היי לכולם

היי לכולם

אני קוראת את הפורום באדיקות ויצא לי לכתוב פה פעם או פעמים אבל כעיקרון אני חדשה . אני דלית בת 22 עוד ארבע חודשים , גרה ליד עפולה ומגמגמת מגיל 5 , איך שהגמגום התחיל ההורים שלי התחילו איתי טיפול אצל קלינאיות תקשורת עד גיל 13 עברתי לפחות ארבע מהן וזה לא עזר ואז בגיל 13 וחצי החלטנו על cti והטיפול שם הניב תוצאות יפות אבל אחרי חודש הדיבור חזר לקדמותו וזה מציק כי הגמגום שלי לא קל וגם לא קשה ותמיד החלום שלי היה להיות שחקנית כי אני מאוד אוהבת תיאטרון וכל הצגה וטקס בבית ספר השתתפתי עם לא בדיבור אז בניצבות , בשירה ובריקוד ואני כנראה לא יוכל להגשים את חלום השחקנית , ובשנה האחרונה אני מאוד מתעניינת בתקשורת מבחינת העיתונות ומדעי המדינה ואני הולכת ללמוד את זה , אבל אני אומרת לעצמי שחוץ מלהיות כתבת בעיתון אני לא יוכל להיות כתבת בטלווזיה או להיות שדרנית רדיו שזה גם משהו מושך , אבל אז בא השרשור של מיקודם שאנשים מדברים על זה שהם פגשו מרצים וממגמגמים גם יחד וגם התוכנית של רונאל פישר שלדעתי הוא פשוט ענק , אני הייתי שוכרת אותו בתור עורך דין עם הייתי צריכה ואני אומרת לעצמי שאני לא אוותר בקיצור גם עבודה לא קל למצוא ( אני חמישה וחצי חודשים אחרי שחרור ולא מצאתי כלום כי לחיילים משוחררים הכל טלמרקטינג ואנשי מכירות ). ולסיום , אני מרגישה שאני נעה בעולם של כן לוותר לעצמי , לא לוותר לעצמי , לפעמים אני מצפצפת על הגמגום ולפעמים אני מתוסכל , האם עוד מישהו מרגיש ככה ? איך מחליטים ? מה עושים ? מקווה שלא חפרתי יותר מידי מקווה לתגובות דלית

stkachov

New member
היי דלית

אני מאוד מזדהה איתך, גם בעניין הטיפולים, גם בעניין התחושות והמחשבות. גם אני חלמתי בזמנו על דברים שמעניינים ומסקרנים אותי... אבל החשש מללמוד משהו שמצריך שימוש רב בדיבור הכניע אותי והלכתי ללמוד משהו פחות דברני. עכשיו אני כבר חושב אחרת ומתחרט, ואולי עוד לא מאוחר ואני אלך בסוף על מה שאני באמת אוהב. אז שיהיה לך בהצלחה דלית בלימודים ובכלל, הכי חשוב אל תוותרי לעצמך. עכשיו אולי לא נראה איזה פתרון, אבל אני מאמין שבסופו של דבר דברים מסתדרים.

shoshyyy

New member
את יודעת מה אומרים....

יש עליות ויש ירידות. את יודעת מה הכי חשוב? כשתהיי זקנה , תגידי לעצמך "איזה כייף , עשיתי כל ה שחלמתי! איזה גדולה אני !". ממחקרים שעשו על זקנים, כששאלו אותם על מה הם הכ מתחרטים , הם אמרו "על דברים שלא עשיתי". הם לא התחרטו על משהו שהם לא הצליחו בו אבל ניסו אלא על משהו שלא העזו לנסות! דלית, היקום הוא מקום ידידותי, לכי על זה. לא יהיה קל, אבל קל לשבת ולחשוב כל שניה שלא הלכת על זה ? תחיי בהווה. אני שמה לב לעצמי שכשאני מתחילה להרגיש לחץ זה בגלל שתי סיבות: 1) אני חושבת על העתיד. 2) אני חושבת על העבר. כשאני חושבת על הרגע העכשווי ? הוא לא מלחיץ אותי.

light blue

New member
בקשר לעבודה

אני זוכר שגם אני הייתי לחוץ, עוד בצבא, מה מגמגם כמוני יכול לעשות באזרחות. ואכן כשהשתחררתי חיפשתי עבודה בשליחויות, שמה שצריך לדעת זה לנסוע בקטנוע. אבל לאט לאט התקדמתי, ולמדתי, והבנתי שהשד לא נורא כל כך, ושאפשר לעשות דברים יפים גם כשמגמגמים. בכלל, רוב ההשפעה של הגמגום על החיים שלנו היא בגלל המשמעות שאנחנו מייחסים לגמגום, ולאו דוקא בגלל מה שהחברה מייחסת לנו. והיום אני כותב ועורך בעיתון חשוב, וקוראים אותי אלפי אנשים (אם לא יותר). ואם ראית את התוכנית של רונאל פישר אז אני מקווה שהבנת שהשמיים הם הגבול, באמת. מגמגם יכול להיות עו"ד מצליח ואפילו מנחה בטלוויזיה בערוץ 2 בפריים טיים. ואם מה שרונאל עשה היה נראה לי פעם כבלתי אפשרי, היום אני יודע שזה ממש לא בשמיים (לא שזה גורע מההערכה שלי כלפיו).

