היי לכולן - שאלה

נטל

New member
היי לכולן - שאלה

אני חייבת לציין שאני דיי חדשה כאן (לצערי)....ועם כל ההרגשה הדיי זיפתית נורא נחמד לי לקרוא את כל התגובות והעידוד של כולן כאן.(עם כל זה שזה נשמע רע - אבל אתן בטח מבינות אותי..).זהו טיפול ראשון שלי לפניו לא טופלתי בשום דבר לא בכדורים ולא בכלום.. (הרופא נשים פשוט היה אדיש מדי ואני הייתי נאיבית ולא הבנתי מה קורה סביבי ורק לאחר שנתיים של נסיונות הרופא החליט לעשות בדיקת זרע לבעלי - ואז הבעיה התגלתה אצל בעלי. אז ככה אני מזריקה כבר כ - 8 ימים דקפפטיל קצר וההרגשה דיי בסדר גמור את האמת אני דיי מפחדת מזה שזה בסדר או שזה קצת מוקדם מדיי להרגיש לא בסדר? אזאי אני מצפה כל הזמן לתופעות לוואי וזה בעיקר מפחיד אותי, קראתי ושמעתי כל כך הרבה על תופעות לוואי - שרק מזה אני מפחדת. האם קיימות תופעות לוואי בדקפפטיל או שזה רק עניין של זמן (עיקול הגוף את ההורמונים)? ושאלה נוספת - אני צריכה להזריק גונל F בעוד כמה ימים וההזרקה נעשית בבטן (מ פ ח י ד...) מה הם תופעות הלוואי? והאם הזריקות הן כואבות? אני מזריקה דקפפטיל כל יום 0.1 וברגע שאני אתחיל להזריק גונל F הכמות של הדקפטטיל תרד לחצי. (את הגונל אני מזריקה רק 5 ימים). אנא בנות הסבירו לי בבקשה על תופעות הלוואי, ואם בכלל הן קיימות? ושאלה נוספת ? האם יש סיכוי להקלט בהפריה ראשונה להריון? או שאני סתם משלה את עצמי? קרו מקרים מעולם? מצטערת על השאלה הארוכה... רב תודות נטלי.:

באאבו

New member
היי נטל

מה´זתומרת האם יש סיכויי להקלט בהפריה ראשונה?? בוודאי.. אחרת, היו קופצים ישר להפריה שיש בה סיכויי להקלט
אין שום סיבה בעולם שהפריה ראשונה תהיה פחות מוצלחת מהפריה שלישית, למשל.. זה אמנם לא ערובה להצלחה, לצערי, אבל זה 100 אחוז נסיון, אין נסיונות סרק. לגבי תופעות הלוואי של הגונל ושות´, אני לא כל כך יכולה לעזור לך, כי אני מטופלת בזריקות אחרות. הזריקות באופן כללי כואבות כמו זריקות. לא נעים, לא נורא.. ובבטן זה נשמע באמת מפחיד, אבל זה הכי פחות כואב שם. בחיי.. ניסיתי הכל.
את נשמעת לי מאד לחוצה, ומתרגשת.. אז אני מציעה לך לקרוא קצת על הנושא, כדי להרגע. יש אתרים מצויינים עם המון מידע או ספרים שמפרטים את הטיפולים האלה. והכי חשוב - אנחנו פה..
(אגלה לך בסוד שיש כאלה תפוזיות שאפילו באמצע הלילה כותבות..
) אז, ברוכה הבאה אלינו, ומקווה שמאד מהר תעברי לפורום הריון (מה שקוראים פה "הפורום השכן").. בהצלחה! באאבו אגב - הרופא שלכם בהחלט לא אחראי שהוא החליט לשלוח את בעלך לבדיקה רק אחרי שנתיים.. אבל, לפחות גיליתם מה הבעיה, לא??

עמית@

New member
אמת או חובה??

לא חובה שיהיו לך תופעות לוואי- לא לכל אחת יש תופעות (ובטח לא אותן תופעות) ממש כפי שבהריון כל אחת מגיבה אחרת. לכן אין טעם למלא לך את הראש בתופעות לוואי אפשריות, כי השמיים הם הגבול
ההזרקה בבטן לא כל כך מפחידה- אחרי הפעמים הראשונות תרגישי כאילו תמיד היית שם. כפי שבאבו כתבה- בוודאי שיש סיכוי להפרייה הראשונה ויש פה כמה דוגמאות נאות מאוד- סטטיסטית יש את אותו סיכוי בדיוק להצלחה. אז שיהיה בהצלחה עמית

עמית@

New member
אמת או חובה??

