היי מה נשמע?

Sign Of Chaos

New member
היי מה נשמע?

היי, שלום לכולכם אני חדשה כאן :) אני בדרך כלל שומעת רוק ומאטל ואז נכנסתי לפורום ואני רואה שיש גם קטגוריות של רוק מתקדם ומאטל מתקדם... ורק רציתי לשאול(כן אני חדשה בכל הנושא הזה) מה זה רוק ומאטל מתקדם ואם תוכלו להמליץ לי על להקות טובות בתחום? שלכם...... סימן הכאוס

epitaph

New member
הייתי ממליץ לך להיכנס למדריך

של רוק מתקדם בעברית,הוא מופיע כלינק בפורום...יש שם רשימת להקות,הגדרה של מה זה בדיוק רוק מתקדם ועוד הרבה דברים יפים וטובים.

RamiSun

New member
להקות מומלצות:

רוק מתקדם קלאסי: YES Genesis Pink-Floyd King-Crimson Gentle-Gaints רוק מתקדם בן זמננו: Flower-Kings Spocks-Bread Transatlantic Liquid-Tension-Experiment מטאל-מתקדם: Dream-Theater Symphony-X Queensryche Pain-Of-Salvation

ברוכה הבאה!

תמיד כיף לפגוש כאן חברים חדשים, ואני שמח שהצטרפת. הפורום הזה נמצא כאן בין השאר כדי להמחיש עד כמה המושג ´רוק מתקדם´ הוא סבוך, מפותל ורחוק מלהיות מוגדר כראוי. לכן אני לא יכול ממש להסביר לך מה זה, אך אני מצטרף להמלצתו של epitaph וממליץ לך לקרוא קצת במדריך העברי לרוק מתקדם של אורי ברייטמן. חוץ מזה, אני מאמין שתביני הכי טוב מהאזנה למוסיקה, ואשמח להמליץ לך על מוסיקה שתוכלי להשיג בדרכים הקיימות, החוקיות והלא חוקיות, אך המלצתי תקבל משקל אמיתי רק אם תסבירי פחות או יותר מה את כבר אוהבת. ואני גם בטוח שחברים נוספים ישמחו להמליץ לך על סמך מה שתספרי לנו כאן.

Sign Of Chaos

New member
תודה!!

קודם כל לפני שאני בכלל אכתוב עוד משהו אז תודה רבה לכולכם... עד כל ההמלצות כבר התחלתי להוריד כמה... כל מקרה, נכנסתי למדרך ואכן צדקת הרוק המתקדם זה לא משהו מובן מאליו זה משהו מאוד מאוד מסובך.. אישית אני מאוד אוהבת מאטליקה והלהקה האהובה עליי זה אירון מיידן כל מקרה אני אוהבת את אוזי אוסבורן ואת דרים תיאטר תחלתי לשמוע לא מזמן בעקבות הורדה מוזרה של גירסה שלהם למאסטר אוף פאפטס של מאטליקה. (הגרסה של דרים תיאטר היא לא כל כך מוצלחת ) כל מקרה יש הרבה וטובים שאני אוהבת.. וכמה שאני מכירה באופן שיטחי.... ועדיין קצת קשה להבין מהו רוק מתקדם חוץ מהעובדה שהבנתי שרוק מתקדם לא משלב רק סגנון מוזיקה אחד בשיריו אלא הרבה סגנונות מה שיוצרים דקות של הנאה... מאוד אהבתי את ג´ינסיס.... כל מקרה, תודה על הכל סימן הכאוס