אני הייתי גר בעפולה הרבה שנים

ושהשתחררתי באתי למרכז,אני מבין שקשה למצוא עבודה שם. אבל לא צריכים לאבד תקוות. שאני אלך להורים שלי בעפולה הייתי רוצה לפגוש אותך באיזה איזור את גרה?

הייי!!!!!!!!

אני יכולה להגיד לך שאני מרגישה בדיוק כמוך... אני השתחררתי גם לפי 5 חודשים(קצת יותר)מהצבא וגם לי קשה לחפש עבודה... אני מבינה אותך לגמרי...

sprk78

New member
דלית היקרה אל תדאגי

הכל יבוא על מקומו בשלום אסור לך לוותר על דברים שאת אוהבת לעשות. פשוט תזרמי, תלכי עם מה שיש , מה שלא הורג מחשל תראי את החיים כך. לא הלך משהו אחד, תנסי משהו אחר. תמיד יש אלטרנטיבות לכל דבר. תסמכי על עצמך שתוכלי להתמודד עם כל דבר ותראי שתוכלי להשיג הכל. בהצלחה רבה.

תודה לכולם

על התגובות החמות בקשר למה שאני הולכת לעשות וללמוד אני מאוד מאודדת \ בקשר לעבודה עדיין לא אז שהיה לכולם ערב נעים , אוהבת את הפורום הזה דלית

חגי ארד

New member
על הקשר בין גמגום למשחק

שלום דלית אני בן 29 ומגמגם. בבי"ס הייתי שנתיים בחוג דרמה. כשאני משחק אני לא מגמגם. יש לזה גם הסבר מדעי או פסיכולוגי. זה דומה קצת לעובדה שלא מגמגמים כששרים או כשמדברים לעצמנו בקול. בח' וט' שיחקתי בהצגות ומערכונים מול כל בית הספר. מעניין שדווקא אחד הזיכרונות הקשים לגבי הגמגום קשור למשחק. בסוף כתה יב'- תכננו הצגת סיום. אני הייתי אחד מ-2 השחקנים הראשיים. בחזרות ראינו שיש משיכה לאלתור ולא להצמדות לטקסט. 2 המארגנים של ההצגה החליטו שמהסיבה הזו, אני לא יכול להיות בסופו של דבר השחקן הראשי והוחלפתי באחר. שהיה אגב, מצויין ואלתר מצחיק, הוא חבר שלי עד היום ואפילו שיחק בסרט שאני ביימתי כסטודנט לקולנוע. אמנם הופעתי כמעט בכל הסצנות והיו לי כמה טקסטים בלתי נשכחים, אבל זה גרם לי לאיזה שהוא משבר. אגב, אני לא בטוח אם אכן הייתי מגמגם במקרה והטקסט מאולתר. אני מודע כי ההחלטה היתה מקצועית. הבמאים רצו בטובת ההצגה ואולי נוכחו כי אני מגמגם בחזרות ולכן החליטו מה שהחליטו. חוץ מיום ההצגה, המועלת רק פעם אחת, אין שום חשיבות למקומך כשחקן בהיררכיית ההצגה. יש סדנת פסיכודרמה למגמגמים. הבנתי מהמנחה שהמשתתפים לא מגמגמים כאשר הם משחקים. אולי נסי גם את. חג שמח וסוף שבוע נעים חגי

איזה קטע

גם אני הייתי בחוג למשחק בכיתה ח' - ט' , אבל לא של בית הספר אלא בבית קולנוע ישן בקרית ביאליק וכל פעם שהייתי עולה על הבמה לא הייתי מגמגמת והמורה שלי אמר לי שזאת התרופה שלי אבל בכיתה י' רציתי להירשם לבית הספר ויצ"ו לאומניות בחיפה ושם קיבלתי את הסטירה של החיים שלי , האודשינים היו על הפנים בגלל ההתרגשות והגמגום אז החלטתי שעד שאני משפרת את הגמגום , אני לא יעשה לעצמי עוד אודישה\נים או פאדיחות , אבל מי יטודע אולי יום אחד אני אלך לאיזה סדנה למשחק וכן יצליח

למעלה