היי לכם!!!

e X o T i C

New member
היי לכם!!! ../images/Emo140.gif../images/Emo41.gif

אני חדשה פה
....אמנם מהארץ
אבל עוד שנה וחצי אנחנו גם עוברים לגור במקסיקו...(זה היה אמור להיות שנה הבאה, אבל מסתבר שיש לי כוח שכנוע
ואני אסיים תיכון פה!
) קיצקוצ- כבר זמן מה שאני קוראת פה את הפורום שלכם, מהצד..
והחלטתי להצטרף, למרות שאני מהארץ ..(בינתים)- מקווה שתסכימו
..
בכולופן- יש לי כמה שאלות שמאוד מעניינות אותי ואני מאוד אשמח אם תענו לי, למרות שאולי כבר עניתם עליהם בעבר.
אז ככה- דבר ראשון, בקשר לשפה, איך אתם מסתדרים?? כמה זמן לקח לכם עד שלמדתם לגמרי את השפה ואתם ממש שולטים בה? מה עשיתם בהתחלה?
דבר שני בקשר למצב החברתי- שיצא לי לקרוא פה כמה וכמה דברים לא ממש טובים על זה
...ורציתי לדעת איך בכל זאת אתם מסתדרים? איך אתם מעבירים את הימים?
(בלי קשר לבית ספר
) וכו'... ודבר אחרון- בקשר לצבא
, קראתי שחלק מכם לא מתכוונים לחזור לעשות צבא ורציתי לדעת אם זה אפשרי וחוקי האם המדינה יודעת את זה?? ומה אתם עושים במקום?
חוצמיזה- רציתי להגיד לכם שאתם נשמעים ממש אחלה אנשים
, זה מאוד מעניין לקרוא את מה שעובר עליכם מנק' מבט של אחת שנמצאת עכשיו בארץ וזה... מקווה שתענו לי
ביי ביי!!!

feeler

New member
מה שאני לא מבינה זה...

אם את מסיימת כאן תיכון ובעצם הופכת להיות בוגרת מבחינה חוקית כנראה קרוב לאותו מועד, למה את עוברת?

e X o T i C

New member
../images/Emo132.gifזה לא אני...

זה לא תלוי בי...זה ההורים שלי עוברים ואני נחשבת קטנה ככה שעד הצבא אני צריכה לחכות כמעט שנה... אז אני חייבת לבוא איתם (אני לא אשאר לבד בארץ..)

גם אני לא מבינה...

כאילו תהיי בת 18, יש לך משפחה וחברים בארץ (לא?), זה לא שתהיי לבד חוצמזה, איך תעברי עם הצבא? ובכלל, מה תעשי במקסיקו?

Julia16

New member
היי אקזוטית, וואלקם!../images/Emo140.gif

בטח שאת מוזמנת להצטרף. אוקיי, בקשר לשאלותייך..(אני לא יכולה לכתוב הרבה כמו שאני בדרך כלל אוהבת כי אני חייבת לחזור ללימודים עוד מעט... אבל בקצרה) השפה- אני מרגישה שאני שלטות באנגלית לגמרי. אני מבינה הכל וכיום הרבה יותר קל לי להתבטא ולהביע את עצמי באנגלית, ובעצם האנגלית, הדקדוק וכושר ההבעה שלי בשפה כל הזמן משתפר. אני נמצאת פה כבר שלוש שנים, וכשבאתי בכיתה ט' יכולתי לדבר, אבל השפה שלי הייתה הרבה יותר דלה ממה שהיא כיום. תראי, אני מציעה לך להתחיל ללמוד אץ השפה (מקסיקנית או מה שזה לא יהיה..) הרבה לפני שאתם עוברים, אפילו עכשיו, כי זה הכלי שהכי יהיה נחוץ לך בשביל להסדר במקום. וגם אם זה לא יהיה כזה מושלם כשאת מגיעה שלם, אל תדאגי, במשך הזמן זה רק ישתפר. מצב חברתי... זה תלוי מאוד באופי של האנשים במקום שאת עוברת אליו. אני לא ממש יודעת איך המקסיקנים באופיים, אבל הם בטח שונים מהישראלים, אז כבר תכיני את עצמך למנטליות אחרת. אני לא יודעת איך יקבלו אותך בבית ספר (לא ציינת באיזה בית ספר תהיי- בין לאומי או סתם ציבורי רגיל) אז אני לא ממש יודעת מה להגיד לך, אבל רק אל תצפי שאנשים יתנפלו אלייך בנשיקות וחיבוקים ברגע שאת נכנסת לכיתה...כי זה לא ממש יקרה (נכן שאני מגזימה אבל אני רק רוצה לתת לך להבין שאסור לפתח שום ציפיות וצריך לבוא מוכנים לכל מצב). רוב הסיכויים שיהיה לך קשה מבחינה חברתית, במיוחד בשנה הראשונה שהיא הכי קשה. אבל יכול להיות שכן ייצא שתפגשי אנשים נחמדים (אולי גם יש שם קהילה יהודית גדולה,) זה הכל תלוי במצב ובמקום. איך מעביריןם את הימים? תראי, פה זה מדינה קרה, אז אנשים הם הרבה בבית. ורוב העיסוקים הם קשורים לבית (או לפאב..) אז צריך ללמוד להעסיק את עצמך ולמצוא לעצמך תחביבים. טוב, אני חייבת לסיים עכשיו, מקווה שעזרתי לך קצת. אם יש עוד שאלום או מה שלא יהיה אל תתביישי לשאול! ביי חמודה! שלך, ליבי

