היי לכולם!!

woowoo

New member
היי לכולם!!

יש לי שתי שאלות די חשובות.. מישהו יכול להסביר לי את הסיפור של הפיחות במעמד הכהונה כולו? ובקשר למלחמת העולם הראשונה כמלחמה טוטלית.. מישהו יכול לתת לי פירוט מלא של ביטוי אחד של הטוטליות של המלחמה בתחום הצבאי, אחד בתחום הכלכלי ואחד בחברתי? אה, ודרך אגב- כמה יבשות השתתפו במלחמה הזאת?

אלעדג

New member
קבל.....

האנשים ממעמד הכונה היו אנשים ממעמד גבוה בעם ועשירים.כאשר היוונים השתלטו על יהודה הם נאלצו להתקרב אל היוונים כדי לשמור על מעמדם הגבוה ולקבל אזרחות,הם התיוונו חלקים התיוונו בצורה קיצונית (היו גם נגד הדת היהודית) וחלקם צורה מתונה שמרו את מצוות הדת היהודית. הכהונה עברה תמיד מאב לבנו... כאשר חוניו קיבל את המשרה מאביו.. המשרה נקנתה ממנו ע"י אחיו יאסון שהיה מתיוון מתון וכך גם ירד ערכה של המשרה וגם הייתה התערבות קיצונית של השליט היווני שלו שולם הכסף. דבר זה התסיס במקצת את תושבי יהודה ,אבל לאחר מכן היו מאבקים בין המתיוונים הקיצוניים למתיוונים המתונים לבסוף יאסון היה צריך לסוע לשליחות מחוץ לירושלים ואז המשרה נקנתה שנית על ידי מנלאוס מתיוון קיצוני אשר היה כהן אבל ללא שום קשר למשפחה של יאסון... מנלאוס היה נגד היהדות בכלל הוא עשה הכל לספק את השליט היווני אמר לו איפה נמצאים אוצרות בית המקדש בזז השחיט דבר אשר התסיס את יהודה ולאחר מכן היו קרבות ביניהם עד שאנטיוכוס חזר.....הטיל גזרות ...וההמשך ידוע. מלחמת העולם הראשונה- תחום צבאי- שימוש בכלי נשק חדשים פיתוח אמצעי לוחמה חדשים גיוס כל הצבא 63 מיליון לוחמים . תחום חברתי- השתנו המעמדות החברתים הסוציאליסטים היו עכשיו במעמד הגבוה בעקבות זאת שאנשי הצבא והקצינים לחמו.....היה דרוש את כל כוח האדם שהיה ניתן לקבל בעקבות זאת גם הנשים עבדו במפעלים וכך עלה מעמד האישה..קמו פציפיסטים רבים ברחבי אירופה. תחום כלכלי- השקעת כל הכסף בתעשייה הצבאית המוני אנשים מתו מרעב בעקבות זאת ולאחר מכן כל החיילים הפצועים ששבו מהמלחמה היו מובטלים. מבחינה כלכלית גם נהרסו שטחים רבים במיוחד באיזור צרפת במלחמת החפירות ועלה הון לתקן זאת. -------- אני לא בטוח בקשר למלחמת העולם הראשונה טוטאלית..תקנו אותי אם אני טועה

למעלה