היי לכולם!

אהלן פרלה ../images/Emo13.gif המדע כולו מצדיע לך

ברוכה הבאה בצל קורתינו
אני מקפיצה את הודעתך שכולם יראו ובו זמנית מזכירה שאני אומרת את דברי אחרונה. שיהיה
מיכל

שלא תגידי שלא אמרתי לך ../images/Emo5.gif

כי באמת לא אמרתי לך ... אבל אני מקפיצה. בגדול, כמה מילים כדי לאתגר את המומחים... השורות שלך באופן משמעותי עולות למעלה, והכתב שלך מאוד אסתטי מסודר ודי קטן יחסית לסגנון. היתי מתחילה במילה הראשונה שעולה במוחי ומעלה סימני שאלה: צניעות. יש? אין? מופרז? מוכחש? משהו בכיוון הזה מהבהב לי בקשר לכתב שלך.

jean

New member
הי לכולם, הנה דעתי, פרלה.

קודם כל, ברצוני להזכיר שאינני גרפולוג מקצועי. אשמח לקבל ביקורת על דעתי בכל שלב. הדבר הראשון שעולה מכתב ידך, מעבר לשורות העולות, הוא ה"תמימות" שבכתב היד, הכתב יד, עגלגל, רך, במרכז השורה, והאותיות מרוחקות זו מזו. אני מסיק מכך שאת מעט ילדותית לפעמים, בצד החיובי זה אומר שאת נאיבית מעט, ונותנת אמון באנשים, ובצד השלילי זה אומר, שנפגעת מזה שנתת אמון באנשים מה שמוביל אותך לרצון למרחק מהם, ולשמירה על "דיסטאנס". את אדם אינטליגנטי, עם קשר טוב לעברו, כלומר את שלמה עם עברך, ומרגישה שהוא נתן לך נקודת פתיחה הוגנת בחיים. העלייה הקיצונית של השורות, יכול להצביע שאת כותבת על הדף כשהוא מסובב ואת ישרה, או כשאת ישרה והדף מסובב, אבל בין כה המסקנה היא שאחרי שכתבת את כל הטקסט, נעצרת, חשבת, ואז חתמת, ממש נמוך, למטה, רחוק מהכתב. החתימה, מיקומה וצורתה הם סמלים רבי משמעות. המרחק הגדול מהכתב, הזמן שלקח לך לחתום (היית צריכה לסובב את הנייר, לחכות, למדוד היטב את המרחק מגוף הטקסט וכו´) מצביעים שהמיקום נבחר בקפידה. המיקום: מצביע על רצון להתרחק מהציבור, רצון להתאהב, ולהכנס לתוך קשר, להתמסד ולבנות "אי קטן". יש כאן רצון להתרחק מהמולה, או ממערכות יחסים רבות שבעוד שלא התישו אותך מהבחינה ה"חיצונית" ה"חברתית", מבפנים הם גורמים לך לעייפות. את כותבת את שמך על גבעה, ומכופפת את ה"נון" לסמל פאלי-נשי, זה מצביע לדעתי על מיניות בריאה, ועל חיפוש בבן זוג שידע לענות לכל דרישותייך. מבחינת היחס שלך לאנשים: את שומרת על מרחק, שומרת דברים בפנים, ההשלכה לזה על עבודה היא שאת תהיה עובדת טובה, אפילו מצטיינת, ושתעשי הפרדה ברורה בין מקום העבודה לחייך האישיים, מה שתורם לגבי מנהלים רבים להערכה טובה על העובד הפוטנציאלי. פחות מתאימה לך עבודת צוות, אני חושב שהיא תמאס עליך, את יכולה לעסוק בדברים שדורשים, הקשבה, שירות, יכולת אינטלקטואלית, ניתוח רעיונות, ומקומות שאינם קשורים ב"ערמומיות", כמו בבורסה או בחדרי עסקאות לדוגמא. דבר נוסף הוא ילדים: הי´ שלך היא "מהבהבת", כמו שאני רואה לעיתים, דבר שיכול להצביע על מחשבה, על "מתי כבר תביאי ילדים", כמו מצד שני לחץ חיצוני שגורם לכך. נראה לי (לפי המרחק בין האותיות, מבנה ג´ קצרה, והמרחק המשתנה מסוף השורה) שאין לך כל כך סבלנות לילדים קטנים.

