היי לכולם!

היי לכולם!

למדתי מדיטציה טרנסנדנטלית לפני קצת יותר משנה. אני עדיין הולך לפגישות הצ'קינג מדי פעם.
ביום חמישי שעבר, מכל מיני סיבות, ישנתי בין 5 אחה"צ ל - 11 בלילה. בין 11 לשתיים לפנות בוקר מצאתי זמן לתרגל. הגדרתי את זה ביומן כ"מדיטציה שכמעט הרדימה אותי" אבל עכשיו אני חושב שלא זה מה שבאמת קרה. מה שגרם לי להתחיל להתעניין במדיטציה הוא חוויות שנעשו במהלך טיפול הוליסטי לפני הרבה שנים, וקיוויתי שאני אצליח לשחזר. (במאמר מוסגר, אם אני אצליח בזה, יש טעם לעלות לקבר של המטפלת ההוליסטית ולהתנצל?) בזמן שעבר מיום כיפור עד עכשיו היו כמה מצבים שבהם ניסיתי להירדם ובמקום לישון יכול להיות שעברתי חוויה דומה. אותו דבר, אולי, קרה לי במדיטציה שבין חמישי לשישי. עכשיו אני ער מחמש בבוקר, כשהדבר היחיד במקום שינה היה, מן הסתם, עוד חוויה כזאת. אני אנסה לתרגל. נראה לכם שאותו דבר יקרה שוב?

ניסיון להסביר

אתמול הגדרתי את זה ביומן כ"הרהור עמוק". הכוונה היא כנראה למין חשיבה ממוקדת, שלמרות שהיא עוברת בין הנושאים בהגיון אסוציאטיבי, עדיין יש לה איזו איכות שאין לחשיבה שלי במצב רגיל. בכל מקרה, אני אף פעם לא זוכר לאחר מעשה על מה חשבתי, אז אולי אין סיבה לטרוח.

ינוקא1

New member
היי לך גם.

את הסיפור הזה שמעתי כאן לפחות פעם אחת .....

אינני מכיר מ"ט , ואינני מכיר את הטיפול ההוליסטי.
&nbsp
אבל עצה אישית -
אל תתרפק על העבר , גם אם העבר הוא "גן העדן האבוד".
בזה שאנחנו מנסים "לשחזר" חוויות עבר , אנחנו חוסמים את עצמינו מחוויות ההווה.
ומה שבאמת יביא אותך לחוויות אמיתיות , זה חוויות ההווה.
&nbsp
זה מצויין אם כעת בלילות אתה חווה את החוויה הזו , זה מצויין גם אם אתה לא חווה את החוויה הזו.
פשוט תמדוט , ותקבל בברכה את מה שבא.
&nbsp
המדיטציה מלמדת "לא להיצמד".
זה אומר לא להיצמד לחוויות "טובות" , וגם לא להיצמד לחוויות "רעות".
להיות מוכן להכל ולהתבונן בהכל כצופה נייטרלי.
&nbsp
ובסופו של דבר , חוסר היצמדות זו החוויה "הכי טובה".

&nbsp

&nbsp
&nbsp
&nbsp

נשמע לי שזה עשה לך בלבלה רצינית

עצה שלי- אל תתרגל כלום. אל תקשיב לכל הנפיחות הרוחניקיות של הבלבלני שכל פה ובטח שלא כדאי לקבל עצות ממתרגלי המ.ט שהם כת מסוכנת עם צימוק במקום מוח וכנראה הטכניקה שלהם דפקה לך את האיזון הכימי.
פשוט תניח לזה. אם לא תיגע בזה סביר שזה ירגע מעצמו.
מה אתה רוצה לשחזר בדיוק?
&nbsp

תקשיב...

אני אנסה להיות ברור ככל יכולתי.
"הנפיחות הרוחניקיות" - גם אני חשבתי כמוך פעם, וזה לא שראיתי אור כלשהו. פשוט הבנתי שיכול להיות דבר כזה רוח, בלי צורך להאמין באלים ויצורים אחרים.
"כת מסוכנת" - במקרה, לפני שנכנסתי לכתוב את ההודעה אתמול, ראיתי שרשור מינואר של מישהי שגם הגדירה את המ"ט ככת. ממני הם לא לקחו שקל אחרי קורס הלימוד עצמו, ובפגישות הצ'קינג אני לא נשאל שום שאלות אישיות. אז בעיני הם לא כת.
"האיזון הכימי" - טופל שנים לפני שהתחלתי עם מדיטציה. אין קשר בין הדברים.
"מה אתה רוצה לשחזר" - הסברתי שתי תגובות מעליך.
יום טוב!

