היי לכל האהובים והאהובות..

היי לכל האהובים והאהובות..

גם אני מהחבר'ה שהרבה זמן לא כתבו
... ותמיד פה בעדכונים.ראשית אני מקווה ששלום כולם/ן טוב כיף לראות את כל הכותבים.. רציתי להגיד משהו על שביתת המורים מכיוון אחר. כן , כמובן שישנם אנשים שיוכלו לעשות "בית ספר ביתי" ולקחת שיעורים פרטיים וכל הדברים הללו ואולי גם להצליח יותר...כי הם לומדים לבד, בקבוצות קטנות, בקצב שלהם, משלמים כראוי והכל טוב ויפה. בכך, הם מזכירים לי את אנגליה של פעם שהמעמד הגבוה למד והמעמד הנמוך לא למד!. בני המעמד הנמוך (אוליבר סטון)
היו ברחובות עבדו במפעלי זיעה, שרתו את אלו שלמדו ולבטח לא היה להם סיכוי חברתי הוגן כמו אלו שלמדו בבית באופן פרטי. והאין זה מספיק שעדיין בימנו אנו יש הבדלי מעמדות כיוון שהעשירים והאמידים יכולים לקחת מורה פרטי ושיעורי השלמה מעבר לבית הספר? ועכשיו, זה יהפוך להיות הדבר המרכזי... ובכן אני רוצה להכריז פה שוב "חוק לימוד חובה חינם" מנסה בקצת למזער פערים חברתיים, מנסה בקצת לתת אפשרות שווה להתקדמות בחיים, ללא בית ספר ילדים מהמגזר הבינוני ומטה לא יוכלו להשלים בגרויות לבד, אין להם את האמצעים שלרוב הכותבים כאן יש. כשאנו התומכים ב"בתי ספר בתיים/ פרטיים" אנו חוטאים לעוול חברתי מזעזע. דבר נוסף, המקום החברתי
אותו ציינתם הוא קריטי להתפתחות אישיותית תקינה ! ילד שיש לו מורה פרטי בבית אף פעם לא יחווה תיסכול מכך שלא תמיד הוא יקבל מה שבהוא רוצה כיוון שהוא משלם והוא יקבל. בבית הספר יחוו כולם תיסכול הכרחי שלעיתים לא מקשיבים רק לי, אני לא מרכז העולם,לא לפי הכסף שלי ישק דבר, אני לא קונה את המורה שלי, אני רואה אחרים, אני מבין שלא תמיד ילכו רק לפי הקצב שלי אלא יש עוד כמה אנשים שיש להם קצב שונה ואני צריך להתחשב. ילדים שלא במסגרת חינוכית לא מפתחים את החברתיות שלהם, קשה להם להתפשר ולהתחשב, הם לרוב בטוחים שהם מרכז העולם
והם יכתיבו את הקצב... אני מסכימה שבתי הספר צריכים לשוב לתפקידם ראשי - חינוך חברתי ערכי! הלימודים והידע הינם חלק מהחינוך הזה כדי שלכולנו תהיה האפשרות להיות חלק מ"השיחה הגדולה" ללא הבדל מעמדות. חבל שבית הספר מושפע מתהליכי אקדמיזציה וכסף ועל כן מתמקד רק בבגרויות ומפספס את תפקידיו העקריים. ולבסוף שכר המורים והתנאים הנוראים בבית הספר. בשנה הבאה אני נכנסת למערכת החינוך כיועצת . רוב חברי אומרים לי שאין לי למה להכנס לבית הספר , שבחוץ , כבר עכשיו, באופן פרטי אני מרוויחה הרבה יותר (מה שנכון
). מערכת החינוך היא מלתעה שתפקידך כמורה מועד לכישלון- השכר נמוך, שעות מעטות מידי, ציפיות לא ריאליות יחסית לתנאים, ריבוי תלמידים בכיתה כאשר לכל אחד צרכים אחרים, הורים שמחצית הזמן לא איכפת להם ובמחצית השנייה מאשימים את המערכת בכשלון הילד שלהם...רוב המורים שוקלים לא לחזור ללמד אחרי מסע ההשפלה הזה שהם עברו - מצד הממשלה, משרד החינוך, ההורים והמאבק הקשה שהם זוכים לו כל יום עם התלמידים. רובכם מדריכים, תזכרו מה זה להיות בפעולה (כשהילד בוחר לבוא...) של 15 ילדים, מתפרעים, כל אחד רוצה משהו אחר, לך כמדריך יש מטרה בפעילות, ואתם שני מדריכים על קבוצה בת 15 ילדים, יש לכם בדיוק שעה וחצי בשבוע - זכרון לא פשוט נכון?. עכשיו תכפילו את זה ל40 תלמידים,שלא בוחרים להגיע מרצונם המחופשי, כל יום, לפחות ארבע שעות ביום, מורה אחד! בוא נראה מי מוכן לקחת על עצמו את המשימה הבלתי אפשרית הזו ובאיזה שכר?! אני כולי תקווה שהמדינה תעשה ולא רק תגיד כי "החינוך זו העדיפות מספר 1 של מדינת ישראל". אוהבת הרבה
רינת