פרלה*

New member
וואו!! ../images/Emo20.gif

לז´אן - אתה פשוט קלעת בהמון דברים!
ועכשיו לביקורת: בקשר לעלייה הקיצונית של השורות - מה זה באמת אומר? (חוץ מזה שכתבתי עם דף מסובב..). מה המשמעות של זה? צדקת מאד בקשר לרצון להתרחק מהציבור, רצון להתאהב, ולהכנס לתוך קשר (אני כבר נשואה). אכן תמיד שאפתי ליצירת האי הקטן שתארת, וזה מה שבאמת יצרתי. באמת אני אדם שלא אוהב המולה וחייב פרטיות ומרחב. אם תוכל לפרט קצת יותר על החתימה - מה זה אומר "גבעה" . צדקת גם בעניין העבודה המתאימה לי, שהיא יותר לכיוון הקשבה, שירות ויכולת אינטלקטואלית.. באמת חסרים לי ה"ערמומיות" והקומבינות שהזכרת.. ובעניין ילדים, אין גורם חיצוני שלוחץ עליי, אבל כל כך צדקת בקשר למחשבות שלי של "מתי כבר". לא שהתחלתי לנסות להביא ילד, אבל אני מהרהרת בכך המון. ונכון..גם אין לי הרבה סבלנות לילדים קטנים. אתה פשוט הצלחת לקרוא אותי דרך כתב היד שלי, וזה בהחלט הרשים אותי מאוד! חשבת להיות גרפולוג "אמיתי"? אתה פשוט מעולה. תודה על האבחון ועל העיצות בעניין עבודה.
ולמי שיש תוספות - מוזמן לכתוב לי..

jean

New member
תודה על התגובה החמה, פרלה,

בזכות תגובות כאלה, אני ממשיך להחזיק בגרפולוגיה כתחביב, בעיקר משום שאני חושש שכמקצוע, אני אמסד את "התענוג", וכמובן, משום שיש לי עוד הרבה מה ללמוד.

jean

New member
בקשר לגבעה, ולעליות

הגבעה לדעתי אומרת, שאת מרגישה שהגעת "לפסגה" נכון להווה בחייך. כלומר שהשלמת חלק מחלומותייך בצד הטוב. הנטייה לעליות אומרת על אופטימיות, שמירה על מצב רוח טוב, אפילו אופוריה.

פרלה*

New member
למיכל שלום ../images/Emo20.gif

אשמח לשמוע גם את חוות דעתך..
בתודה - פרלה

יש לי תחושה שאולי דומה לשל ז´אן

שמצד אחד את חוסמת את עצמך, שמה לעצמך גבולות ופוחדת לפרוץ ולממש את כל היכולות שלך ומצד שני את במן high כזה קצת לא טבעי. זה כאילו סותר. אבל למעשה, אני חושבת שזה מן פיצוי על פיצוי. הפוך על הפוך. את בסך הכל בחורה אינטלגנטית, נעימה, מטופחת ואסתטית, מסודרת, מן הכל טוב כזה. ילדה טובה. אבל את חוששת לגלות את עצמך, להגיע לשיאים של עצמך, להרים את הראש ולגלות עולם. ותחושת האופטימיות או משהו כזה, זה מן משהו שהוא לא טבעי לך, שאת מכריחה את עצמך או מביאה את עצמך אליו באופן קצת מאולץ. זה גומר לך על הכוחות ומחליש אותך. והכל, זה במקום פשוט להודות בפני עצמך שאת יכולה יותר. אני מסייגת את כל מה שכתבתי פה, כי הסריקה לא כל כך ברורה. אז תקני כל טעות שנראה לך
מיכל

למעלה