היי לכם ערב טוב

היי לכם ערב טוב

הגעתי להבנה ולמסקנה לעצמי, שכל מה שלימדו סיפרו וחינכו אותי במהלך חיי הכל שקר, בולשיט אחד גדול.
אך עדיין לא הסקתי, והאמת גם לא התעמקתי מידי בלדעת מה כן נכון והאמת בחיים ובעולמו. (אם בכלל יש משהו)

ולכן שאלתי
הסור מרע =מהעבר השיקרי, חייב לדעתכם להיות עם העשה טוב =לדעת את האמת.
או
סור מרע =מהעבר השיקרי, ועשה טוב = תיחיה את החיים כרוצנך ובחופשיות ???

אפשר לומר אדם צריך לדעת את האמת שלו, אחרת הוא ממשיך לשקר על עצמו.
ואולי,לאו דווקא שהאדם חייב לדעת את האמת, חיים פעם אחת נצל כל דקה בכיף.

אשמח לדעתכם.

אישסקרן

New member
יש עוד אפשרות

לחיות בתוך השקר אם כיף לך שם...

שקר או לא, אני עדיין נהנה לשבת על דף יומי עם חברותא טובה
הכל שקר, אבל מה אכפת לי? כל עוד אני נהנה...

לתכנן את החיים על פי שקר או אמת לא משתלם, מה זה בכלל אמת ושקר?
אני יוצק תוכן לתוך כד ומדביק עליו מדבקה ׳אמת׳ וזהו...
עדיף כבר לתכנן חיים על פי שקולי תמורה/תועלת, לא משנה אם מדובר באמת או שקר.

אתה קיצרת , אני הארכתי

שיקולי רווח ותועלת - זה הקוד
עיינו במה שכתבתי לNOBODY בתגובה שספק אם נקראה כיוון שהגבתי מאוחר לשרשור שבת שלום האחרון שלו - הודחק כבר לעמ' 2 אבל טרחתי והארכתי, אז כל אלו שהנושא תופס אותם בהפתעה לא רצויה באמצע החיים - קראו, אולי יתן לכם עוד מבט. (זהירות, קשה לעיכול)

chaynobody

New member
תודה לך סמוכה

ראיתי את התגובה שלך וגם אני הגבתי שם באריכות - בבקשה עייני שם.
תודה!

nini132

New member
איך זה קשור?

היתרון שלהיות חופשי הוא שאתה יכול לשבת על דף היומי, כן יש גם חילונים שלומדים דף היומי.
כחילוני אתה יכול לחגוג על כל העולמות, ללמוד מתי איך וכמה שבא לך, ולשבת על דף גמרא עם שניצל טרף קפה וסיגריה בשבת.
כחרדי אתה יכול ללמוד דף גמרא, בכולל עם חברותא שלא בטוח שתקבל פירושים הנוגדים את הדרך המקובלת.

אישסקרן

New member
לא נראה לי שאנחנו חלוקים

אדרבא, אם הדרך החילונית כפי שתיארת אותה מסתדרת עבורו, אז לבריאות ושיהיה לו בהצלחה.

אלא שמדבריו נראה לי שהדחף אצלו גדול לעזוב את עולם השקר ורק בגלל שהוא שקר.
שימי לב שבדבריו חלק ה - ׳סור מרע׳ הוא בבחינת וודאי.

ולכן עצתי לו היא לא לעזוב מפני השקר בלבד אלא רק אם זה ישתלם לו לטווח רחוק.
מנסיון (לא אישי אבל של מישהוא קרוב מאוד) ייתכן מצב שמשתלם להשאר גם בעולם השקר לטווח הרחוק.

בקיצור שישקול את הענין בכובד ראש ולא מתוך דחף או להט של מרידה, והעיקר שיעשה מה שטוב לו

יתכן ולא הסברתי את עצמי נכון

שאלתי לא על סגנון ואופי החיים, זה בודאי כל מה שאתה עושה זאת האמת שלך.

כוונתי היתה, אחרי שהתברר לך שכל מה שסיפרו/לימדו/חינכו אותך על מהות והשקפת העולם שקר, האם צריך לדעת מה כן האמת?‏ או פשוט תחיה את החיים כרצונך ובחופשיות.

בן כפר

New member
אל תגזים, לא הכל שקר

מאכלי חלב בשבועות זה בסדר גמור, גם חמין זה לא רע בכלל.

וברצינות, חלק מההתפקחות שלי היה להבין שאין אמת ושקר אבסולוטיים, הכל עניין יחסי. כמו נימוס, כמו מוסר.

ועם כל זה

לאכול מאכלי חלב בשבועות ביחד עם החמין הבשרי זה גם לא רע בכלל, ומכיוון שאין אמת ושקר כדבריך אם כן למה שהוא ייאלץ לא לאוכלם ככה יחד?

להגיע לאמת

קח בחשבון שאם אתה רציני, אז להגיע לאמת זהו תהליך ארוך שיכול להימשך שנים, ויכול גם לא להסתיים כלל.

הגישה שלי היא לחיות כפי ההכרעה שאתה מכריע במצב הנתון. ייתכן שבעתיד תגיע לתובנות שונות מהתובנות הנוכחיות שלך. ייתכן שאז תרצה לשנות את דרך החיים שלך.

הדבר היחיד שאני מציע להיזהר מפניו הוא מצב של stand by, מצב של המתנה עד ש"תגיע לאמת".

מזגזגת2

New member
ערב מצוין

תרגיש בבית.

תגידו? יש מבצע של 2+2 על מוצרים חדשים?
בתוך יומיים, ארבעה חדשים... לא רע.

חיפוש נעים, איך אתה הולך לעשות זאת?

אני מניחה שאתה מחפש אמיתות לשקרים שגילית, ליסודות הדת.
בינתיים אני מצאתי את התאוריות המדעיות מתקבלות יותר על הדעת.

שום דבר לא חייב להיות עם שום דבר, אתה תעשה מה שטוב לך ונכון לדעתך כל עוד אינך מתנגש עם ההגינות הבסיסית שלדעתי צריכה להנחות אדם בעולמו אשריך וטוב לך.

מה שהנחה אותי בשלב בו התפתחה אצלי הידיעה שהכל שקר זה שאם אני טועה אני הולכת לשלם מחיר לא פשוט על העובדה ש'בינתיים עד שאמצא את האמת' אחיה סתם בחופשיות.
אבל תמיד אפשר ללכת ולחזור, ידו פתוחה לקבל שבים, כך אומרים. אך איני מאמינה גדולה בזיגוזגים....

אין חוקים במשחק הזה, ובחיים האלה, וזה מה שטוב.

למעלה