היי..מבקש המלצות

DeadByDawn

New member
היי..מבקש המלצות

אני מתכנת כרגע ב VB6 ,עדיין לא היתעסקתי עם VB.NET אני מתחיל ללמוד VC++ השאלה שלי,האם כדאי לי ישר ללמוד את C# או שאין קשר בין השניים????

MightyMonk

New member
לא אין כל קשר בין השניים ...

ללמוד ++VC ? זאת סביבת פיתוח לא שפה !!! בניגוד ל- #Visual C או Visual Basic ולא אין כל קשר בין השניים, שתי העולמות רחוקים מלהיות קרובים, ובאים מגישה שונה לחלוטין של פיתוח, ארכיטקטורה ועיצוב :) אם כי השפה בא אתה משתמש ++C קרובה מאוד ל- #C . אבל זה לא יעזור לך ללמוד אחת את השנייה זהו רק סגנון התחביר וגם הוא שונה בחלקיו כך שאין טעם.

DeadByDawn

New member
אז להמשיך עם C++ (VC???

כאילו אני יודע קצת VB6..זה כן,לא ברמה גבוהה,אבל אני ממשיך ללמוד ולהשכיל. רציתי לצרף עוד שפה..אז אתה אומר ללכת על C++ שזה הVC++ במקום C#?

MightyMonk

New member
עיניין של צורך ...

אתה צריך להבין הבחירה נובעת מצורך, זה תלוי מה אתה רוצה לפתח, ובמה אתה רוצה להתעסק אם אין לך עדיין רקע ב- ++C הייתי מציע שתתחיל ללמוד ++C אני מצטער אבל אני לא מחשיב תוכניתן כ- "תוכניתן" אם אין לו ידע מינימום ב- ++C או Assembly לפי דעתי אפילו תוכניתן VB חייב לדעת ידע בסיסי ב- ++C טוב זאת דעתי יש שחושבים אחרת :) ושוב זה עיניין של צורך לכל שפה יש יתרונות וחסרונות, אבל אל תוותר על לימוד ++C אני מבטיח לך שזאת הדרך הישרה ^^ . שפות נוספות יכולות מאוד לעזור ולהקל בהמשך הדרך, אחרי זה אתה יכול להמשיך באחת מהשפות הבאות כמו: ++C# ,MC או אפילו Visual Basic .NET וזאת על מנת להשתלב בטכנולוגיות העתידיות, אבל תדע גם מה אתה רוצה ללמוד, תכנות זה עולם שלם המחולק לרבבות. למידה של ++C דורשת זמן רב ואינה פשוטה בכלל, בכדי להבין את השפה ליסודות, יכולה לקחת מספר שנים של עבודה אינטנסיבית עם השפה. ספרים מומלצים להבין את בסיס השפה הנם: ++C כשפת אם הוצאת באג מאת יצחק גרבר ++C סדנת לימוד הוצאת הוד-עמי ואם ברצונך ללמוד בנוסף #C אז ספר מומלץ הוא #C וטכנולוגיית NET. של יצחק גרבר ספרים מומלצים ללימוד MFC, ATL בסביבת ++VC הם: המדריך השלם ++Visual C הוצאת הוד-עמי סדנת לימוד ++Visual C הוצאת הוד-עמי

PixelStyle

New member
תראה-

בכללי, אין הרבה הבדלים בין VB.NET לבין C#... יכול להיות שקצת לטובת C# אבל לא באופן משמעותי... מה שאני אומר זה שאם אין לך עדיין ידע ב-C++ אז עדיף שתלך ל-VB.NET מכוון שאיתה תסתדר בקלות יותר. חבל ללמוד שפה חדשה שאינך מכיר אם אין צורך בכך. בהצלחה :) * אגב - זה ממש! אבל ממש!!! לא נכון מה שאמרת (MightyMonk) לא צריך שום ידע ב-C++ כדי להיות תוכניתן ב-VB! כי זה ממש לא נכון! אלו שתי שפות שונות לגמרי (כמעט
) ואין ביניהן שום קשר! זה ממש לא נכון! מה תוכניתן VB יעשה עם ידע "בסיסי" ב-C++? איך זה יעזור לו? שילוב בסיס C++ עם VB? טוב, לא הבנתי ממש מה הקשר פה

MightyMonk

New member
באמת ?

