כזו. נראה לי שמשהו בתוכי הלך לאיבוד אולי גם כל הקושי להתאקלם ולהסתגל. בעלי בכלל כזה אקטיבי. עבודה וישר לשחק הוקי קרח. וסקי. ופלור באל. ומה שלא יהיה. ואני כזו עצלנית בבית. הרגשתי שאני פשוט על אוטומט. כמו זומבי. בית ספר בית. וחוזר חלילה. אולי גם חטפתי דיכאון? הרגשתי ממש לא שייכת. לא לשם. לא אליו. הלכתי ופשוט התרחקתי ממנו. ולא שמתי לב. פשוט ׳הייתי׳ שם וזהו. והוא לא אמר כלום. כבר בקושי דיברנו חוץ מאיך היה בעבודה. איך היה בבית ספר. 3,4 משפטים בחום. עד שיום אחד הוא אמר לי שהוא כבר לא מרגיש חיבור ביננו שאנחנו לא עושים כלום ביחד. אין תחומי עניין משותפים. זו אשמתי גם אני יודעת. אבל פתאום הכל התפוצץ. נורא פחדתי כשהוא אמר את זה. פתאום גם העניין של הדת התפוצץ בתוכי. נכנסתי להיסטריה. התחלתי לבכות ולקרוא כל מני מאמרים על מה הדת אומרת על נישואי תערובת כמה שזה חמור והתבוללות וכו. אפילו דיברתי עם רב מהארץ שחירפן אותי לגמרי. ואמר שזה אסור ואפילו אנחנו לא נחשבים נשואים על פי ההלכה , וכמה שזה לא מתאים ואין חיבור בין הנשמות וכו וכו.ארזתי מזוודה ובאותו יום חזרתי לארץ לפני שבוע וחצי. מאז אני ממש על הפנים. בוכה ומתגעגעת. לא יודעת איך להוציא את המצפון הזה שמציק ואומר לי אסור אסור ומצד שני רוצה לחזור לשם ולנסות לשקם את הקשר ולהסתגל למדינה הזרה. אני ממש אובדת עצות. האם היו לכם מחשבות כאלה ? קשיים כאלה ? או שכולכם גרים בארץ ? אין קשר לדת או ? סליחה על הבלבולציה הארוכה והמטורפת

Barbaronet1

New member

אני מבינה שלאף אחד אין קושי עם בן זוג זר בארץ זרה? הכל פרפקט? רק אצלי זה משוגע?

stkachov

New member
לכולם יש קשיים

לא כולם מרגישים בנוח להוציא את זה החוצה.
&nbsp
כאן בפורום אנחנו טובים בעיקר במתן עזרה טכנית לגבי התהליך, מה נדרש מבחינת המסמכים, כיצד להתנהל מול הרשויות וכדומה.
&nbsp
כל מערכת יחסים היא שונה, לכן אני באופן אישי לא חושב שאני יכול לייעץ משהו לזוג אחר.
&nbsp
&nbsp

1151986

New member
היי

לי אין שום עניין עם זה שאינו יהודי, כך שלא כל כך מזדהה עם מה שכתבת .. למעשה, אין לנו שום אזכור במערכת יחסים שלנו לזה שהוא נולד לדת כזו ואני לאחרת אלא רק כשאני קוראת או נתקלת באנשים שמחזיקים בדעה שהדת שלהם הכי שווה ..
בעלי ואני חיים בארץ, שנינו מרוצים מהבחירה שלנו להקים את ביתנו כאן בארץ.
למען האמת, הוא החבר הכי טוב שלי, אבא ובן זוג מושלם. מעולם לא הייתה לי זוגיות כזו בריאה ומכילה. לא חווינו שום קושי מעצם היותו זר בישראל .. הוא עשה ועושה הכל כדי להשתלב ולהרגיש בבית ועושה את זה עם שמחה ורעב גדול לחיים ולמה שיש להם להציע. למד באולפן, מאוד מחובר למשפחה שלי ועבורו זה ערך עליון, יש לו עבודה טובה והוא לא מספיק ללמוד ולפתח את עצמו. הקשיים שלנו הם בעיקר כספיים, כמו אצל רוב הזוגות הצעירים שמקימים משפחה וכמו אצל כל זוג לבן/ שחור/ יהודי/ נוצרי/ מוסלמי/ בודהיסטי וכ'ו .. אבל הקשיים האלו הם של שנינו ואנו מתמודדים יחד, בין עם זה להתייעץ תמיד, לנסות ולמצוא פתרונות וכ'ו. לוקחים את כל ההחלטות יחד. גם עם כל אחד חווה קושי אישי בסיטואציה כלשהי, אנחנו דואגים להביא את זה אלינו פנימה לתוך המערכת יחסים ותמיד יחד להתגבר על קשיים ומכשולים.