Julia16

New member
אופס... עברתי על ההודעה שלך שוב

פעם ופתאום קלטתי שאת מסיימת תיכון בארץ ככה שאת בכלל לא תהיי בבית ספר במקסיקו. אם ככה אז מה את מתכוונת לעשות שם?

Odish16

New member
הממממ

קודם כל ברוכה הבאה! שנה וחצי זה המון זמן! אבל המון! נצלי אותו הכי הכי הכי הכי שאפשר..אחרת תצטערי על שלא ניצלת את הזמן בישראל. בקשר לשפה ששאלת..אני כאן עודמעט 5 חודשים..וואיא יך הזמן עובר מהר אבל לאט..אל תשאלו..המממ ואני לא יודעת כמעט כלום..זה או שאני דפוקה ולא רולטת או שאני פשוט דפוקה ולא קולטת..אבל לכל אחת יכולת הקליטה שונה..לעומת זאת..במקסיכו מדברים גם ספרדית? הלא כך? אם כן, סבבה..אחלה שפה. אני בכלל לא שולטת בשפה הנורבגית.. והמצב החברתי? המממ, לא הכי..כי אם נאי לא יודעת את השפה.איך אני אתקשר איתם? הבורים האלה בקושי יודעים אנגלית. אז המצב לא משו..ובנוסף לזה שאני לא אתפח לאנשים זרים ולא מוכרים לי..אני די ביישנית ליד אנשים. איך מעבירה את הימים? בשעמום מוחלט מול המחשב בבית כל היום..אין מה לעשות כאן חוץ מלגסוס.. בקשר לצבא..אני מקווה שאני אהיה בצבא בישראל..אני רוצה בכל אופן..אבל אין לגעת את העתיד. ומקווה שתשתלבי בפורום החביב הזה..וברור שנענה לך..אין לנו ממש חיים חוצמזה..אז בינתיים ביי ביי ותמשיכי לכתוב בפורומינו החביב..

e X o T i C

New member
תודה !!../images/Emo51.gif

אתם ממש חמודות... אל תדאגו אתן תיראו אותי עוד הרבה.

אגב צבא

כשעוזבים את הארץ לפני גיל 16 לא חייבים לעשות צבא. אחר כך את כבר צריכה למצוא דרך להשיג פטור.

feeler

New member
תיקון טעות...

כשעוזבים את הארץ לפני גיל 14 לא חייבים לעשות צבא

feeler

New member
את בטוחה?

כי אם כן, זה אומר שאני לא אצטרך לעשות צבא...

