היי, משהו מוזר כאן.....

עינת12

New member
היי, משהו מוזר כאן.....

נראה לי שכמעט כל הריקודים הלטינים מוכנסים כאן תחת מטריה ששמה "סלסה". עד כמה שידוע לי (וידוע לי) סלסה היא סגנון בפני עצמו עם וריאציות שונות. קומביה, מרנגה, בולרו, רומבה, צ'ה צ'ה צ'ה ועוד הם ריקודים אחרים לגמרי.... או שעד היום טעיתי????? לא נראה לי כי אני רוקדת אותם שלוש פעמים בשבוע....

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif ריקודים דרום ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

אמריקאים - זה כל מה ציינת ועוד.. זה הכל סגנונות מוזיקה וריקוד. סלסה זה מוסיקה <או ריקוד> בפני עצמו, כאשר יש כל מיני סגנונות- שמקורם בארצות השונות באמריקה התיכונה והדרומית- כמו סלסה קובנית, פורטוריקנית, קולומביאנית,.... כל האחרים שציינת זה דברים שונים לגמרי- זה לא סלסה.

עינת12

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי

סלסה היא מקצב וריקוד בפני עצמו. לכן קצת התפלאתי שאנשים כותבים שהם יוצאים לרקוד סלסה ואח"כ מסתבר שזה בצ'טה, קומביה, מרנגה וסלסה. נראה לי קצת מוזר. אבל אני פשוט לא מספיק בתוך הסצנה כנראה. ההגדרות הנכונות הן סתם עניין שחשוב לי אישית. כי זה באמת לא חשוב. העיקר שרוקדים!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!QUE VIVA LA SALSA Y QUE NUNCA DEJEMOS DE BAILAR. PERO NUNCA

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אנשים אומרים ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

שהם הולכים לרקוד סלסה, כי בהרקדות/מסיבות סלסה- יש בעיקר סלסה. כאילו- מה, עכשיו כשאני אצא למועדון אני אגיד - אני הולכת לרקוד סלסה, אהה וגם ריקודי שורות, רואדה, בצ'טה ומרנגה. אין בזה הגיון. בגלל שרוב הערב מבלים בריקודי סלסה, זה שגור בפי האנשים...

Lechko

New member
כמה תיקונים

אני אנסה לעשות קצת סדר בתוך כל הבלגאן, קודם כל, תפרידי בין ריקוד הסלסה למוזיקת הסלסה. לכל שאלה כזו, התשובה שונה, לא כל דבר שכלול בריקוד כלול גם במוזיקה וההיפך: קומביה - ריקוד ונגינה קולומביאנית שאת המוזיקה שלו משלבים הרבה במוזיקת סלסה. הריקוד לא דומה מרנגה - ריקוד ונגינה דומיניקנית שאת המוזיקה שלו גם כן משלבים קצת במוזיקה של סלסה. הריקוד לא דומה בולרו - ריקוד ומוזיקה קובנית שאת המוזיקה שלו משלבים במוזיקה של הסלסה. הריקוד לא דומה רומבה - ריקוד ומוזיקה אפרו קובניים, את הריקוד משלבים בריקוד הסלסה, את המוזיקה משלבים בשירי הסלסה. צ'ה צ'ה צ'ה - ריקוד ומוזיקה קובנית, משלבים גם את הצעדים בשיינס בסלסה, וגם את המוזיקה בשירי סלסה אף אחד מאלה הוא לא ריקוד או מוזיקה דרום אמריקאיים, אלא לטיניים, יש הבדל עצום. מוזיקה דרום אמריקאית, כמו מוזיקה ברזילאית למשל, נשמעת שונה מאוד. כשישראלים אומרים "אני הולך לרקוד סלסה" - הם מתכוונים למוזיקה ברזילאית וריקודים ברזילאיים, מוזיקה קובנית וריקודים אמריקאיים, מוזיקה אמריקאית וריקודים אמריקאיים ומוזיקה דומיניקנית וריקודים דומיניקניים (מרנגה, בצ'אטה וכו)

עינת12

New member
תודה על ההסבר

אז עכשיו אני סוף סוף מבינה. למה צ'ה צ'ה צ'ה היא סלסה ולמה קומביה היא סלסה וכו'. תודה. כלומר משתמשים בסלסה כשם כולל להרבה מקצבים שונים. אז כשאצא לערב סלסה בת"א אדע שאני לא הולכת לרקוד רק סלסה. כאן בהרים עושים הפרדה (אני הולכת לרקוד מרנגה משמע אני הולכת לרקוד מרנגה ו-ל-א שום ריקוד אחר). תודה

amits6

New member
בקיצור כל הריקודים

המגיעים מהארצות הקריביות וקולומביה הם סלסה (כולל את הממבו) הריקודים מברזיל הם לא סלסה . בגדול הם נקראים סמבה ובטח שהטנגו מארגנטינה הוא לא סלסה, דרך אגב אנחנו המדינה היחידה בעולם שמשלבת ריקודים ברזילאים בערבי סלסה וזה בדוק. נ.ב אם ככה למה לא משלבים טנגו ארגנטינאי (חומר למחשבה)

למעלה