היי, מה נשמע?

אורי 88

New member
היי, מה נשמע?

אנחנו הורים לגל, בן שנתיים. גל עדיין לא הולך לגן ילדים. לפני כמה חודשים גל התחיל להגיד כמה מילים, למשל הוא היה אומר "שירים". הוא אף פעם לא אמר אבא ואימא. עכשיו הוא כבר לא מדבר כמעט, ואנחנו חושדים שיש לו בעיה כלשהי - אולי אוטיזם, בעיית שמיעה או אולי בעיה אחרת? מצד שני יכול להיות שהוא בסדר ורק מתפתח יותר לאט. גל התחיל ללכת רק לפני כחודשיים, לפני זה הוא עמד הרבה זמן אבל לא היה הולך. עכשיו הוא הולך די מהר אבל הוא לא מוכן להחזיק את היד שלי כשהוא הולך, הוא הולך לבד וגם כשאני קורא לו הוא לא בא. הוא לא עונה כשקוראים בשם שלו ואנחנו לא יודעים מה הבעיה, כלומר אם יש בעיה. מה צריך לעשות? חשבנו להכניס אותו לגן ילדים אבל אנחנו לא יודעים אם הוא מוכן כבר לגן ילדים ואם אפשר לשלוח אותו לגן של ילדים "רגילים". אשתי הייתה איתו היום אצל הרופאה והרופאה שלחה אותו לבדיקה, הבדיקה תהיה רק עוד חודש בערך ואנחנו לא יודעים מה לעשות בינתיים. איזה בדיקות אפשר לעשות ואיפה? אשתי בקופת חולים לאומית. אנחנו גרים בהרצליה אבל שוקלים לעבור דירה לתל אביב או איזור המרכז.

תודה, אורי.

dina199

New member
ברוך הבא

האם אתם במעקב בטיפת חלב ?
בכל מקרה חייבים לשלול בעיות גופניות - למשל קודם כל לבדוק שמיעה וראיה, ודברים אחרים לפי מה שאתם והרופאים רואים.
אם מבחינה גופנית הכל בסדר - אז תעשו איבחון אוטיזם מקצועי. כי בלי איבחון אף אחד לא יוכל להגיד לכם מה קורה, ובמיוחד באינטרנט.

ברוכים הבאים ובהצלחה עם הכול

נשמע שאתם חושבים ופועלים בכיוונים הנכונים. כמובן שאי-אפשר לאבחן מסיפורים באינטרנט, אבל זה נשמע די דומה לאיך שהבת שלי הייתה כשהגעתי איתה לאבחון בגיל שנה וחצי.
&nbsp
ילדים שונים באמת מתפתחים בצורה שונה, ולא תמיד כדאי להתערב ולהאיץ, אבל העניין הזה של זגזוג בהתפתחות - למד להגיד כמה מילים ואז הפסיק - זה לעניות דעתי משהו שכן כדאי להתייחס אליו. זה מאוד אופייני לילדים אוטיסטים, ויכול לקרות גם לאחרים במצבים מסוימים. גם זה חלק מההתפתחות לפעמים, בפרט מההתפתחות של ילדים יותר חכמים ומורכבים, אבל טוב שאתם מתייחסים לזה ומנסים להבין מה בדיוק עובר על הילד ואם הוא צריך יותר עזרה.
&nbsp
איך מצב הרוח של הילדון בתקופה הזו, ובכלל?
ואיך אתם? אני מבינה שהילדון נמצא בבית ושחשבתם כבר להכניס אותו לגן וזה מתעכב. גם הבת שלי הייתה בבית רוב הזמן כמעט עד גיל שנתיים. אני שמחה שיכולתי להיות איתה, אבל זה לא היה קל בכלל. וכל התקופה שסביב האבחון לא הייתה קלה מהמון בחינות.
אחרי שתגיעו לאבחון, אם הילד יאובחן במשהו, יכולים להמליץ לכם לשלוח אותו למעון שיקומי במקום לגן רגיל. איך נראה לכם הרעיון הזה?
&nbsp
איזו הפניה קיבלתם מהרופאה?
אנחנו קיבלנו בזמנו הפניה לבדיקת שמיעה והפניה להתפתחות הילד (שהיא כתבה עליה ״דחוף״). בהתפתחות הילד נתנו לי די מיד פגישות עם קלינאית תקשורת, עוד לפני שהיה להם תור לאבחון. אבל לא בכל מקום הם יעילים באותו מידה. אם הכול לוקח הרבה זמן ואתם מרגישים שצריך כבר לעשות משהו, אתם יכולים לפנות לקלינאית תקשורת פרטית (אבל זה יקר ממש).
&nbsp
בהצלחה עם הכול, ותרגישו חופשיים לשאול כל שאלה

