היי לכולן

סינדי8

New member
היי לכולן

אני לא חדשה, הניק הקודם שלי היה אושר ופתחתי חדש כי שיניתי סיסמאות למייל ושכחתי

שאלה?
האם יש קשר בין מחזור ארוך וביוץ איטי לאנדומטריוזיס?
ביוץ איטי הכוונה שקצב גדילת הזקיקים איטי ביחס לממוצע....

שמתי לב לזה רק עכשיו כי אני עושה לראשונה מחזור טיפול ע"ב טבעי ולוקח לזקיק מלא זמן.....

תודה?

liats80

New member
אולי

אבל זה לא קשר ברור.
אצלי בטיפולים זה היה תלוי פרוטוקול. לפעמים הזקיקים הבשילו בזמן הצפוי ולפעמים לקח להם הרבה זמן לגדול. לפני הטיפולים אני לא ממש יודעת לומר לך, אבל המחזור שלי היה בסביבות 28-32 יום.
בדר"כ מדברים על מחזור ארוך בעניין של דימום ארוך, לא בזמן שעובר בין וסת אחת לשניה ואני לא לגמרי בטוחה למה התכוונת.
בכל אופן, למיטב ידיעתי אין משהו מוכח ובכל אופן אין פתרוון ספציפי לאנדואיות בנושא, כך שגם אם הקשר קיים הטיפול הוא הטיפול הסטנדרטי של התאמת פרוטוקול.
שיהיה בהצלחה!
ליאת.

זואילי

New member
לא חושבת שקשור.

כל אישה ומחזורה היא בלי קשר לנוכחות אנדומטריוזיס.

אצלי הקצב נורמלי מאוד. ביוץ בזמן ולאחריו תמיד בזמן הווסת.
היה לי סבב אחד בו הזרקתי 16 ימים וזה היה מבחינתי חריג. אבל בד"כ תמיד הכל תיקתק כמצופה.

כשעושים סבב טבעי מגלים הרבה דברים על הגוף ועל הסייקל.

אני מבינה שהסבב הקודם לא צלח

אבל שמחה לשמוע שהפעם נתנו לך לנסות טבעי.

(האם את פוליציסטית? לפעמים גם זה משפיע על הזמן של גיוס הזקיקים בסבב טבעי.)

סינדי8

New member
תודה

אני לא פוליציסטית, אני מקבלת מחזור כל חודש אבל אף פעם לא 28 יום לפעמים הרבה יותר וזה יכול להסתכם ב-10 מחזורים בשנה.
פעם קרה לי שחיכיתי 46 ימים בין מחזור למחזור (לפני הטיפולים) ובדיקות ההריון הביתיות היו שליליות אז לא הייתי בהריון כימי.
זה היה מקרה נדיר, בממוצע המחזור שלי 36 ימים וזה לא הכי סדיר.....חשבתי שיש לזה קשר לאנדו'.

אני שמחה שהלכתי לד"ר שי אליצור בהמלצתכן החמה והוא דיבר איתי על סבב טבעי בניגוד לחודש שעבר שנתנו לי כל מיני דברים לעיבוי הרירית שבכלל אין לי בעייה עם עובי הרירית

אגב, המחזור האחרון, שנגמר עכשיו היה ממש קשה עם דימומים חזקים מאוד, יכול להיות שזה קשור לאסטרופם ולפרוגינובה שלקחתי?

זואילי

New member
אז הנה.. ענית לעצמך

המחזורים שלך פשוט ארוכים (הסייקל). אבל זה לא בהכרח קשור לאנדו. וכן. לפעמים הווסתות שלאחר הורמונים יכולות להיות קשה מהרגיל. אני תמיד אחרי טיפולים סיימתי מדממת כמו חיה שחוטה. אבל גם זה כמובן תלוי גוף.

למעלה