עזוב לרגע את הטכניקה

אתה טוען שנכנסת למצב של זרימה אסוציאטיבית אבל לא זוכר מה היה התוכן?
זה נקרא דימיון.
בשביל לפתח את הדמיון אתה צריך לדמיין.
התרבות והחינוך מייבשים לנו את המוח ועוקרים לנו את הדמיון.
הטכניקה פשוט הזכירה לך את הדמיון שלך, שאיבדת. אתה קורבן של התרבות והחינוך.
אני לא חושב שהטכניקה הזו יכולה לפתח לך את הדימיון, למרות שהיא עוררה אותו, ואסביר למה:
המנטרה גורמת להדחקה של מחשבות מרובד קליפתי שחוסם את הדמיון שלך.
אבל כדי לפתח את הדמיון ולא רק להיזכר בקיומו למשך דקה וחצי אתה צריך לגשת אליו בלי שימוש בהדחקה.
אתה צריך להגיע לדימיון באמצעות המודע.
המנטרה הרדימה רובד שולט של התודעה שלך. רובד שחסם את הדימיון.
וכששליט הזה נרדם- לפתע גילית שיש לך דימיון.
אבל עכשיו, כשגילית זאת, עליך להעיר את תשומת ליבו של השליט הזה לאותו דימיון מדוכא ולדרוש ממנו שיתן לו זכויות, שיפנה אליו תשומת לב, שיטפח אותו.
זה תהליך מודע, ואולי ארוך שתצטרך לעבור עם עצמך כדי להיות בקשר עם החלק הזה בך שהורדם על ידי החינוך והחברה ולהטמיע אותו באישיות שלך באופן הרמוני.
בהצלחה.

בעצם הרשה לי לסייג את דברי

אני לא יודע מהו זה שחוית. מיהרתי מדי לסווג את זה כדמיון.
אולי זה משהו אחר, אולי זה השער לרוח, מי יודע...
אבל הנקודה היא לא מה זה, אלא שהטכניקה הרדימה את השיכבה המודעת שהסתירה את זה וזה התגלה לך לרגע, והיא לא יכולה לעשות יותר מלהרדים. עכשיו עליך לשוב לזה במודע, בלי להפנט את עצמך, בלי להרדים את התודעה ולהטמיע את זה באופן הרמוני, יהיה מה שזה יהיה.
איך עושים את זה? הדבר היחיד שאני מכיר שעובד הוא התבוננות ואין להתבוננות טכניקה...

מודטחדש

New member
הפוסט שלך מראה מצב

מאוד לא קוהרנטי של חשיבה. אולי בגלל חוסר (או יתר) שינה או חוסר (או יתר) מדיטציה או משהו שאתה מנסה לעשות בזמן המדיטציה או במקום המדיטציה כמו שלמדת אותה. לי לפחות לא לגמרי ברור מה אתה שואל ומה למעשה קורה איתך ואיפה העזרה שאתה מבקש. ההמלצה שלי (שגם אני מתרגל מדיטציה טרנסנדנטלית ונהנה מכל רגע של תרגול ושל החיים מחוץ לתרגול) היא שכשבפעם הבאה תיפגש עם המורה שלך למ"ט, או אפילו קודם, שאל אותו את כל השאלות האלה. הוא (ומורים מורשים אחרים למ"ט) הסמכות היחידה שתוכל לתת לך את התשובה הנכונה לגבי המ"ט ואת העצה מה לעשות אם יש איזו בעייה.

מודטחדש

New member
מיזנתרופ יקר

דווקא אל מישהו שמכיר יד ראשונה את המדיטציה הטרנסנדנטלית, בחרת לא להתייחס? יש לזה סיבה? אולי רק נדמה לך שמה שלמדת זו מדיטציה טרנסנדנטלית? זהוב?

זה לא שאני לא מתייחס

אתה המלצת לי לדבר עם המורה, אני אדבר אתו על זה בפגישת הצ'קינג הבאה. פשוט לא היה לי כוח לכתוב שוב תגובה כמו זו שכתבתי למגיב הראשון. לא רציתי שזה ייראה כמו תגובות אוטומטיות. ואם אתה רוצה הוכחה שאכן למדתי מ"ט, רשום בגוגל "אילון מרוז". הוא המורה המדובר ותראה ששמו אכן מופיע באתר האגודה.
רק בריאות!

מודטחדש

New member
אני מכיר את אילון

אבל כל אחד יכול להיכנס לאתר האגודה, או כמו שכתבת לגוגל, ולמצוא שם של מורה למדיטציה טרנסנדנטלית. אח"כ לכתוב שהוא למד אצלו, למרות שמעולם לא למד מ"ט. כל מה שכתבת בראשית השרשור, לי, כהדיוט, מראה שמה שלמדת זה לא מ"ט ולכן, לא אצל אילון.

למעלה