ועוד עצה לדרך

עצה לא מרגיעה, עצה מעצבנת ומתוזמנת גרוע, אבל כנראה שעדיף לא לוותר עליה:
קבלו את כל אנשי המקצוע והדיבורים שלהם עם קמצוץ של מלח. לפחות בנושא של אוטיזם - אם זה יהיה הכיוון - הם יודעים הרבה פחות ממה שהייתם רוצים ומצפים שהם יידעו, ולעתים קרובות מה שהם יודעים רק מטעה אותם, אתכם ואת הילד. זו לפחות המסקנה המצערת שלי. אנשי מקצוע יכולים לעזור לפעמים, ומאחלת לכם שכך יהיה ושתיפלו תמיד על האנשים הנכונים, אבל כדאי מאוד שתחפשו במקביל מקורות אחרים לידע.
&nbsp

valeta

New member
הי אורי,

יש עוד כמה דברים חוץ מאוטיזם שכדאי לבדוק -
דיספרקסיה אוראלית - תבדקו עם קלינאית תקשורת (מצב שבו יש תכנון לקוי שת התנועה בפה, ובעקבותיו קושי בהגייה ובדיבור)
תכנון תנועה והערכה מוטורית - מרפאה בעיסוק

לפעמים הדברים האלה נלווים לאוטיזם, ולפעמים לא, ולפעמים הם עומדים בפני עצמם. אתם צריכים להתחיל לבדוק מה קורה כאן.
משהו על גן ילדים:
אני אישית (ואני בדעת מיעוט בנושא הזה בדור שלנו) לא אוהבת בכלל להכניס ילדים לגן בגיל שנתיים. אבל, אם אין ברירה, הייתי מכניסה ילד כמו שאתה מתאר אך ורק למסגרת קטנה מאוד מאוד. הוא לא מביע את עצמו, ויש איזו בעית תקשורת (שלא ברור אם היא אוטיזם או שהיא נובעת ממשהו אחר), וזה נראה לי בעייתי שילד כזה ישהה שעות במסגרת.

מסכימה איתך

במיוחד בקטע שלא להכניס למסגרת עד גיל שנתיים ואם כבר אז רק למסגרת מאוד קטנה

TikvaBonneh

New member
מה לעשות בינתיים

יש כמה דברים לעשות בינתיים.
חלקם דורשים זמן, חלקם דורשים כסף.
1. אם בינתיים הוא איתכם בבית, לקבל הדרכת הורים כדי שהמשחק איתו יהיה אפקטיבי. יש הדרכת הורים מצויינת במכון בייקר בבר אילן.
2. להרשם בתור גם לאיבחון פרטי. אולי זה יגיע יותר מהר?
3. לברר - האם יש מקום במעון יום שיקומי בסביבתכם הקרובה? הרחוקה?
4. לקחת עזרה - חונכת שתעבוד איתו בבית, בהדרכה של אשת מקצוע.

לא למהר לאף מקום

המציאות ממילא מראה את עצמה, אז בינתיים...
אם אפשר בבית, כמה שיותר בלי עודף גירויים, בלי להעמיס מידי. בלי לחץ.
לתת לו תחושה ברורה שהוא כאן ואתם אתו.
לדעתי זה יכול לתת לו את הזמן הדרוש לו להבשיל לאן שהמציאות תוביל.
וגם ,להבנתי, לדחות חיסונים.
וכמו שאמרה יפחוצית, אל תלכו שולל אחרי אנשי מקצוע.
אין פתרונות קסם.
לימוד עצמי עדיף על הסתמכות עיוורת על אנשי מקצוע

אני הייתי ממליצה לפנות למכון להתפתחות הילד במקביל

לבדיקות (שמיעה וראיה)
כלומר לא לחכות לתוצאות הבדיקות כדי לפנות למכון להתפתחות הילד . כי תורים במכון מאוד ארוכים. גם היתי מבקשת מהרופא שיכתוב "דחוף" בפניה למכון.

באופן עקרוני קיימים מעונות שיקומיים גם לפעוטות אוטיסטים (אלוטפים) וגם לפעוטות עם איחור התפתחותי.

כולם מעוד טובים. ואני משוכנעת שמעונות כאלו הרבה יותר טובים מאשר להיות בבית...

למעלה