randyloo

New member
משהו שונה זה טוב

ראשית, תודה על השיתוף. אכן הפורום לאחרונה הפך טכני מדי לטעמי ולכן הסיפור שלך בהחלט ראוי כאן. לגופו של עניין, מערכות יחסים הן עניין מאד סובייקטיבי ואישי. אין נכון או לא נכון ואין ספר הוראות או מדריך למשתמש. ברור ששינוי קיצוני בחיים כמו שאת עוברת הוא לא פשוט. רובנו חווים חוויות שחלקן משותפות לכל זוג באשר הוא וחלקן רק לזוגות מעורבים, בהן אחד מבני הזוג היגר לארץ זרה ותרבות חדשה.
שאלת הרבה שאלות על דת. גם כאן אל תחפשי נכון או לא נכון. אני אישית חושב (ויש לכך הוכחות מדעיות) שאנשים לא נולדים יהודים או נוצרים או עם כל תווית אחרת. התוויות הקבוצתיות מדובקות להם בלי ששאלו אותם ולכן לטעמי אינן רלוונטיות. אדם הוא אדם וזהו. אם בחר מרצונו החופשי להאמין באלוהים כזה או אחר שיהיה לו לבריאות. מה זה עניינם של הורים או אחים או רבנים או כל אחד אחר?

בלוז2

New member
אני מזדהה עם חלק מהדברים שכתבת

מבחינת הדת, גם אני וגם בן זוגי חילונים מאוד ולדת אין מקום מרכזי בחיים שלנו. אני חילונית ודווקא כשגרתי שנה במדינה שלו מצאתי את עצמי כל כך מתגעגעת לשבת ולחגוג את החגים היהודיים. הקהילה היהודית הייתה במרחק שעה וחצי מהעי שבה גרנו ובמילא לא הייתה מסבירת פנים לזרים. אני חגגתי עם המשפחה של בן זוגי את חג המולד והחגים המקומיים ודווקא נהנתי מאוד. מבחינתי החגים היו דרך להכיר את בן הזוג שלי והמשפחה שלו לעומק יותר מהפן הדתי. אנחנו גרנו באיזור יחסית מסוכן ואני לא יכולתי להסתובב בחופשיות ולהרגיש בטוחה. היו לי ימים קשים מאוד של בכי וגעגועים לארץ לחברים ולמשפחה. אני מאוד מבינה את ההרגשה שלך. מצאתי את עצמי מדוכאת והרגשתי שמשהו בי נכבה. הבטחתי לבן הזוג שלי לחיות שנה במדינה שלו כדי לתת לו לסיים את התואר. לקראת סוף אותה שנה החלטתי לחזור לארץ למרות שהוא רצה להישאר ולחיות שם תקופה ארוכה יותר. אני נכנסתי להריון והחלטנו ביחד שאת הילד נגדל פה. אני חזרתי קודם ולפני שבעה חודשים הוא הצטרף אלי. קשיים היו לנו גם שם וגם פה אבל אנחנו מנסים להתגבר ביחד על הקשיים ולדאוג שהבן שלנו יהיה מאושר ושמח. אני מבינה את ההחלטה שלך לעזוב ואני מקווה שאולי עכשיו בארץ תוכלי לחשוב שוב על הכל ולהגיע לחלטה שתהיה נכונה עבורך.

schlomitsmile

Member
מנהל

אם הבנתי נכון, יש כאן כמה עניינים:
סוגיית ה"אסור"
סוגיית ההסתגלות לארץ זרה
סוגיית הקשר ביניכם.
&nbsp
לגבי ה"אסור"- אני לא רב(אפילו לא רבנית
) אבל בשורה התחתונה
אף אחד לא רשאי להתערב בינך לבין אלוהייך.
החוקים והאיסורים האלה הם מעשי אדם, מתוך רצון לשמר עם שהיה מיעוט נרדף.
הרלוונטיות שלהם לחיינו היום מוטלת בספק.
ובכל מקרה, גם לשיטתם- ילדייך יהיו כידוע יהודים כי אמם יהודיה.
&nbsp
הגירה היא תמיד עניין קשה. וכשמדובר בהגירה שמובילה לנתק גמור מהתרבות
ואורח החיים, ותנאי חיים (כולל מזג אויר- יש לו השפעה על מצב הרוח) זרים וקשים,
ודאי שהאדם יחווה סוג של הלם וקושי עצום.
&nbsp
המפתח לעניות דעתי, הוא תקשורת בין בני הזוג.
אם את אוהבת אותו ורוצה להחיות את הקשר, אולי אפשר לנסות.
האם שיתפת אותו בכל מה שכתבת כאן?
האם באותם ימים ששקעת בדכאון, אמרת לו זאת?
אולי אפשר לנסות- בלי כעס או האשמות,
פשוט לשתף ברגשותייך, באהבתך, במה שעבר עלייך
ולבקש ממנו משהו מעשי שיעזור לך- למשל לעבור לעיר ורצוי אחתשיש בה קהילה יהודית.
מה דעתך?
&nbsp
&nbsp

למעלה