היי לכם

soulbird

New member
היי לכם

טוב הייתי במכללה וסידרתי לי מערכת קצת עמוסה אבל לא נורה יש לי כמה קורסים מאוד מעניינים. גם עבודה גם לימודים וגם פרוייקטים שאני עובדת עלהם. מקווה שאני אעמוד בכל זה. הרהרתי ביני לבין עצמי אולי לפתןח פורום פילוסופיית taoism (פילוסופייה סינית) בנוסף לפרוייקט האחר שאני עובדת אליו. טוב סתם הודעה חסרת משמעות אני

סיון b

New member
דבר ראשון - יש להודעה הרבה משמעות,

כי את מוזמנת (ורצוי אפילו) שתכתבי מה שאת מרגישה וחושבת. דבר שני - אני, באופן אישי, לא מכירה את פילוסופיית ה- taoism אבל חברה שלי קראה די הרבה ספרים בנושא והמליצה לי בחום. היא אמרה שזה נורא מענין. גישות יפות כאלה לחיים. לדעתי, כל הכבוד על היוזמה. אני, בכל אופן, אשמח אם יהיה פורום כזה. סיון

אכן, הודעה חסרת משמעות ומיותרת...

סתאאאאאאאם!!! אם לך מותר אז גם לי מותר!
מעכשיו כל מה שתגידי על עצמך, אני אחזק אותך! ציפור נפש - ההודעה שלך היתה חסרת משמעות ומיותרת!!!!!! אבל בכל זאת אני רוצה להגיב עליה... אז ככה: לדעתי זה קצת סותר להגיד באותה נשימה "טאואיזם" ו"פילוסופיה". מדברי מורי השושלת שלי: "טאו זה משהו שלא ניתן להסביר במלים. הדרך היחידה שאפשר להבין אותו, זה להרגיש אותו. טאו זה היקום - והיקום זה טאו. כשמנסים להסביר מה זה טאו, כבר לא מסבירים מה זה טאו. כשמנסים לחשוב על טאו, כבר לא חושבים על טאו." אני כמובן לא מסתמך על מלים כאלה או אחרות ואינני מסתתר מאחורי מורי השושלת שלי - אלא עומד בעצמי מאחורי כל מלה שציטטתי אחרת לא הייתי מצטט אותה. המלה "טאו" מתורגמת בדרך כלל כ"דרך". זה תרגום קלוקל. "טאו" זה "דרך", כמו ש"יופי" זה "אף". מה הקשר? אין הרבה קשר... בעיני מישהו שמסתכל מהצד על טאואיסט ומנסה להבין את דרך חשיבתו, יש לטאואיסט "גישה מאוד מעניינת". ואז הוא יכול לתייג אותה כ"פילוסופיה" ולקרוא לה "פילוסופיה טאואיסטית". אבל אין טאואיסט עלי אדמות, שחי לפי פילוסופיה מסויימת. מי שעושה כך, איננו טאואיסט. כשאני חושב על "פילוסופיה", אני ישר רואה בדמיוני את הדברים הבאים: - מלים - דיבורים - מחשבות ועוד מציטוטי מורי השושלת שלי: "לכל אדם או חיה יש את הטאו שלו. למרות שאי אפשר להסביר מה-זה טאו, צורת הסבר קלוקלת של הטאו יכולה להיות זו: ´מה שבנאדם עושה בחייו בצורה טבעית ולפי הנטיות הטבעיות שלו´. אבל הטאו הזה לא קיים במלים או באברי הגוף או במחשבה או בהרגשה. אפשר להוכיח את קיומו האמיתי רק אם אפשר להצליח להרגיש אותו..." בקיצור, "פילוסופיית הטאו" איננה הטאו... ומי שחושב אחרת, שימשיך לחשוב... מחשבות... ועוד מחשבות... ועוד מחשבות...

הא, ודבר נוסף!

כשאני חושב על "פילוסופיה" אני רואה בדמיוני גם: - עקרונות - גישות - רעיונות "הטאו" איננו מכיל עקרונות או גישות או רעיונות. שוב - אדם הצופה מהצד על טאואיסט או מקשיב לדבריו יכול לחשוב לעצמו: "המממ... אז הוא בעצם מדבר על..." וכאן כבר נוצרים רעיונות גישות ואפילו עקרונות... הוא עשוי להגיד, למשל: "המממ... אז אני מבין שהטאואיסט חי לפי עקרונות מסויימים... כגון שאסור להרוג יצורים אחרים שלא לצורך... המממ... גישה מעניינת..." זו תהיה כמובן טעות. אין לטאואיסט שום עיקרון כזה. אין לטאואיסט עקרונות בכלל... או שיש, אבל הם אישיים לכל אחד. "המממ... אז העקרון הוא שאין עקרונות... או שהעקרונות הם אישיים..." לא, למה? ואם טאואיסט מסויים רוצה לאמץ דת מסויימת, או עקרונות מסויימים? טאואיזם זה לא דת. יכול להיות אדם יהודי-דתי, או נוצרי-דתי, שיהיה טאואיסט, כי כפי שאמרו מורי השושלת שלי: "גם לאדם דתי יש זכות לחפש את הדרך הנכונה כדי להתהלך בדתו". בקיצור, הטאו הוא דבר אמיתי זה לא שיטה זו לא תורה זו לא מערכת של עקרונות (אפילו לא עקרון אחד בסיסי) זו לא גישה זו אפילו לא חוויה.

~דויד~

New member
הודעה חסרת משמעות, אכן

והתגובה שלי היא כן בעלת משמעות, בהחלט!

למעלה