היי מבקשת יעוץ

אילהטל

New member
היי מבקשת יעוץ

אנחנו גרים בומה ראשונה בבניין בן 3 קומות ראיתי בהרבה בנינים באזור שיש מרפסות לא על עמודים אלא על עמודי ברזל וזה ממש כמו מרפסת אני לא יודעת אם מישהו נתקל בזה השאלה שלי היא האם צריך אישור לזה למרות שזה לא בנוי אני רוצה לצאת למרפסת מכוון הסחון ומחתי יש דירת קרקע של שכני אבל זה לא יפריע להם כי זה יהי רק על עמודין בתוך הקיר בחיצונה ולא על הקרקע שלהם אמרו לי שאני צריכה קונסטרוקטור מהנדס או משהו כזה מישהו יכול לכוון אותי

גל ירון1

New member
תגובה קצת מאכזבת

1) כל בנייה מחוץ לגבולות המתאר של הבית מצריכה אישור החוק לא מבדיל בין בנייה קלה (ברזל וכו..) לבין בניה קונבנציונלית. 2) תוספת מרפסת לבית קיים מצריכה תיכנון מסיבי של קונטרוקטור (מהנדס בניין). 3) תכנון של מרפסת תלויה יעלה המון כסף (יותר מעלות הבנייה). מצטער שאני מאכזב אבל זה בהחלט לא משהו פשוט. בשוק יש המון חפרים שיגדו "סמכי אליי" ו"אין בעיה" אבל בבית בנוי שלא תוכנן לזה זה בעיה רצינית

רשר

Well-known member
מנהל
הבית הנו טרומי

תוספות תלויות ללא יסוד מסובכות מאוד ויהיה מאוד קשה למצוא מהנדס שיסכים לתכנן קונסטרוקציה למרפסת תלויה, בנית מרפסת עם יסודות תחייב שיתוף (לא רק הסכמה) של השכנים וכמובן אישורים מכל הכיוונים, ממליץ לרדת מהענין אלא אם אתם לוחמים עקשניים,

בינא

Member
מרפסת תלויה מפלדה אפשרית עם תכנון הנדסי נכון

1) חובה לפנות למהנדס שמבין בפלדה. 2) חובה שהמהנדס יהיה מהסוג שיכול לחתום על הגשה להיתר. 3) חובה לקבל היתר בניה למרפסת כזאת. 4) חובה לקבל הסכמה של לפחות 70% מהשכנים למרפסת כזאת כי זה שינוי צורת מבנה חיצוני בבית משותף. 5) לא ניתן בכלל להוסיף מרפסת יצוקה במצב כזה, לכן המרפסת שבתמונה שהובאה כדוגמא, על המבנה הטרומי, עשויה מפלדה. 6) תוספות כאלה מוגבלות באורך הבליטה המותר מהקיר החיצוני ע"י התקנות, יותר מאשר בגלל בעיה הנדסית כלשהי.

למעלה