zambush

New member
להוריד? מהאינטרנט? ../images/Emo73.gif

MP3 זה לא נקרא מוסיקה. זה לכל היותר נסיון לבדוק מה כדאי לקנות אח"כ, או להחליף עם מישהו אחר. האיכות של ה-MP3 שמורידים מהאינטרנט היא 128 קב"ש, לעומת 400 ומשהו של דיסק, ואין-סוף כמעט של תקליט (בגלל שהוא אנלוגי
). מה ששומעים מה-MP3 זה רק קמצוץ של המוסיקה האמיתית, וחסרים המון צלילים חשובים שחסרונם אמנם לא מורגש ע"י רוב האנשים, אבל מי ששומע מוסיקה כמו קלאסית, ג´אז, רוק מתקדם, פיוז´ן, טנגו או לא יודע מה (רק לא פופ ומטאל
) שם לב לזה. זה פשוט עניין של איכות, כמו לאכול פלסטיק וכימיקלים במקדונלד´ס במקום המבורגר עם ירקות בלחמניה בבורגר´ס באר (גם במושבה וגם מאחורי כיכר ציון). דבר שני, בגלל שעוד לא אמרו לך את זה פה, אני אמליץ לך על jethro tull, פשוט כדאי. רוק מתקדם בשילוב עם פולק וקלאסית, ובעיקר החליל של איאן אנדרסון. דבר שלישי, יש פה שרשור שאומר שרוק מתקדם זה משהו מאוד מופשט, שאי אפשר להגיד בדיוק מה זה. ואכן, ישנן כמה דעות חלוקות בנוגע לכמה קטעים ואמנים, כמו פינק פלויד. זהו, מקווה שעזרתי... ברוכה הבאה

ודאי

אני לא מסכים עם הקביעה שלך. MP3 זה אכן לא מוסיקה, זה שם של פורמט דיגיטלי לקידוד מוסיקה. אתה יכול לפסול את זה עד מחרתיים (ערב פרוג בבארבי
) אך עובדה היא שמיליוני אנשים בעולם מאזינים לזה באופן סופי ומוחלט, ולאו דוקא כשלב ביניים כדי להחליט. בעניין התדרים - כמובן שזה נכון מדעית. אך למידע הזה אין רלוונטיות עבור רוב בני האדם שחיים כיום בעולם. אולי בשלב הבא באבולוציה יוולדו כאן יצורים ששמיעתם תהיה כה חדה, שיוכלו להבדיל באמת. ושלא תבין אותי לא נכון - אני בדרך כלל דוגל בפרפקציוניזם. אך כאן מדובר במשהו אחר. הרי ההוכחה הכי טובה שתוכל לתת תהיה להשמיע לאדם קטע מקודד באמפישלוש, ולאחר מכן להשמיע לו את זה מדיסק מודפס ואמיתי, מתוך מגבר בנזונה ומערכת של שישה רמקולים. ובתור הדגמה זה מרשים, ועובד, ויסיר את הספק מעל כל אדם עם אוזניים. אבל מה - לא לכולם יש את הציוד הזה בבית. לא כולם יכולים להרשות לעצמם. אבל כולם רוצים לשמוע מוסיקה. אז אתה בא ואומר "לא! רק לעשירים!". כמובן שאני מקצין, אך אני מקווה שאתה מבין אותי. וההשוואה של ההמבורגרים היתה באמת לא רלוונטית ולא במקום. השוואה פשוט לא טובה. וואי, עשית לי חשק למקדונלד´ס

Sign Of Chaos

New member
:)

אמ.... תוף כדי שאני מורידה יס נתקלתי בלהקה ממש ממש טובה, שרציתי להמליץ עליה, בכלל: manic street preachers ועוד משהו, תראה אני לא יכולה להרשות לעצמי לקנות את כל הדיסקים המקוריים! אז מה לעשות אני מורידה.., דיסק עולה בסביבות 40-80 שקל, וזה דיי יקר אם כל פעם אני אקנה דיסק.... אז אני מורידה, ואם זה באמת טוב אז אני גם חוסכת לקנות.... :)

moshel

New member
manic street preachers

היא לא להקת פרוג למרות שיש להם כמה דברים שאני אוהב אבל זה רק בגלל שאני D.J ומתקלט הרבה סיגנונות של מוסיקה moshel YES vs ELP באו לראות ולשמוע את קרב ענקי הקלידים rick wakeman vs emerson 6.2.03 הינייקן הבימה ת"א הזמינו מקומות עכשו

