היי לכולם

שמש עד

New member
היי לכולם

אני חדשה פה והייתי רוצה לשמוע את דעתכם על המחשבה הבאה: אני גרה בת"א כבר שנתיים ומהניסיון שלי ושל חברותיי, קל מאוד להכיר בחורים בעיר הזאת, אבל להיות בקשר רציני שיחזיק מעמד מעבר לכמה חודשים (במקרה הטוב) - זה כמעט לא קורה. לעומת זאת כשאני רואה חברות שנשארו באזורים פריפריאליים יותר - מצבן טוב בהרבה מבחינת זוגיות אבל מצד שני הן מפסידות את כל מה שהעיר הזאת יכולה להציע - בילויים, מופעים ונהנתנות באופן כללי. השאלה היא מה עדיף? והאם תמיד זה בא אחד על חשבון השני?

טל205

New member
אני מבקש להפריד..

אולי אני טועה אך לא נראה לי שהדברים נכונים...

טל205

New member
פירוט

תשמעי, אם זה תלוי במיקום אז לא נראה לי שזה משנה בין ת``א לשאר.. מבחינת האנשים, יש המון בת``א שמקורם ממקום אחר כך שאין להכליל ולקבוע שבת``א חיי הזוגיות קצרים יותר. זו דעתי.

שמש עד

New member
אבל..

זה נכון שבת"א יש המון אנשים שהם לא מת"א אבל יש משהו בקצב החיים שגורם לחפש ריגושים

טל205

New member
לא הייתי

מגדיר את זה כך.. גם בירושלים קצב החיים די מהיר..אולי שיגרת החיים וכו.. כולנו אוהבים ריגושים אך לא נראה לי שיש קשר בין העיר לאנשים לזוגיות או לריגושים..

מותר לי

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

אני מעולם לא גרתי בעיר (אם לא מחשיבים את בית החייל בת"א) כך שאני לא מומחית בהבדלים שהצגת כאן. אבל... קצת הפריע לי הקביעה שלך: "מצד שני הן מפסידות את כל מה שהעיר הזאת יכולה להציע - בילויים, מופעים ונהנתנות באופן כללי" מאז שאני מכירה את עצמי אני גרה בישובים, מושבים וקיבוצים, ולא הרגשתי שאני מפסידה משהו. ויותר מכך: השנה וחצי ש"ביליתי" בבית החייל בת"א לא ממש ניצלתי אותה לכיוון של בילויים ומופעים (וגם לא שופינג!), ואפילו דיי סבלתי בחיים העירוניים, קצב החיים מהיר מידי ואני מאד לא אוהבת את זה... כיום אני גרה במושב נידח שנכנס אליו אוטובוס פעם ביום, השכן היחיד שלי הינו בעה"ב, וגם אותו אני רואה רק ב-20 בחודש כשצריך לשלם שכ"ד, שאר הצדדים זה הרים הרים והרים (ובבוקר הם מדהימים ביופיים!
) והקשר היחיד שלי עם העולם זה הטלפון והאינטרנט (ופעם במליון שנה גיחות לאיזורים מיושבים
) אז אולי קצת הגזמתי עם סביבת המגורים כי זה באמת שומם מאד כאן, מצד שני- אני מעדיפה לוותר על כל מה שעיר יכולה להציע לטובת פיסה של שקט. לענות על השאלה אני לא ממש יכולה, אבל הבאתי עוד נקודה למחשבה

סופה10

New member
../images/Emo4.gif

דבר ראשון ברוכה הבאה. דבר שני כמו שטל ומותר לי אמרו גם אני חושבת ככה אני עוד מעט בדרך לת"א ואני כן מחפשת קשר רציני שאולי יוביל לחתונה(אמן) ואני בכלל באה מי-ם וגם אחותי שם ואנחנו באותו ראש זה לא קשור כמובן שאני לא באה לשם בגלל כל הבילויים למיניהם אלא יותר בגלל לימודים ועוד... שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי!