מעניין למה לא לומדים VB.NET או #C במדעי המחשב ותאמין יש לי את הניסיון הנרדש בכדי להביע דע, אם אתה אומר דבר כזה לא מאמין שיש לך את הידע הנדרש ואני לא התווכח, בבקשה תגיד לי כמה דברים. אייך בנוי הזכרון, אני רוצה שתסביר לי אייך בנוי לפחות רכיב אחד במערכת ההפעלה, ואני לא ארחיב, בנוסף יש דווקא הרבה הבדל בין #C ל- VB.NET כמו * pointers * preformance * unsafe type * out prameter ועוד כמה דברים שעושים את השפה בעלת יכולות גובות על פני VB.NET ואם אתה יודע או מעריץ מושבע של VB.NET תשאר עם זה, לי לא אכפת אמרתי שזאת דעתי אני יודע את כל השפות אז ממש לא אכפת לי מה תגיד אני יודע את העובדות :)

PixelStyle

New member
כנס =\

אני אמרתי ש-VB.NET יותר טוב? o_O אתה חייב לקנות משקפיים דחוף ! אולי, אני משתמש ב-VB.NET אבל! הנה, עובדה אמרתי של-C# יתרונות, אבל לא רבים! לא יתרונות שמתכנת VB ילך וילמד C# ולא VB.NET. מין הסתם (וזה דיי ברור), שמי שמתכנת ב-VB, יעבור ל-VB.NET ולא הבנתי למה "מעניין למה לא לומדים VB.NET או C# במדעי המחשב" - מה משפט זה בא להביע? ואגב - לא רק שאין הבדלים בין מה ששתי השפות מציעות, אלה גם בקוד אין הרבה (אבל אני מדבר על הרבה!) הבדלים בתחביר... אולי הוספת ; או השמת כמה פקודות בתוך סוגריים לא הופכות את זה להבדל משמעותי כל כך... אז עכשיו תגיד לי אתה - מתכנת VB - לא יעבור ל-VB.NET? אם אתה רוצה הוכחות לכך שאין הבדל (משמעותי) שאפשר לדבר עליו בכלל.. רק תבקש ואגב - לא הבנתי מה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הקשר@$@!$!@$@!$@!$ לבין לדעת איך בנוי הזיכרון!!!!!!!!!!!!!!!! אתה מנסה לקטול אותי בדרכים מה זה אבל מה זה!!!!! לא קשורות!!! יודע מה? רואים שאתה לא יודע משהו שקשור ל-ASP.NET בגלל שאתה לא יודע PHP וגם לא VBScript ונגיד שאתה יודע את אלה, אתה לא יודע Oracle או Assembly... יודע מה? נגיד שאתה יודע את אלה, אתה לא יודע VB או Java... - בבקשה, אל תביא דברים לא קשורים!!!!! מתכנת שמתכנת בסביבת ASP.NET לא צריך לדעת בכלל איך בנוי המחשב או הזיכרון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אתה רוצה להגיד לי שמי שלא יודע איך בנוי הזיכרון הוא לא מתכנת ב-VB.NET\C-Sharp? תנסה להמנע!#!# מלהביא דברים לא קשורים!! כי זה מעצבן!# אין אין הרגת אותי עם ה-אין-קשר שלך

MightyMonk

New member
אייך אתה יכול לשפוט ...

הזכרת לי תודה אני באמת צריך משקפיים :) אם אין לך כל ניסיון ב- ++C או #C אייך אתה יכול בכלל לדעת מהם היתרונות, לקטול אותך אני חושב שעברתי את הגיל :), זה ברור מיקרוסופט היו צריכים להביא למתכנת כמוך ולדומייך תירוץ ולהרחיב את היכולות של VB תגיד לי דבר אחד למה כל המתכנתים במיקרוסופט אינם יודעים VB אה ? כן נכון תשובה אחת זה בגלל שכולם יוצאי מתכנתי ++C ולא VB חח, סיבה שניה כי היתרונות מוכחים, שה' יעזור לך לא אמרתי שמתכנת VB יעבור לתכנת ב- ++C אמרתי שאם יהיה לו או יש לו ידע בסיסי בשפה זה יעזור לו, כשאני אומר ידע בסיסי לא התכוונתי ללואה או בניית פונקציה או להצהיר על משתנה, התכוונתי יודע את השפה, ואני לא קוטל אף אחד ועם כל הסימני הקריאה האלה תגיע רחוק, ובקשר לזכרון רציתי לשאול את כבודו אם הוא יודע אייך בנוי הזכרון, מזה פוינטרים, פולימורפיזם, וכן צודק אני לא יודע שום דבר סתם מדבר :) אתה בטוח מבין יותר ממני. אני לא רואה שאתה מחלק הרבה תשובות בפורום פה ורובם שלי :) אבל אין עלייך אתה אחלה ... תמשיך ככה אנשים כמוך יש הרבה.