zambush

New member
גם אני הקצנתי את זה ../images/Emo73.gif

אבל אם יש מישהו שראוי להערכה, אז אני קונה דיסק שלו. בכלל, יש אנשים שהתחביב שלהם הוא לאסוף בולים, יש כאלה שמעשנים, ויש חולים כמוני שמקשיבים למוסיקה. אז נכון שזה עולה כסף, כמו כל דבר אחר, אבל צריך להסתכל על זה מהכיוון השני: אם אף אחד לא היה קונה דיסקים, המוסיקאים (ובעיקר חברות התקליטים שמממנות אותם
) היו פושטים את הרגל ואף אחד לא היה יוצר מוסיקה באופן מסחרי, כלומר בהנחה שהמוצר ימכר אח"כ בחנויות המוסיקה הנבחרות. אמת, כפי שציינתי רוב שאנשים לא מסוגלים להבדיל בין MP3 לדיסק או תקליט. ההנחה שלי הייתה שהאנשים פה בכל זאת מסוגלים להבדיל, כנראה שטעיתי. כנ"ל לגבי מקדונלד´ס ואחרים, אני פשוט לא יכול לסבול את זה. זה כמו הפופ של האוכל. לא, זה בעצם הפופ של האוכל בפני עצמו. יש הבדלים באיכות שאני לא מוכן להתפשר עליהם, וארוחה בבורגר´ס היא לא יותר יקרה ממקדולנלד´ס, במיוחד אם הקציצה הרבה יותר גדולה. וגם הצ´יפס.

טעים!

אני אשמח אם אף אחד לא יקליט יותר מוסיקה באופן מסחרי. אם תהיינה רק הופעות חיות, ומוסיקה מוקלטת תחולק בחינם. זה האידאל מבחינתי. למוסיקה, אני מאמין, זה יעשה אך ורק טוב. בעניין אוכל - אני לא "אנין טעם" אז לא אוכל להעלות טיעונים נגדך אך כמובן שגם לא להסכים. מקדונלדס עושה לי את זה כמו שסטייק אצל דיקסי עושה לי את זה. כמו שהפירה עם סלק וביצה קשה עשה לי את זה לפני חצי שעה. טעים!

zambush

New member
אתה מעלה חלום אוטופי ../images/Emo73.gif

שבו מוסיקה זורמת ברחובות כמו מים, כל בית קפה-פאב-מסעדה מחזיק להקה צמודה בשייק הנוכחי (כרגע ג´אז לאטיני אבל אני לא סגור על זה), וכמובן אל דמיולה מגיח פעם בשנה לארץ לכמה הופעות עם ההרכב המגניב שהוא הרכיב. שהביצועים שמועלים במייק´ס יהיו שונים כל פעם, יחודיים למצב רוח ומזג האוויר שהולך בחוץ. ועוד כהנה וכהנה. וכו´ וכו´
. אחי המוסיקאי שביננו, המוסיקה כבר עכשיו חיה ונושמת, יש מוסיקה שהיא לא מסחרית, אך עימה גם המסחרית הפונה לקהל הרחב יותר. אותם אנשים שעושים מוסיקה "פרטית" בד"כ מתוגמלים, ורק החדשים בעסק עושים זאת בהתנדבות, כי מי ישלם למי שעוד לא הוכיח את עצמו. גם במקומות עבודה לא תמיד משלמים עבור היום הראשון, כי זה יום של התלמדויות והוא פחות אפקטיבי מבחינת הפרודוקציה המיוצרת בסוף היום. מקווה שהבנת
.

הבנתי, זה אכן המצב

ומה שאני רוצה זה אכן חלום אוטופי. אז מה? אז זה אומר שלא שווה לי לחלום אותו? הנה, יש כאן אמצעי קיים וזמין שהוא שלב חשוב בדרך להשגת החלום הזה, אז אתה מצפה ממני לעמוד בדרכו? להכשיל אותו? לקהל יש דרכים רבות להביע הערכה למוסיקאים. כסף זה רק אמצעי אחד לעשות זאת. הסלקציה הטבעית של הקהל תיעשה בכל מקרה, ללא שום קשר לכסף. מוסיקאי מוכשר ומצליח יאסוף אליו קהל, מוסיקאי כושל ומחורבן לא יצליח בכך.

zambush

New member
כנראה לא הבנת ../images/Emo4.gif ../images/Emo73.gif

אני מנסה להגיד שיש שני סוגי מוסיקה: זאת שקונים בחנויות\מורידים מהאינטרנט (פשוט לא לטעמי מהאינטרנט), והמוסיקה החיה. טוב ת´אמת את המוסיקה אפשר לחלק למלא סוגים, זה פשוט דרך אחת מיני רבות. אני לא אומר שאסור לחלום על אוטופיה, להיפך: אני טוען שהעולם האוטופי שאתה חולם עליו חיי ובועט חזק. הוא פשוט לא מנגן רוק מתקדם, אבל זאת בעיה אחרת. יש מוסיקאים שהעובדה שהם מוכרים הרבה ויש להם מלא כסף עושה להם טוב. ויש כאלה שקהל של כמה מאות איש שמריעים לו ומוחאים כפיים עד להדרן עושה להם טוב. כל אחד והאופי שלו. הסלקציה של הקהל לא תמיד אוהבת, כי הצרכן לא יודע מה טוב בשבילו, זה מושג יסודי בשיווק. אתה צריך להגיד לו מה טוב בשבילו, ובד"כ תנסה להגיד לו שהמוצר שלך יותר טוב משל האחרים. הוא לא יודע את זה בעצמו. עם שיווק אגרסיבי כל אחד יכול להיות הבריטני ספירס הבא, ולמכור בהתאם (כן כן אריק, גם אתה
).

