היי.... מחפשת תוכנה

inbal116

New member
היי.... מחפשת תוכנה

היי,
אני מחפשת תוכנה שחוסמת אתרים. אני בתקופת לימודים ומאוד קשה לי להתרכז עם ההסחות דעת של האינטרנט.
לכן אני מחפשת תוכנה שחוסמת את הגלישה לאינטרנט באופן כללי, מלבד אתרים ספציפיים (שאני צריכה ללימודים),כדי לא להתפתות לגלוש באינטרנט "בדיוק דקה" ולשרוף לי את כל הזמן. בדגש על תוכנות שחוסמות את הגלישה לאינטרנט באופן כללי, ונותנות לי להיכנס רק לאתרים ספציפים שאני הגדרתי, ולא שחוסמות את הגישה לאתרים ספציפיים כמו תוכנות שהורים משתמשים כדי לחסום אתרים לא לילדים וכו'...
אשמח לשמוע אם למישהו יש המלצות..... תודה. :)

השאלה כמה קשה את רוצה לעשות את זה...

לא חסרים תוכנות שיכולות לחסום "הכל, חוץ מ", הבעיה שלוקח בדיוק 5 שניות לבטל את החסימה. ואם את לא עומדת בפיתוי של כניסה לאתר, מה ימנע ממך לבטל את ההגבלה???

הדרך היותר פשוטה לחסום את כל האתרים חוץ ממסויימים, זה דרך הנתב. ברוב הנתבים החדשים יש חומת אש משוכללת המאפשרת לחסום "הכל חוץ מ" (לא בהגדרות של ההורים). אבל שוב, יקח לך פחות מדקה לפתוח את החסימה.

הפיתרון לזה, וגם החיסרון - כי לא תוכלי לבטל בשניה את החסימה ברגע שכן תרצי לגלוש (נגיד בשעות הערב..) - זה חסימה ברמת הספק אינטרנט.
לכל הספקים יש תוכניות חסימה, אבל ברובם גם אפשר לפתוח את החסימה ברגע (אם יש לך את הסיסמה). היוצאי דופן, הם הספקים של החרדים. ויש שנים כאילו.

אחד זה אתרוג (רימון): יש להם כמה דרגות חסימה, אבל אפשר לקבוע מראש שלא תהיה אפשרות לפתוח ללא שליחת פקס ביטול!

השני זה נתיב: זה כבר חסימה קיצונית במיוחד. הם מתקינים לך על המחשב תוכנה ומשנים את כל ההגדרות של החיבור במחשב, ועושים שלא תהיה לך אפשרות להתחבר לשום חיבור (כמו הWIFI של השכנים) חוץ מהחיבור שלהם, ובחיבור שלהם, הם פותחים לך רק את האתרים שביקשת מראש (וגם זה, רק באישור של "ועדה רוחנית" - הם לא יפתחו אתרי פורנו גם אם תבקשי מראש...).

אצל נתיב, אם תבחרי לצאת מהם, לא תהיה לך ברירה אלא להתקין את כל המערכת הפעלה מחדש...

גם את נתיב אפשר לעקוף (התקנת 2 מערכות הפעלה והWIFI של השכנים לדוגמה), אבל זה כבר הרבה יותר קשה. וזה כנראה ימנע את הפיתוי להציץ שניה בפייסבוק...

למעלה