היי, מספר שאלות

Maxim K

New member
היי, מספר שאלות

רציתי לשאול מספר שאלות שהתקשיתי לקבל עליהן תשובה.. לצורך העניין אני מדבר על כלל-פורקס, אבל אני חושב שזה זהה בכל החברות: השאלה הראשונה היא, האם אפשר לעשות השקעות ארוכות טווח? נגיד חודשים? אם לא, מה המקסימום? ימים? שעות? השאלה השנייה היא בקשר למינוף - להבנתי המינוף פועל ככה: נניח שהשקעתי בדולר והדולר עלה ב-2%, ויש לי מינוף 1:100, אז הרווח שלי יהיה 200%. נכון? שאלתי אז את נציג השירות בטלפון מה קורה אם אני מפסיד, והוא אמר לי שאני לא יכול להפסיד יותר ממה שהשקעתי, אבל זה נשמע לי טוב מדי מכדי להיות אמיתי. למשל, אם השקעתי 100 שקל, והדולר ירד ב-2%, האם אני אפסיד 200 שקל? ובקיצור, אם אני משקיע עם מינוף, האם אני יכול להפסיד יותר ממה שהשקעתי? השאלה השלישית והאחרונה היא, כמה כסף מינימום צריך להשקיע? אני לא מעוניין להשקיע בשום אופן יותר מ-1000 שקל. האם זה אפשרי לבצע השקעות עם סכום כזה קטן? האם זה אפשרי למנף סכום כזה קטן?.. ומה עם סכומים יותר קטנים (נגיד 50 שקל בכל פעם)? תודה רבה מקסים

אני אחסוך לך את הבלאגן

בקצרה כדי לספק את הסקרנות: אפשר להשקיע לחודשים, זה רק עוד יותר גרוע מאשר לימים, אכן הברוקר סוגר לך את החשבון ברגע שאתה מגיע ל-0 כלומר יסגרו לך את הפוזיציות ולכן לא תוכל להפסיד יותר מאשר ההפקדה הראשונית ולגבי סכומי מינימום אין לי מושג. אבל תעשה לעצמך טובה גדולה ואל תתחיל אפילו להכנס לקזינו הזה. ההסתברות שלך להפסיד את כספך בתוך חודשים ספורים עולה על 90% וכל תעשיית הקזינו הזו רק מעשירה את בעליה אבל מוחקת את משקיעיה. בשונה ממניות או אג"ח שלפחות ניתן לטעון כי לטווח ארוך יש מגמה חיובית ברורה, הרי שבתחום המט"ח אין כל מגמה ברורה לדולר מול השקל או היין או האירו למשל. לכן זה הופך עוד יותר למשחק אקראי ומסוכן, או במלים פשוטות הימורים נטו. בקיצור אל תתקרב שלא תתאהב בטעות ואחר כך תפסיד את תחתוניך כמו כמעט כל מי שמהמר בקזינואי הפורקס למיניהם. מילה שלי, אתה תתחרט על הרגע שהתחלת עם זה.

Maxim K

New member
אני מודה לך על העצה

אני אפילו די מסכים איתך - אכן התנודתיות במט"ח בפרקי זמן קצרים הופכת את העסק לכל כך אקראי שאפשר לקרוא לזה הימור. אבל בקזינו אין שום בעיה אמיתית, כל עוד לבן אדם יש שליטה עצמית. הבעיה היא אצל אנשים חסרי שליטה עצמית, שממשיכים לשפוך כסף בכמויות על הימורים, וזו בעיה שתהיה קיימת אצלם גם בפורקס, גם בקזינו, גם בלוטו וגם בכל דבר אחר.

אם אתה משחק בידיעה שאתה כנראה תפסיד כסף

ומסתכל על כל הנושא כקזינו, אז אני שמח לשמוע שלפחות הבנת את הסיפור ואתה לא חלילה שוגה באשליות של התעשרות כמו רבים אחרים. אבל אם כבר להמר, לדעתי עדיף הריגוש של קזינו על פני הישיבה לבד בבית מול מחשב והעשרת נוכלים בתחפושת

למעלה