nitaig

New member
הפגנת הנוער נגד צווי הכפייה!

ישנה הפגנה של בני נוער שמטה מאבק הנוער, מנו"ע ונוער מרצ מארגנים ביום רביעי הקרוב!! בשעה אחת בצהריים! ההפגנה תתקיים מול בית הדין הארצי לעבודה (ברחוב קרן היסוד לא רחוק ממרכז העיר). ההפגנה היא הפגנת תמיכה במורים והיא נגד צווי המניעה! לא ניתן לבית הדין ולממשלה להפוך את מדינתנו למדינה דיקטטורית ולא דמוקרטית! מקווה לראות את כולם!

אני מרגישה פה תורך להגיב...

אני גם הרבה זמן (יחסית) לא כתבתי בפורום. וזה חבל... אבל עכשיו לנושא של ההודעה. אני מסכימה עם רינת כמעט בכל מילה מילה. אבל אני לא הולכת להתייחס למעט הזה, אלא לחלק שאיתו אני כן מסכימה. החינוך הוא דבר כל-כך מרכזי, בהכל. בחיים. בלי חינוך, אין לנו את העולם שאנחנו מכירים היום. כואב לי מאוד שנותנים יחס לא הולם (בלשון המעטה) לחינוך, אבל כואב לי עוד יותר שנותנים יחס טוב כל-כך למקצועות אחרים, ושכאשר מעלים את הבעייה עדיין אין התייחסות הולמת. ההבנה במדינה הזאת היא שגויה! לחשוב שתפקידו של רופא, לדוגמא, הוא יותר חשוב משל מורה, זה לא נכון. בלי מורים לא היו רופאים, לא היו עורכי דין, לא היו שום תפקידים, כי הכל מתחיל בחינוך! ולא בחינוך היקר, של מורים פרטיים. בחינוך של כולם. בחינוך שכל אחד ואחת ראויים לו. לעבור לחינוך שמבוסס רק על שיעורים פרטיים זה לא נכון, לא מוצדק, ולא יעיל. המאבק של המורים הוא כל-כך הרבה מעבר למשכורת. גם, כי כן, מורים ראויים למשכורת טובה, הם עובדים קשה. הרבה פעמים יותר ממה שאנחנו חושבים ומבינים. אחת הסיסמאות של המורים, בצחוק היית, "מורה טוב הוא מורה בלי חיים" וזה נכון. המורים שלנו בודקים מבחנים על זמנים, עבודות, כותבים מבחנים ועבודות, יושבים בבית וחושבים איך לעזור לכל תלמיד, המחכנים חכינים דברים לשכיתות שלהם, הרכזים יושבים עם הרכזים.. ויש עוד כל-כך הרבה. אני עצובה להגיד על עצמי שהבנתי את זה רק השנה דרך המאבק הזה שבו למדתי המון. הוראה זה לא רק מקצוע... ואם כולנו נבין את זה אולי המצב יהיה טוב יותר ובנימה אופטימית זו, המשך שבוע נעים!

למעלה