היי לכולם

DuNkMy1LuV

New member
היי לכולם

שמי אורטל ואני תלמידת מגמת תקשורת בכיתה יב. אני חלק מצוות של 4 תלמידים ואנו מצלמים סרט דוקומנטרי. הנושא שבחרנו הוא חסידות ברסלב. זה נושא שמאוד מעניין אותנו ואנו נקשרים אליו במידה רבה מסיבות שונות. 1. אני אשמח מאוד מאוד מאוד אם תעזרו לי להשיג חומר מצולם/כתוב/מתועד/מושמע/מוקלט וכו' על הקהילה 2. אני אשמח גם אם אחד מחברי הקהילה יהיה מעוניין להצטלם לסרט (במידה וכן, הוא יקבל את הפרטים בהרחבה רבה וחשוב שיגור באזור רחובות והסביבה) ובכך יעזור לנו רבות בהתקדמות הסרט. בתודה ענקית! אורטל

אפרתלה

New member
בחירה מצויינת!

ידעתם מה לבחור!!! כל שנותר, הוא רק לאחל לכם ה-מ-ו-ן בהצלחה! (גם בחיים בכלל...) נראה שאתם בדרך הנכונה...

טעות קטנה וחמודה

נראה לך כאילו ברסלב זו קהילה מסויימת, אך לא. בברסלב כולם משתדלים להבין וללכת לפי תורת ר' נחמן שמלמד אותנו איך לעבוד את ה' בצורה אמיתית יותר, דביקה יותר ושמחה יותר. לברסלב יש מרכזים בצפת, בית שמש, מאה שערים ומן הסתם בעוד מקומות שלא ידוע לי עליהם, בארץ ובעולם. לא כל ברסלבר קופץ בצמתים...

אינדיק

New member
פיאניסימו אחי היקר לא יפה

מספיק להכות את "הרוקדים בצמתים" ולהראות מכובד בנתיים העבודה בפירסום שם רבינו ובהפצת מיליוני ספרים נעשית על ידם ללא עוררין וזכור מה שחז"ל וכמובן רבינו מלמדים אותנו שבשביל דבר מצווה צריך אפילו להתבזות ולהראות כמשוגע בעיני העולם אשריהם על המסירות נפש ושפיכות דמים על רבינו לא מתאים לך אחי נ נח נחמ נחמן מאומן

חלילה לי../images/Emo52.gif

כל היופי בברסלב היא שלמרות הסוגים השונים: אנ"ש, בעלי תשובה טריים ומה שמכונה בפי העם 'נחנחים' שרוקדים, כולם נחשבים ונקראים חסידי ברסלב וכולם מקבלים את כולם באהבת אחים. גם לגבי הפצת הספרים, אינדיק, אתה צודק. אבל השתמע מאורטל, פותחת האשכול, שהיא לא ממש מעורה ומכירה את ברסלב, ולכן (אולי הקשיתי עליה בזה) רמזתי לה שבשביל להכין סרט מקיף על ברסלב שלא תלך רק על סוג מסויים אלא תתעניין יותר לעומק ממה שנראה על פני השטח ומוכר יותר. למרות שראוי להדגיש שגם אלו - מפיצי הספרים - חסידי ברסלב לכל דבר אבל לא רק הם - יש עוד...

Lucky Luciano

New member
../images/Emo42.gifהאמת שכדי להקרא חסיד ברסלב...

צריך לדעת את הליקוטי מוהר"ן בעל-פה . תחפשי יש הרבה כאלה ...

כדי להקרא חסיד ברסלב../images/Emo91.gif

לא צריך לדעת את ליקוטי מוהר"ן בע"פ, מה גם שהפירושים רבים ועמוקים מני ים... צריך פשוט להשתוקק לעבודת ה' בכל הלב. וללמוד את תורת ר' נחמן. כל הרעיון בברסלב זה הליווי של ר' נחמן והרלונטיות שבכל מצב שאתה נמצא גם אם לא למדת את כל ליקוטי מוהר"ן בע"פ.

בוא נאמר שבאמת כולנו משתוקקים...

להיות חסידי ברסלב. אבל באמת בשביל להקרא, חייב לעבור לפחות פעם אחת על הליקוטי מוהר"ן הרי ברור שחסיד ברסלב זה לא כיפה לבנה ולצטט פה ושם איזה משפט מרבנו ז"ל. אע"פ שגם זה דבר גדול!!!

חס ושלום

אם כך, אזי גמרת אומר על כל חסידי ברסלב שאינם יודעים את כל הספר בע"פ. לא שמעתי ביטויים כאלו מעולם.

לגבי החסיד ולגבי הברסלב

השאלה האם כך השאלה צריכה להישאל. אם זה באמת חשוב להיקרא חסיד ברסלב, או לקיים את דברי רבינו כמו שצריך.

למעלה