היי לכולם,

L i l o s h

New member
היי לכולם,

היי,מה שלומכם? מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין נירולוג לאפליפטולוג? בגלל הבורות שלי בעניין ,אני לא יודעת לשאול שאלות מפורטות (כפי ששמתם לב בהודעות הקודמות) אבל אני אשמח לקבל כל מידע בקשר לשניים הנ"ל (כל כמה זמן עושים בדיקה?,אצל מי יותר חשוב לבקר ולהיבדק?,איך מגיעים לאפילפטולוג? וכו...) תודה.

qt1

New member
אני יכולה לענות רק בקשר לאיך מגיעים

לאיזו קופ"ח החבר שייך? אם לכללית , צריך לפנות לרופא המטפל לקבל הפניה לנוירולוג , אלא אם הוא כבר מטופל ע"י נוירולוג ומוצמד אליו (יש כזה דבר שנקרא הצמדה לרופא , כל 3 חודשים ניתן להחליף רופא מקצועי בקופ"ח כללית). הנוירולוג יכול לתת לו הפניה לאפילפטולוג , בקופ"ח כללית נכון ליום ה' האחרון , לא שמעו על המושג אפילפטלוג , לדעת מנהל המרפאה אליה אני שייכת , זהו מושג שבין הנוירולוגים . אני אשמח כמוך לקבל תשובה מאי"ל גם בנושא הזה... לדעתי יש מקום להפיץ בין כל המרפאות בארץ/בתי החולים , מידע על אי"ל ואפילפטולוגים , השאלה אם יש תקציב לכך. ממתינה ביחד איתך לתשובות , איזה מזל שיש לנו לפחות ממי לקבל תשובות
גם אם אנחנו לא תמיד נאהב אותן. המשך יום נעים

L i l o s h

New member
היי, שאלה...

במידה ויש לי טופס 17 לבדיקה אצל נוירולוג, אני יכולה לבחור לאיזה רופא ברצוני ללכת? אני יכולה ללכת לאפיטולוג עם הטופס הנ"ל? תודה וסליחה אם השאלה מטומטמת , אני פשוט לא מבינה דבר בנושא תודה

L i l o s h

New member
אני אנסח את השאלה...

לאחר הבדיקה אצל הנוירולוג, במידה ואקבל הפנייה לאפיטולוג, אני יכולה לבחור לאיזה אפיטולוג ללכת? והאם גם את הבדיקה אצל האפיטולוג מממן הצבא?

hashy

New member
רק הצבא יכול לענות לך על השאלות על

הצבא. אם קיבלת טופס 17 לכל רופא או מחלקה נוירולוגית אז כן, את יכולה לבחור כי את תבחרי לאיזה בי"ח תלכי. אם הצבא הגביל את זה לבי"ח מסוים אז תצטרכי ללכת לשם. אני מציעה ליצור קשר עם קצינת הת"ש (או איך שקוראים לזה היום) או ק. השלישות ולשאול אותה את השאלות האלה. הרבה פעמים גם במרפאות הקטנות החובשים יודעים איך להשיג אינפורמציה. וכמו שסיגל כתבה אין שאלות מטומטמות, רק מטומטמים שלא שואלים

שלום

זה תלוי עם איזה בתי חולים הקופה שלך עובדת. ולמי הם יכולים לפנות אותך. והשאלה בכלל לא מטומטמת, אנחנו פה בשביל לעזור לך. אני יודעת שהנוירולוג יותר מתמחה במערכת העצבים, והאפילפסיה קשורה למערכת העצבים. אפילפטולוג יותר מתמחה במחלת האפילפסיה עצמה. מקווה שיכלתי לעזור לך כמה שאפשר. ואת מוזמנת לשאול מה שאת רוצה בשביל זה אנחנו פה. ברוכה הבאה וכל טוב. סיגל

הכלל והפרט- נירולוג ואפליפטולוג

אפלפילפטולוג הוא נירולוג שמומחה באפילפסיה. יש מספר רופאים בארץ שמתמחים באפילפסיה. למרות זאת כמעט כל הנירולוגים גם מטפלים באפילפסיה. בבריטניה למשל חסרים להם נירולוגים ולכן רופאי משפחה רבים מטפלים באנשים עם אפילפסיה ויש שם טעויות נוראיות. בארץ רצוי ללכת לאפילפטולוג עד שאתה מאוזן אח"כ גם ביקורת של נירולוג מספיקה. מקווה שהבהרתי

למעלה