היי מספר שאלות

יעיעjgjh

New member
היי מספר שאלות

אני לומד כעת כלכלה בעתודה האקדמית והנני נמשך מאוד לכיוון המשפטים(חלומי הוא להיות שופט...)שאלתי היא איך אני מתכנן מסלול חיים כעת שיקח אותי לעבר חלומי?אני עוד שנה מסיים תואר ראשון בכלכלה(יש לי אפשרות להאריך את התואר בעוד חצי שנה ואז לקבל תואר דו חוגי בכלכלה ובמשפטים)ממוצע ציוני בשנתיים האחרונות עומד על 92.4 ויש לציין כי הנני אוהב מאוד כלכלה אל עף שאני נמשך מאוד לכיוון הפלילי אז מה עושים?

אדוני השופט

על מנת להגיע לתפקיד שיפוטי, עליך להיות ראשית בעל תואר במשפטים , לעמוד בבחינות ההסמכה לעריכת דין , ולצבור נסיון בעריכת דין.רק אחרי צבירת נסיון בעריכת דין ו/או שיפוט צבאי תוכל להגיש את מועמדותך לשיפוט במסגרת אזרחית. אם למדת במסלול משולב המאפשר לך בחצי שנה נוספת לסיים את החובות לתואר ראשון במשפטים הרי שעליך אכן לעשות זאת. כעתודאי תהיינה לך הזדמנויות מהירות יותר להגיע לתפקידי שיפוט במסגרת צהל. נסיון שיפוטי כזה מקל אחר כך בקידום לתפקיד שיפוטי גם באזרחות. מבחינה זו יש מקום גם לשקול שרות בקבע אם יאפשרו לך לעסוק בתפקיד שיפוטי. בין השופטים האזרחיים יש לא מעט בעלי עבר שיפוטי בצהל.

dfggdf

New member
כנראה שלא הבהרתי את עצמי

אני לומד רק כלכלה כעת ומיועד בעתודה לתפקיד כלכלי אם אמשיך עוד חצי שנה אקבל דו חוגי בכלכלה ובחשבונאות אני מאוד רוצה להגיע לתפקידי משפטים ואני יודע כי התודה במשפטים(הפרקליטות)יכלה לתרום לי הרבה אך אני לא שם אז מה עושים כעת איך מתקרבים ויצרים את המעבר עם כל האילוצים הקיימים(שירות בתפקיד כלכלי.קבע וכדומה)

עתודה

אכן ניסוחך היה מוטעה. כתבת:"יש לי אפשרות להאריך את התואר בעוד חצי שנה ואז לקבל תואר דו חוגי בכלכלה ובמשפטים". ללא תואר במשפטים לא תוכל להתקדם בדרך למטרה. יהייה עליך ללמוד לתואר ראשון נוסף במשפטים. ספק אם צהל יאשר זאת, אבל שווה לנסות.

מייקל88

New member
קודם כל תודה ...אתם באמת עוזרים

ןתודה לכם על כך עכשיו-אני שואל כך אני האדם ששאל את שאלה בהתחלת הנושא -האם עדיף לי לסיים תואר בכלכלה או להמשיך עוד חצי שנה עד שנה ולסיים דו חוגי חשבונאות-כלכלה ?יש לציין כי אין הרבה סיכוי בצבא לסטאזבראיית חשבון וכי אני רוצה בסופו של דבר להיות בתפקיד משפטי. משהו קטן-אתם יודעים שאהרון ברק היה עתודאי בכלכלה?!!!

כלכלה-חשבונאות

השילוב כלכלה-חשבונאות מגדיל את מיגוון התפקידים שתוכל לעסוק בהם, אם תשאר בתחום. אתה מתכנן לפנות לתחום המשפטי, אבל יש להביא בחשבון שתוכניות לעיתים משתנות, אנחנו משתנים, הרצונות והצרכים שלנו משתנים. חצי שנה נראית כמו השקעה קטנה בשביל עוד "קלף" שלא ניתן לזלזל בו. אהרון ברק נמצא בחברה טובה של למעלה מרבע מהסטודנטים המחליפים תחום לאורך הדרך...

למעלה