PixelStyle

New member
אגב-

לא מדובר פה על שום תירוץ שמיקרוסופט צריכה להרחיב את VB =\ העניין הוא - שהם הרחיבו, זאת העובדה והסיבות לא באמת משנות כאן את העניין

PixelStyle

New member
עוד משהו =\

כתבתי לך הודעה ארוכה מאוווד :p אבל בלי שום סיבה נתקע לי הדפדפן והייתי צריך לעשות ריסטרט :p אז בוא נתחיל מזה: מיקרוסופט מנסה להיות חברה טובה (מן הסתם) ולכן, מן הראוי שגם תרחיב את VB. תירוץ, לא הייתי קורא לזה- אבל העובדה היא שמה שהם עשו זה שהם כן! הרחיבו והתירוץ לא יכול לתרץ כאן שום דבר :p וזה ברור שאם מישהו ידע בסיס ב-C++ זה יעזור לו ב-VB אבל זה ממש לא רלוונטי תיכנות כ-C++ זה תיכנות ככול שפה אחרת ול-C++ אין שום קשר ל-VB ולדוגמא, לדעת מה זה הצהרה על משתנה או מחרוזת ב-C++ זה אותו דבר כמו לדעת את זה ב-VB או בכל שפה אחרת... כך שאין קשר בין הדברים... ואני ממש לא אמרתי שאני מבין יותר ממך, אין לי מושג מה אתה יודע ואני רק מנסה להגיד את מה שנכון וזה שאני לא מגיב הרבה בפורום זה כי (מן הסתם!) אני לא נכנס הרבה לפורום! טוב זהו, זה מה שיש לי להגיד O:

PixelStyle

New member
אם היה פה כפתור עריכה =\

וזה ברור שאם למישהו יש ידע בסיסי ב-C++****

MightyMonk

New member
טוב אני מסכים ...

כן מיקרוסופט מנסה להיות חברה טובה, ומן הראוי שהיא גם תשפר את השפה שהיא בעצמה בנתה, ושלא תבין נכון אני אוהב את VB.NET זאת אחלה שפה, לא הייתי משתמש בה ליישומים ולבניית רכיבים אבל כן בהחלט ל- Web אני משתמש ב- VB ל- ASP.NET וכן גם ל- ASP3 כך שאני לא נגד השפה, אבל לבניית ישומים פשוט לא הייתי משתמש בא מחוסר של כמה אמצעים בשפה. ואתה טועה בקשר לזה שהטיפוסים הם אותו דבר ב- NET. משתנה מסוג Char הוא 16 סיביות כאשר ב- ++C הוא 8 וזאת על מנת לכלול את יצוג תווי Unicode :) חוץ מזה ששפת ++C תלותית במעבד וכן גם סוגי הנתונים יכולים להיות שונים ממחשב למחשב, בקיצור מסכן הבן-אדם ששאל סך הכל רצה תשובה פשוטה, סיבכנו אותו.

MightyMonk

New member
ואגב לא אמרתי שצריך ...

ידע ב- ++C בכדי ללמוד או לדעת לתכנת ב- Visual Basic אמרתי שידע בסיסי יכול לעזור, אז בבקשה אל תסלף את דבריי.

PixelStyle

New member
אז יש לך זיכרון קטן מאוד -

יכלת גם לבדוק בעצמך מה רשמת. "לפי דעתי אפילו תוכניתן VB חייב לדעת ידע בסיסי ב- ++" "חייב"

MightyMonk

New member
אמרתי לפני דעתי

בגלל זה הוספתי "לפי דעתי", על טעם וריח אין מה להתווכח תסכים איתי על זה לפחות ?

PixelStyle

New member
כנס :p

טוב אני לא אמשיך את הדיון וכל זה אבל אני רק רוצה שתדע שאני יודע ש-C-Sharp יותר טוב מ-VB וזה דיי ברור אבל אני עם הנסיבות הלכתי ל-VB :p גם בגלל שזאת שפה יותר קלה ופחות מסובכת :p

MightyMonk

New member
אני מבין :) ...

בסוף יצאה הפנינה מהקונכייה ... אני לא חושב שהיא מסוכת טוב לפחות לא כמו ++C אבל זה עיניין של טעם :)

MightyMonk

New member
תיקון לתגובה שעברה, אין עריכה ^^

אני לא חושב שהיא מסובכת טוב לפחות לא כמו ++C אבל זה עיניין של טעם :)

BlueOrange

New member
אני מתכנת ב X, אני לא יודע Y ...

אני מתכנת ב X, לא התעסקתי עם Y אני מתחיל ללמוד Z, השאלה אם כדאי ללמוד J ..... מה?! לפני שאני אמליץ, השאלה : מה המטרה?, איך אתה תלמד את זה? ו...מה הקשר בין כל דבר ודבר שאמרת...

למעלה