לדעתי אין דבר כזה

מה עדיף כי מה שמתאים לך היום אולי לא יתאים לך בעוד שנה אם את עהנית ועושה חיים וזה מתאים לך עכשיו סבבה אם שבעת מקשרים זמניים ובא לך משהו יותר ארוך טווח אין שום סיבה שלא תמצאי אותה גם בעיר הגדולה זוגיות טובה לא מבטלת נהנתנות כי אפשר להנות גם בזוג לפעמים זה סוג שונה של הנאה או אולי דרך אחרת להנות... בכל מקרה גם אני הייתי פעם תל אביבית נהנתנית וכשהחלטתי שמספיק לי מצאתי את אהבת חיי

משיייי

New member
לדעתי זה בכלל לא קשור

אני גרה בעיר אומנם לא תל אביב וגם לעולם לא רוצה לגור שם כל הרעש הזה מי צריך את זה ולדעתי אין שום הפסד בלא לגור שם וקשר רציני או לא רציני זה בכלל לא קשור לעיר או ישוב או כ דבר כזה זה קשור אך ורק בך ובבן הזוג ושום דבר לא בא על חשבון השני אם את רק רואה וחייה את חייך נכון

הזוייה

New member
עכבר העיר עכבר הכפר

פעם מי שהיה גר בפריפריה שלך, מה שנקרא "השכונה" היה מתחבר לאנשים הקרובים למגוריו בגלל שזה מה שהיה, אף אחד לא ניסה לצאת מהמתחם הנוח ולחפש משהו מגבולותיו. ת"א היא מפלט של אנשי הפריפריה, כמה שזה מפתיע, אלו שחצו גבולות, פרצו גדרות ובאו לחוש את ה"בועה" מקרוב. בת"א גרים יותר "פליטים" מאשר תל אביביים אמיתיים. לגבי סוג הקשר אם הוא מחזיק או לא, זה כבר נתון של רצון והתמדה בלבד, אם מישהי מעדיפה "להסתחרר" מההיצע שיש בל אביב ולא לפתח ולהתמקד במשהו טוב שנפל לידיה, זה חוסר יכולת לשמר זוגיות ולהתמקד בדבר אחד (בדיוק כמו להיכנס לחנות ספרים ולהסתחרר מהמבחר). כשטוב למישהו הוא לא בורח, אפילו שיש לו גירויים ושלל פרגיות מסביבו. העיר הזו היא גם רווח וגם הפסד, אף אחד לא מפסיד כלום במקום שהוא בחר לגור בו ומצד שני כל אחד מרוויח תוסף להווי הפנימי שלו, אם הוא מאפשר לעצמו להכניס לנישה הקטנה שלו בדירת החדר המעופשת, שהכיור מט ליפול, ושותף רושם את שמו על קרטון החלב, והמרפסת היא בעצם מטר רבוע אחד שבקושי לכלב יש מקום לישון שם.ועזרא מהפיצוציה השכונתית פתוח עשרים וארבע שעות ביממה, בדיוק כשנגמרה לך חבילת הקונדומים. זה לא שאת כל היום בליינית ויוצאת להריח שירותים מעופשים בכל פאב שצץ, למי יש זמן לזה בכלל. אין ספק שיש בת"א יותר פעילות, מאשר בקיבוץ מנרה ברמת הגולן, אבל להרגיש הפסד זה תלוי בהעצמה ובעשייה, ביצירתיות,באוויר, בבעיות החנייה, בפיח, בעשן, ברצון לפעול, לצאת, לחוש. אפשר לעשות זאת גם על הר בטיבט. הכל עניין של בחירה.

c o h e n 8

New member
אני חושב ש

לא צריך לנתח את המצב יותר מדיי פשוט לתת לחיים לזרום ואני חושב שזה יבוא מעצמו וכל אחד נמצא איפשהוא נמצא ואין שום קשר לדעתי למיקום שלך ולרמת הכיף שלך.... :):)

לא מסכימה איתך

יש מלא שנמצאים בעיר ונמצאים בקשרים ריצינים... תלוי על מי את נופלת ובאיזה סיטואציה... בקשר לישובים קטנים יותר... שלא תחשבי... גם בהם יש קשרים שלא מזחיקים מעמד... אני אוהבת את האפשרות לצאת לעיר בין אם זה יציאה או סתם להסתובב. לגור בעיר אין כ"כ את ההרגשה של לצאת, כי את כבר שם...

EastGirl83

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ובקשר למה שכתבת... אני גם לא חושבת שיש קשר בין המיקום לבין קשר רציני... זה הכל תלוי באדם עצמו ובאופי שלו.... כל אחד ורצונו.

למעלה