היי לכם, טולקיניסטים.

Hermione HP

New member
חחחחחח כן......./images/Emo20.gif

ואני מודה שתמיד קשה לי לקרוא מחדש את ה"פ, אחרי שאני קוראת את שרה"ט, לעבור מן המורכבות של טולקין לפשטות של רולינג... בכל מקרה, כנראה שלא נתקלת בהרבה, ולא במיטב הפוטריסטים.. יכול להיות שהם סתם היו במצב רוח...=)... בכל מקרה, האנשים בפורום ה"פ הם בעלי חוש הומור גדול, ומאוד מצחיקים. חחח הולכים שם הרבה קטעים... ואפשר לומר שחוש ההומור ממש נוגע בגבול הטעם הטוב(כמו למשל להתחתן עם אייקון חיפושית)... אבל בכל מקרה הם גורמים לי לצחוק הרבה, וזה דבר שלא קורה בד"כ..
... אניוואי, חבל שלא הכרת אותם... יש לרובם חוש הומור הרבה יותר מפותח משלי..
אני בהחלט מסכימה עם ההגדרה שלך לסלית´רינים. ואת התשובה לזה ניתן למצוא בפאנפיק Draco Dormians ששם דראקו מאלפוי (בתור סלית´ריני מובהק) מתגלה כדמות יותר עמוקה, וגם הארי נפרד מהשטחיות שלו. בכל מקרה, פה זה לא פורום ה"פ, זה פורום טולקין, ופה לא צריך לדבר על הארי פוטר. ואני גם יכולה להבטיח לך, שיש פוטריסטים שסבורים שהדמויות בה"פ הם שטוחות, אפילו אם הם לא רוב מוחץ.

אתה צודק, היה יותר מעניין אם...

למשל, פאנסי הייתה מתאהבת נואשות ברון/נוויל (?!). או שדראקו היה נחמד לפעמים, והיו גם סלית´ריניות יפות, לשם שינוי...

דפנה10

New member
עוד משהו...

את הקטע הקודם כתבתי די בקריז אבל אני לא מתחרטת עליו אני עדיין לא מבינה איך אפשר לכנות את שר הטבעות הספר של המאה העשרים ומה שאני (ועוד רבים אחרים) אוהבים בספר זה דווקא את זה שרולינג לוקחת רעיונות מתכנים אחרים. הרעיון של שילוב בין האגדה למציאות הוא גדול. אני לא מבינה למה המלחמות אתם תעריצו את טולקין ואנחנו נעריץ את רולינג נ.ב למען האמת,מצידי את (וכל הטולקניסטים)יכולים לחשוב מה שאתם רוצים ממש לא בא לי לריב איתכם

Hermione HP

New member
עינת..... ../images/Emo20.gif

יש הרבה דמיון. ושר הטבעות יותר עמוק, ויותר קשה. ואם אני אומרת את זה, תאמיני לי שזה נכון. טולקין בנה עולם שלם. רולינג רק הוסיפה לעולם קיים תוספות. תאמיני לי, שזה שונה. תקראי את הסלימריליון, ותביני על מה אני מדברת... לעוד פרטים, תפני אליי במסנג´ר... ואני אני רוצה להבהיר! אני לא טולקינאית! אני יותר פוטרפאנית מטולקינאית...

דפנה10

New member
אני לא אהבתי את שר הטבעות

וגם לא את ההוביט א)אין שום עומק בדמויות של טולקין ב)אין "אקשן" או עם אתם רוצים "מתח" בסיפור ג)השפה הכבדה די מעיקה ד)ברור לנו איך העלילה תתפתח ומה יקרה הלאה ה)יריעת העולם הרחבה של טולקין לא כל כך רחבה (גם אני יכולה להמציא שמות של שניים שלושה עמים) ו)יש מספר מסוים של דמויות שאולי מאופינות טוב אבל כל השאר הם רק שמות שלא אומרים לנו כלום ולסיכום אני לא אהבתי את הכתיבה של טולקין

