היי.. מנסה לברר האם יש כאן מי ששמע

ספירלה@

New member
היי.. מנסה לברר האם יש כאן מי ששמע

על שיטת דייויס? וגם על קינסולוגיה חינוכית? אשמח לקבל פרטים תודה ושבת שלום לכולם

m_katzmann

New member
קינסיולוגיה חינוכית

קינסיולוגיה חינוכית היא תורת התנועה העובדת על פתיחת מחסומים שהגוף שלנו מציב בפנינו כדי להגן עלינו מפני טראומות או חוויות שהכאיבו לנו בעבר. חסימות אלה אומנם מגנות עלינו אך יחד עם זאת חוסמות אותנו מבחירה מתוך בחירה ורצון. תפקיד הקנסיולוג החינוכי להדריך את הנבדק לגלות חסימות אלה ולפרוץ אותן. הבדיקה נעשית על ידי בדיקת שרירי כף היד שברגע שהגוף שלנו נמצא במצב של לחץ השריר מייד צונח. החסימה יכולה להיות בתחות הרגש,המבנה, התזונה או האנרגיה. כדי לשחחר את האדם מתקיעות וממתח שלילי אנו משתמשים במגוון רחב מאוד של טכניקות מהמזרח ומהמערב: תרגילי יוגה ופרחי בך, דמיון מודרך וחזרה בגילאים, תרגילים לאיחוד מוח ימין ושמאל עבודה בצליל וצבע וכו. ד"ר פאול דניסון שהיה בעצמו בעל עיוורון למידה הצליח דרך שיטת מגע הבריאות להתמודד עם עיוורונו ופיתח תרגיל שמשנה דפוסי חיים איתם היינו תקועים שנים. קינסיולוגיה חינוכית עוזרת בהבנת עיוורון הלמידה,באיחוד גוף-מוח, באיחוד ימין ושמאל מעלה ומטה. במקום לעבוד על בעיה ספציפית שהמקור לה נמצא בתחום שונה לגמרי - כמו שנעשה בבתי הספר - עובדים על הבעיה עצמה וכשמנטרלים אותה - הסימפטום נעלם והבעיה גם לא תצוץ בשטח אחר. קינסיולוגיה חינוכית היא חוויה שהילד או המבוגר שותף להתקדמותו. הוא האחראי להתקדמותו ורצונו וההשקעה שלו היא זו שתקבע כמה מהר אפשר יהיה לפתור את הבעיה. מקווה שעזרתי לך קצת להבין מהי קנסיולוגיה חינוכית. אם יש לך עוד שאלות, הבהרות אשמח לענות לך, כאן בפורום או באי מייל. מאיה

ספירלה@

New member
מאיה שבוע טוב

תודה לך על ההסבר המעניין מאוד הזדהתי עם הכתוב. ניסיתי לכתוב לך לאי מייל אך לא הצלחתי לשלוח- זה נותן כתובת לא קיימת. בכל אופן, התוכלי להמליץ לי על מקום בו אוכל ללמוד את הנושא? תודה לך ושבוע מקסים

m_katzmann

New member
שלום לך ספירלה

אני לא יודעת למה לא הצלחת ליצור איתי קשר, על כל פניים תוכלי להתקשר אלי לפלפון 053945186 . אני לא ממש יודעת אם את מתכוונת ללמוד מוח אחד או קנסיולוגיה או השילוב שביניהם. יש מעט מאוד מקומות בהם מלמדים קנסיולוגיה. אני למדתי בבית שלוס בתל-אביב, לעומת זאת מוח אחד אפשר ללמוד במספר מכללות בארץ. אם התעודה לא חשובה לך אלא יותר הידע והביצוע אם את מאיזור תל0-אביב ודרומה אולי אוכל אני לעזור לך בכך. על כל פנים אם זה מדבר אליך - למדי זאת - לי זה ממש שינה את החיים ושיפר את אורח חיי בצורה משמעותית. ועם כל הצניעות שבי עזרתי מאז לכל כך הרבה אנשים וילדים. השיטה הזאת פשוט עובדת. מאיה

ויאן

New member
ומי מטפל?

איפה אני יכולה למצוא מטפל...? אשמח אם תוכלו לעזור...כי השיטות הקונבנציונליאיות כבר מזמן לא עוזרות אחרי גיל מסוים...ואני לצערי עברתי אותו כבר לפני כמה שנים...אך כמו שכולם פה יודעים....הדיסלקציה לעולם נשארת :)

ספירלה@

New member
מהיכן את בארץ???

ישנם לא מעט מטפלים כמעט בכל מקום בארץ בשיטות שונות, ואחת מהן אולי תוכל להתאים לך. תארי מהם הקשיים והגדירי מה היית רוצה להשיג בעבודה עם המטפל. שבוע טוב

מירב ד

New member
זה קשור לשיטת אלבאום?

(לא בטוחה שככה כותבים את זה...) בכל אופן...קראתי על זה במעריב לנוער וזה נשמע לי דומה... ואם זה לא קשור אז מישהו יכול קצת יותר להסיבר לי על השיטה?...

למעלה