בדיון הספציפי הזה אני לא מדבר על

שיווק. החלוקה שהצגת בתחילת ההודעה אכן לא קשורה לדיון. העובדות שהצגת קשורות גם קשורות, אך הן לא סותרות שום דבר מהפואנטה שלי. למעשה, שום דבר שכתבת בהודעה לא סותר את הפואנטה שלי. למעשה, את זה גם יכלתי להבין מהכותרת שהצעת. אולי באמת לא הבנתי. אבל עדיין לא הבנתי, אז אין לי עדיין מה לכתוב מנגד.

zambush

New member
החלוקה בתחילת ההודעה שלי ../images/Emo73.gif

לא כל כך קשורה לדיון, אבל היא נחוצה על מנת להוכיח את הטיעון שלי. מה שכן קשור לדיון הוא העניין שהחלום האוטופי ששנינו מסכימים שהוא אוטופי, בעצם חיי וקיים, רק צריך לדעת איפה (איפה יש הופעות טובות). אוטופיה זה לא משהו בהכרח דמיוני ולא קיים. לדוגמה, אמנם אין שיר מושלם שאי אפשר להפסיק להאזין לו, אבל יש מגוון עצום של שירים וקטעים ברמה גבוהה מאוד, וביחד זה מסתדר כי הרבה אנשים לא מפסיקים להאזין למוסיקה. זה אוטופיה לדעתי. דוגמה אישית היא שלקח לי הרבה זמן למצוא מוסיקה טובה, אף אחד לא סיפר לי שיש משהו מחוץ לפופ ולפופ\רוק, אז במשך הרבה זמן גם לא אהבתי מוסיקה בכלל. היום מוסיקה זה סם החיים שלי (וגם קפאין
), אני חיי מזה והמוסיקה חייה בגללי (כך לפחות ניסיטי להראות באחת ההודעות הקודמות). בקשר ל-MP3, אפשר לעשות סקר ולברר את העניין אחת ולתמיד - מה יותר טוב, למי לא אכפת, מי לא מוריד, מי קונה רק דיסקים\תקליטים וכו´. אפשר סתם לקבל תגובות בעניין מאנשים אחרים שלא קוראים להם "אריק חייט"
. אפשר הרבה דברים
.

אני מעדיף

לשמוע מוסיקה באוטו. מה הקשר? סתם. אם אני מוריד להקה מהאינטרנט ומחבב אותה מספיק, אני צורב דיסק שלהם וזורק לצ´יינג´ר בתא המטען. לשבת כך מול המחשב ולשמוע מוסיקה קצת קשה, כי אני לא תמיד מרוכז לגמרי במוסיקה, וכשאני נוהג - הרבה יותר (מה שלעתים גורם לתאונות קלות. סתם) ומוסיקאים גרועים כן מסוגלים לגרור אחריהם קהל. אין הסבר הגיוני לזה, אבל ל"בית היוצר" יש קהל מאוד נאמן, וזאת אחת מהלהקות הגרועות ביותר שאי פעם היה לי הכבוד להיות (בשוגג) בהופעה שלהם.

zambush

New member
תראו מה מצאתי ../images/Emo73.gif

פרי מקלדתו של אריק. זה אמנם לא סותר את מה שהוא אומר אבל בהחלט מחזק את מה שאני מנסה להגיד
:דיסקים זה הרבה יותר טוב מ- MP3!!!.

שמע

על הפואנטה אני לא מתווכח - אין ספק שזה הרבה יותר טוב לקנות דיסקים ולהאזין לכל האינפורמציה שיש. אך כאן אנחנו רוצים שאנשים יקשיבו למוסיקה שאנחנו אוהבים וממליצים להם עליה. ולכן כשמדובר בזה, אני מעודד לגמרי הורדות.

למעלה