Hermione HP

New member
את סתם אנטי! ../images/Emo20.gif

א. יש ויש עומק. אם תקראי את זה במקום ללגלג כל שתי שורות את תראי.. ב. יש הרבה מתח ואקשן! ושאת אומרת דבר כזה זה ממש מפגר. יש המון מתח ו"אקשן"! ג. השפה הכבדה היא מאוד יפה. את מעדיפה שזה יהיה כתוב בצורה יומיומית?! ושהם ידברו ככה: "תביא ת´סיגריה"? זה חלק מהספר, השפה "הכבדה". ד. בכלל לא. ה. היא מאוד! וזה רק מלמד שלא הבנת כלום ממש שקראת!!!!!!!!!!! תקראי את הסלימרליון, ואם עדיין תטעני שזאת לא ירעיה רחבה, סימן שאת ממש מפגרת. זה לא רק העמים! הוא המציא הסטוריה שלמה עליהם, ועולם שלם! "הארץ התיכונה" לא קיימת באמת, הוא בנה אותה! הוא בנה את כל העולם! זה לא רחב מספיק בשבילך?! ו. לא אומרות כלום? חה! אם תקראי תביני. זה היה ממש מרגיז. ואם את לא אוהבת את שר הטבעות, מה לעזאזל את עושה פה??

Hermione HP

New member
אנשים כמוך מוציאים לנו שם רע. ../images/Emo20.gif

למה נכנסת בכלל? רק בשביל להגיד כמה שטולקין גרוע? את מוציאה למעריצי הארי פוטר שם רע, כשאת מתנהגת ככה. וזה מאוד חבל שאת לא מבינה את סגנון כתיבה של טולקין, שהוא מאוד קשה ומסובך, אבל מאוד מרשים. או שאת כל כך אנטי שאת לא רוצה לראות כמה שאת טועה, או שאת סתם ילדה מפגרת עם פיגור שכלי. למה את פה?! בשביל להגיד לאנשים כמה שמה שהם קוראים הוא גרוע?? תתביישי לך. זה היה ממש מפגר ומגעיל.

Hermione HP

New member
אנשים כמוך מוציאים לנו שם רע. ../images/Emo20.gif

למה נכנסת בכלל? רק בשביל להגיד כמה שטולקין גרוע? את מוציאה למעריצי הארי פוטר שם רע, כשאת מתנהגת ככה. וזה מאוד חבל שאת לא מבינה את סגנון כתיבה של טולקין, שהוא מאוד קשה ומסובך, אבל מאוד מרשים. או שאת כל כך אנטי שאת לא רוצה לראות כמה שאת טועה, או שאת סתם ילדה מפגרת עם פיגור שכלי. למה את פה?! בשביל להגיד לאנשים כמה שמה שהם קוראים הוא גרוע?? תתביישי לך. זה היה ממש מפגר ומגעיל.

Sern

New member
אני ספרתי קצת יותר...

אתר ה- Ardlambion מציין שיש 32 שפות (כולל אלה שלא נכתבו לגמרי, או כמעט בכלל - כמו Westron שרק שורבטה קלות). ועמים? בארץ התיכונה, בעידן השלישי יש יותר מעשרים. שלא לדבר על העידן השני והראשון, וימי הקדם (The Elder Days) ורוב העמים האלה נכתבו בפירוט מפחיד. כמובן שיש כמה שוליים שרק מוזכרים בשורה פה ושם (Khand וה - Easterlings למשל). (ומעבר לזה, אני כל-כך לא נכנס לוויכוח הזה.
ארם.

Lambengolmo

New member
איפה בארדאלאמביון כתוב שיש 32 שפות?

הווסטרון היא יחסית מקרה טוב, לעומת האבארין לדוגמה, בה ידועות לנו שש מילים בלבד, שמשמעות כולן elf.

Lambengolmo

New member
ולא בכדי. אגב, גיא, למקרה שפספסת,

הוספתי כמה דברים ל-Náremarde. אני מקווה שתמצא אותם מעניינים.

GuyDuer123

New member
תודה! אחלה עידכון.

מעניין איך טולקין היה מגיב ל"עבריזם". סך הכל, שתי שפות כל כך שונות, אבל מקרים די רבים יחסית של דימיון... (אף על פי שאולי הוא ידע קצת מזה, כי אני זוכר שהוא ידע דבר אחד או שניים על עברית...)

Lambengolmo

New member
../images/Emo92.gif . מבחינה סטטיסטית זה מתחייב

שיהיו מילים רבות בעלות צליל דומה ומשמעות דומה בשפות שונות. עם זאת, נראה שחלק מהמילים לקוחות במודע משפות אחרות. אני די בטוח שהרוב המוחלט של הפיניזמים והגרמאניזמים היו מכוונים, שהרי מילים כאלו לא היו יכולות להיות נטולות השפעה חיצונית בלי שטולקין היה מבחין בכך.

למעלה