היי מה קורה?

the Spongebob

New member
היי מה קורה?

אני גר בפריז כבר חודש ואני הולך לגור פה במשך 3 השנים הבאות.. אני מדוכא מזה אבל אין ממש מה לעשות אני לומד בבית ספר פרטי אבל לא יהודי.. ואני חייב לפרוק קצת: אני שונא צרפתית!!!!! אני לא יכול לסבול את השפה הזאת,לא יודע איך אני אלמד את השפה אם היא מעצבנת אותי.. וגם האנשים פה קרים ומעצבנים........... טוב יש עוד מישהו במצב שלי? אני רוצה הביתה!!! הרצליה!!!

the Spongebob

New member
אה ו

קוראים לי יונתן ואני בן 15. מצטער אם אני נשמע כמו ילד מפגר בהודעה הקודמת פשוט אני קצת מתוסכל.

היי יונתן..

מבינה את התסכול שלך. אבל תבין,אתה רק חודש שם. זה ברור שתרגיש ככה,אבל חכה,עוד כמה חודשים הכל ישתנה.. אתה תכיר חברים בבית ספר.. והשפה,וול,אתה תתרגל. ואתה צריך להבין שעכשיו הבית של זה פריז,ולא הרצליה,רק אח"כ אתה תלמד לאהוב את המקום. כי אם אתה בא ישר אנטי ומשווה את זה לאיך שהיה בישראל,זה לא יעזור.

the Spongebob

New member
הממ..תודה על התגובה.

וכן אני מבין את זה שלוקח זמן לבנות חיים,אבל אני יודע שאם זה היה במקום אחר נגיד ארה"ב או קנדה אז הייתי יותר אופטימי אבל פה אני ממש פסימי ולא רואה עתיד טוב בחודשים הקרובים ובכלל בכל תקופת השהיה שלי פה.. ומרוב שהשפה מעצבנת,אפילו לא בא לי ללמוד אותה,אבל אני חייב.. פשוט זה לא נקלט לראש.. והבית שלי מבחינתי תמיד יהיה הרצליה את זה אני לא יכול לשנות..פה זה לא הבית שלי כי רע לי פה והחברים לא פה..ואני לבדדד

תשמע,

גם אני הייתי ככה בהתחלה,ואמרתי שזה לא הבית שלי ובחיים לא יהיה. אבל אין מה לעשות,זה הבית שלך,זה יהיה הבית שלך למשך 3 שנים. ואחרי זה שתחזור לישראל מי יודע אם תחשוב בכלל ששם הבית שלך?! ב3 השנים הללו יכולים לקרות הרבה דברים,תהיה אופטימי,אתה תכיר חברים,אתה תתרגל לשפה ולאנשים,ותלמד להסתכל על הצד החיובי בעניין. זה בטוח!! רק הזמן יפתור הכל. בנתיים יש לך את הפורום ואתה מוזמן לפרוק פה את כל מה שעל הלב שלך. יהיה בסדר!

Reut E

New member
ואני מבינה את העצבים שלך

3 שנים אני לומדת צרפתית זה סיוט! (ועוד עם קלטת ללימוד צרפתית לתינוקות "עכשיו נספור עד חמש: אן דו טרואה קטר'ה סינק") נמאס לי כבר מצרפתית!

StasAshdod

New member
תגיד

וואי הרבה זמן רציתי לשאול את זה? דוגרי שמה אף אחד לא אכפת לו מההיגיינה שלו :-|
?

lol lypop

New member
היי

אממ...אני ממש לא במצב שלך (גרתי בצרפת חמש שנים אבל יותר מזה כלום). בכל מקרה ברוך הבא לפורום. רון, בת, 17, ויקטוריה קנדה. איליה שלי

ציקהלה

New member
שלום אחי.

אני מצטער, באמת מצטער שניתקעת במקום כמו בצרפת. תנסה להסתכל על חצי כוס המלאה (למרות שיש רק שם טיפה) אתה תוכל לעשות סקי באלפים.

היי בוב ספוג חח

שמע אני לא בדיוק במצב שלך אבל אני לומדת בביצפר במלבורן שהוא מחולק לשני חלקים אחד הקול'ג עצמו ואחד הסנטר קיצור הסנטר לומדים בו מהגרים שבאים ולומדים רק אנגלית לכמה חודשים עד שהם יעברו לבתי ספר באיזור המגורים שלהם. אז עכשיו אני לומדת בסנטר ו 99% הם סינים יפנים קוריאנים וכל זה אני נגנבת שם!!!! לא שיש לי בעיה איתם אבל הם פשוט לא מנסים להיתחבר הם ביחד כל הזמן מדברים בשפה שלהם וזה ממש ממש מעצבן ומתסכל! תאכלס עם השפה אני עוד יסתדר יותר מאוחר אבל אני רוצה הביתה!!! אוף הייתה לי עוד שנה אחת לסיים את הלימודים ופשוט עזבתי ופה יש מצב אני יעשה י"א מחדש אבל אין מה לעשות צריך סבלנות!!!! תהיה חזק!!! אני פה בשבילך חחח....

גם מנהלת הפורום היא פריזאית ../images/Emo13.gif

מבינה את הקושי שבלעבור לארץ זרה וללמוד שפה חדשה אבל אני פשוט מאוהבת בפריז ומתה על צרפתית ככה שפה אני לא יכולה להזדהות...
תנצל את הדברים החיוביים כמו זה שתצא מורווח עם עוד שפה ואתה נחשף לתרבות חדשה ועם העובדה שתדע להסתדר בחיים עם עוד אנשים חוץ מישראלים...
ולך תדע, אולי בסוף תגלה שאתה ממש אוהב רגלי צפרדעים
וגם אם יש קיטורים ועצבים - זה הפורום לפרוק בו תסכולים של המעבר... אז בינתיים תן חיוך הכל לטובה
אגב, אני שירן, 18, מסקוטלנד.

גם אני כמוך..

קנדה זה סתם איכסה... אני רוצה ישראל.. בכל מקום במרכז ישראל אני מוכנה לגור... אני רוצה הבייתה לישראל!!
אני רוצה לחברות שלי ולסבא... ארגגג שנתיים פה כבר הספיקו לי... אני רוצה עכשיו לחזור.. לא אכפת לי שהייתי רק לפני שבועיים בישראל... בחודש וחצי בישראל הייתי מאושרת, פה אני רק בדיכאון.. בלעאכס...!!

AngeIDust

New member
איזה בית ספר??

גם אני מפריז ואל תדאג אתה תתרגל. לכולם קשה בהתחלה אבל תראה שעוד כמה חודשים כבר תתחבר עם אנשים, השפה לא קשה מדי אז מסתדרים מהר ובסוף יהיה בסדר!

WinteRain

New member
שלווום!!!

אני עדי, 17 וחצי אני מהארץ, לשם שינוי! האמת שאני מאוד אוהבת צרפתית... וביקרתי בפריז... היא מאוד יפה! אני מניחה שזה קשה לעבור למקום חדש... אבל תנסה לשמור על ראש פתוח בכל הקשור לזה. הצרפתית זו עוד שפה שאתה מרוויח... ותמיד תוכל לרכוש חברים!!! אני מקווה שעוד מעט תספר כמה שאתה נהנה וכמה הצרפתית שלך מדהימה!!!

למעלה