שנה שעברה כשהייתי בשגרירות

אמרו לי 16, ואני לא עושה צבא כי עברתי לפני 16. לך תבדוק בשגרירות (או לכי, סורי אני לא זוכרת אם את\ה בן או בת)

sivani

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

מקסיקו? מגניב,אני מכירה מישהי שגרה במקסיקו פעם
אני אתחיל לענות על שאלה שאלה: שפה-האמת שלי אין בעיה כי גם לפני שעברתי הייתה לי אנגלית מעולה וכמובן שזה רק שיפר אותה.אני חושבת שלך תהיה יותר בעיה כי את עוברת למדינה שהאנגלית היא לא שפה רשמית הראשונה שלה-בטח תלכי לאולפן או משהו ללמוד את זה. אולי יהיה לך קשה,אבל תמיד טוב לדעת עוד שפה. מצב חברתי-על השאלה הזאת קצת קשה לי לענות לך,מכיוון שאני עדיין בבצפר (בת 16). האמת,שאם את לא בבצפר,יהיה לך קשה למצוא חברים,בגלל שזאת המסגרת החברתית היחידה הקבועה פה. את כל החברים שלי אני מכירה דרך הבצפר וגם כמה דרך הקהילה היהודית. אני בעיקרון מה שאני כל היום זה שיעורי בית,מפעם לפעם יוצאת עם חברים,קניונים וכאלה. בקשר לצבא,אם עזבת מתחת לגיל 16 את לא חייבת לעשות צבא! אבל אם אחרי,יהיה לך קצת בעיה להוציא פטור. ברוכה הבאה
סיון

e X o T i C

New member
לא ידעתי...../images/Emo4.gif

את החוק הזה שאמרתם לגבי הצבא...
בגלל זה זה נראה לי מוזר שחלק מכם מתכננים לא לעשות. משפחה וחברים בטח שיש לי, אבל משפחה- לא כאלה שאני ארגיש בנוח ממש לגור אצלהם כל השנים האלה...וחברים, טובים מאוד אבל לא בא לי לנחות על איזה משפחה לכל זמן הצבא...
ולגור לבד נראה לי ממש לא משהו
המשפחה שלי רוצים לנסוע לשליחות לשם ל-3 שנים בערך, ואני הבעיה...
בגלל זה עכשיו אנחנו מבררים כל מיני אפשרויות. בכולופן- תודה רבה על התגובות! לא ציפיתי...
ת'אמת אני בסוף מקווה שלא ניסע כי כיף לי בארץ.
אבל רוב הסיכויים שכן...זה לא ממש תלוי בי..
כל עוד אני רק בת 16

ברוכה הבאה בובע!../images/Emo24.gif

בטח שאפשר להצטרף!!! וולקאם מיי דיר!!! (לא דיר חזירים אלא דיר כמו 'יקירתי' טחחחחח
מה נסגר איתי היום?) אוקיי לשאלות שלך: שפה, בארץ הייתי טובה באנגלית אבל פה ממש אבל ממש השתפרתי... אני חושבת שאני כבר שולטת בה יפה מאוד ותמיד לומדים מילים חדשות ככה שאי אפשר לדעת פרפקט. אפילו אלה שנולדו פה לא יודעים המון דברים...
בהתחלה התביישתי לדבר ליד אבא שלי כי הוא סקוטי ואנגלית זו שפת האם שלו.
וגם יש לו מבטא מצחיק כשהוא מדבר עברית... תשאלו את ליבי ואודליה...
מצב חברתי: כמו שאומרים: "יום עסאל יום באסל" (ובאיות ותירגום חופשי: יום דבש, יום בצל
) יום אחד אני יכולה להיות בשיא הביאוס ויום אחרי זה לצחוק מכל שטות ולהיות הכי מאושרת שאפשר (כמו שאני בדר"כ
) איך מעבירים את הימים? לאט ובזהירות...
לא, סתם... את יודעת, לומדים פה רק 5 ימים בשבוע... ככה שהסופשבוע ארוך, יש מועדונים, יש חברים, באמצע השבוע יש פגישה בקהילה היהודית... חיים בסדר אבל ממש לא כמו בישראל בישראל הייתי הרבה יותר אקטיבית מבחינה חברתית. אני מתכננת על לעשות צבא, אבל נראה. זה לא ממש בטוח... למרות שאני מאוד רוצה. וזהו בובית... אז ספרי קצת על עצמך...
מקווה שעניתי לך על כל השאלות וחסר לך שאת לא ממשיכה לכתוב בפורום
ביי ביי...

למעלה