לא חובה שיהיו לך תופעות לוואי- לא לכל אחת יש תופעות (ובטח לא אותן תופעות) ממש כפי שבהריון כל אחת מגיבה אחרת. לכן אין טעם למלא לך את הראש בתופעות לוואי אפשריות, כי השמיים הם הגבול
ההזרקה בבטן לא כל כך מפחידה- אחרי הפעמים הראשונות תרגישי כאילו תמיד היית שם. כפי שבאבו כתבה- בוודאי שיש סיכוי להפרייה הראשונה ויש פה כמה דוגמאות נאות מאוד- סטטיסטית יש את אותו סיכוי בדיוק להצלחה. אז שיהיה בהצלחה עמית

קרן פ

New member
היי נטלי

גם אני מקבלת כבר 8 ימים דקקפטיל ואין לי תופעות לוואי - שרק ימשיך ככה. את הזריקות אני עושה בבטן ואני חייבת להרגיע אותך - זה לא נעים אבל זה בכלל לא נורא ( ואני טיפוס היסטרי )
יהיה בסדר ! קרן

אופה3

New member
לנטל היקרה

קודם כל מאחלת לך לעבור לפורום השכן בקרוב מאוד, אם תקראי כמה דפים אחורה, תוכלי לראות עד כמה אני פחדתי מהזריקות, חשבתי שאני הולכת למות, התרגשתי בכיתי, התייאשתי, כבר לא ידעתי מה לעשות, בעזרת העידוד של הבנות פה הלכתי לקבל זריקות כמו גדולה, ושמעתי לעצות שלהן ללמוד להזריק לבד ללא האחות, ותאמיני או לא אני שפחדתי פחד מוות מזריקות למדתי להזריק לבד לעצמי בבטן,ותאמיני לי שלקבל זריקה בישבן הרבה יותר כואב בבטן בכלל לא מרגישים, הלוואי והייתי יכולה להמשיך להזריק לעצמי בבטן, זה פחות כואב מהישבן, אז תהיי חזקה, תתגברי על הכל, כי לא חשוב איזה כאב אנו סובלות, הכל למען המטרה הראשית, תינוק שלנו. לגביי שאר השאלות אינני יכולה לענות לך כי אין לי את התשובות. בכל זאת שולחת לך חיבוק ונשיקה ומקווה שהכל יהיה בסדר, העיקר שתהיי חזקה ועל תישברי לנו עכשיו

תוליק

New member
אין לי תשובה לאף שאלה אבל

אני כל כך מזדהה איתך, את יודעת באיזה תיסכולים אני היום (והאיש שלי עוד יותר ממני)? כבר שנתים וחצי נשואה, מנסה מהיום הראשון והרופאה הראשונה והשניה שהלכתי אליהם כל הזמן אמרו - "תלכי הביתה תרגעי, תנסי ותחזרי עוד חודשיים אם לא יקרה כלום". היתי יכולה לתלות אותם!. החודש אנחנו עומדים סופכלסופ לעשות בדיקת זרע, פעם ראשונה את מבינה?! זה כל כך מעצבן!! למה אני כותבת לך את כל זה? כי במידה מסויימת גרמת לי לחוש טוב יותר. בגלל שיש פה הרבה בנות שנשואות פחות זמן ממני - וכל כך מתקדמות בטיפולים אני מרגישה אשמה שהזנחתי והיה לי נוח לא להיות בהריון - ועכשיו אני כל כך מאחורה. אז בהצלחה עמוקה עם הזריקות, אני מקווה מכל הלב שילך לך החודש ואיננשללה לכולנו.

נועם@בת

New member
את בכלל לא משלה את עצמך

אפשר להכנס להריון מטיפול ראשון, כמו שאפשר להכנס בשני או בשלישי. היו בפורום הרבה הריונות מטיפול ראשון- וכבר נולדו מהם ילדים מקסימים. אל תדאגי אם אין לך תופעות לואי- לי הדקא הקצר היה הכי ידידותי. לאן את מזריקה את הדקא? לא לבטן? בכל מקרה את הגונל לא חייבים להזריק לבטן- אם כי מנסין זה הכי נוח והכי פחות מטריד כאשר מזריקים לבטן. אם יש לך אומץ- תלמדי להזריק לעצמך זה ממש קלי קלות. לא כואב ואת לא צריכה להיות תלויה באף אחד. גם בעלך יכול ללמוד להזריק לך - אפשר בהחלט להזריק גם לישבן, אין בזה בעיה. תופעות לואי לגונל- הגונל נחשב להורמון הכי ידידותי למזריקה, תופעות הלואי האפשריות הם- עייפות, טשטוש, כאבי בטן, נפיחות בבטן, רגישות על גבול הקריזה כמו כל תגובה הורמונלית. כמובן שלא חייבים לקבל את תופעות הלואי, ובודאי שלא את כולן. הנה, עכשיו יהיה לך עוד קצת מה לדאוג
תשמרי על עצמך, ותעשי לנו נחת עם בשורות טובות. נועם

למעלה